• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • 1.500 de CLUJENI în frunte cu Episcopul Crihălmeanu și Mitropolitul Andrei au particiat la un marș ÎMPOTRIVA AVORTULUI

1.500 de CLUJENI în frunte cu Episcopul Crihălmeanu și Mitropolitul Andrei au particiat la un marș ÎMPOTRIVA AVORTULUI

Publicat: 23 martie, 2014 11:40

Actualizat: 23 martie, 2022 05:49

Peste 1.500 de clujeni din cadrul organizațiilor pro viaţă  în frunte cu Episcopul Crihălmeanu și Mitropolitul Andrei au participat la un marș împotriva avortului.
altera
Mars impotriva avortului
Mars impotriva avortuluiParticipanţii s-au adunat în Piaţa Unirii. Discursurile din prima parte a acţiunii au început prin cuvântul, rugăciunea şi binecuvântarea, IPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop şi Mitropolit al BOR, care era însoţit de PS Vasile Someşeanul, Episcop vicar BOR.Cuvântul de încheiere şi binecuvântarea la pornirea în marşul prin oraş i-a revenit PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.Mai mulţi preoţi s-au alăturat Ierarhilor lor şi au venit împreună cu credincioşi. De asemenea, persoane consacrate, mulţi tineri, familii cu copilaşi, cetăţeni ce fac sau nu parte dintr-o confesiune creştină şi-au dat mâna pentru a veni în apărarea vieţii.Acţiunea a fost un moment de comuniune între Biserici, între organizaţii religioase sau nu, dar unite de convingerea fermă că viaţa trebuie apărată.Mai înainte de a sosi în Piaţa Unirii, Episcopul de Cluj-Gherla a botezat un copil oferindu-l lui Dumnezeu, a primit în Biserică un nou membru şi a binecuvântat o familie – botezul a fost o grăitoare mărturie despre bucuria acceptării darului vieţii.

IPS Andrei: “Dumnezeu este viaţă, lumină, dragoste”

În discursul introductiv, IPS Andrei a afirmat: „Noi, cei care credem în Dumnezeu, suntem pentru viaţă şi împotriva uciderii.Una din poruncile lui Dumnezeu este «Să nu ucizi!» (…) Ierarhul ortodox a încurajat şi adopţia copiilor, afirmând în încheiere, că “Dumnezeu este viaţă, lumină, dragoste” şi exprimându-şi speranţa:“să dea Dumnezeu ca acest proiect să aibă impact şi să fie primit în sufletele celor care vă aud, vă văd manifestându-vă pentru viaţă, pentru că viaţa este cel mai mare dar”.

21 de milioane de copii avortați în 16 ani

În continuare, Dr. David Ille, Preşedintele Clinicii clujene Pro-Vita, activ în mişcarea pro-life în România de 16 ani, a rostit câteva gânduri care invită la meditaţie:„în ultimii 50 de ani România a avortat 21 milioane de copii! Câţi dintre ei puteau fi un Blaga, Iorga, Eminescu…Fiecare om este o resursă. Astăzi aţi venit aici să comunicăm acestei naţiuni că există alte opţiuni şi că avortul nu este o opţiune”.Impresionant a fost un mesaj adresat de dr. Ille colegilor săi, medici ginecologi: „Dragi colegi, voi nu sunteţi onoraţi atunci când trebuie să faceţi un avort.Voi puteţi să fiţi cei care să daţi o şansă naţiunii române: apăraţi viaţa! (…). Cei mai vulnerabili în societate sunt cei 35% din copiii nenăscuţi, care sfârşesc într-o pungă de plastic.Să ne rugăm pentru ei şi să cerem celor de lângă noi să poată fi o voce care să spună adevărul. Toţi împreună, cu mic cu mare, suntem o forţă care are un cuvânt de spus în Europa şi în lume”.
altera
Miting impotriva avortului la Cluj
Miting impotriva avortului la ClujAu continuat o serie de mărturii ale unor medici, profesori, persoane care au avut de-a face cu avortul conştientizând că este o dramă.

PS Florentin Crihălmeanu: Viața are un sens

PS Florentin Crihălmeanu a pornit de la cuvântul Mântuitorului, care a spus: «Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa» (Io 14,6).
altera
Greco catolici sau ortodocsi, toti sustin dreptul copiilor de a se naste
Greco catolici sau ortodocsi, toti sustin dreptul copiilor de a se naste“Ca şi creştini, ne-am născut, nu spre moarte, ci spre viaţă şi prin credinţa noastră creştină, suntem chemaţi să ştim că viaţa noastră are un sens şi sensul vieţii noastre este viaţa veşnică.De aceea, prin marşul de astăzi, fără a spune prea multe cuvinte, dorim să arătăm lumii că suntem pentru viaţă, pentru viaţa veşnică, pentru viaţa tuturor acelora care nu au un cuvânt în faţa deciziei altora pentru moartea lor.Suntem pentru viaţă, de la începuturile ei prin concepţia naturală, până la sfârşitul ei pe cale naturală. Să dea Domnul ca, aşa cum suntem aici, sub razele frumoase ale soarelui de primăvară, să ne întâlnim cu toţii în primăvara eternă a vieţii veşnice”.

Omul nu poate curma viața

În partea a doua a manifestării, Marşul pentru Viaţă prin oraş, participanţii, mici şi mari, au purtat pancarte şi lozinci care nu transmiteau un mesaj politic, susţinând o persoană sau un grup de persoane, ci un mesaj cu mult mai profund, în numele sutelor de mii, a milioanelor de copii, care din voinţă umană, nu au primit nici dreptul de a respira sau de a-şi spune durerea în momentul în care au fost smulşi îninte de vreme din pântecele matern.A fost un marş în pace, cu Ierarhii creştini în primele rânduri ale coloanei, fără să se scandeze afirmaţii care doresc incisiv să convingă, fără a condamna cu ură pe cei care greşesc, ci doar păstrând o reculegere tăcută şi privind cu seninătate trecătorii, invitându-i să-şi amintească faptul că undeva, în trecut, cu toţii au fost mici embrioni cărora li s-a dat dreptul la viaţă şi sunt chemaţi să apere acest drept pentru toţii semenii lor.La marș au participat Clinica Pro Vita, Life Fm, Life Nations, cărora li s-au alăturat Asociaţiile de tineri, ASTRU din Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi ASCOR din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.Desfăşurat simultan în mai multe oraşe din ţară, la Cluj-Napoca, Marşul pentru Viaţă a fost inclus în programul Săptămânii pentru Viaţă, organizată între 17-23 martie 2014.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială
10 noiembrie, 2023
Rectorul Daniel David: Microsoft, UiPath sau NTT Data, printre marile companii care lucrează strâns cu UBB

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!