• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • 130 de ANTREPRENORI din Cluj au fost prezenți la IMM ReStart

130 de ANTREPRENORI din Cluj au fost prezenți la IMM ReStart

Publicat: 26 septembrie, 2014 13:07
Actualizat: 23 martie, 2022 05:36

Peste 130 de antreprenori si reprezentanti ai companiilor din Cluj si din judetele invecinate au participat la conferinta „IMM ReStart – Resurse si consultanta pentru dezvoltare” organizata de catre Doingbusiness.ro, administrat de International Business Promotion (IBP). 

In cadrul evenimentului, experti si reprezentanti din top managementul unora dintre cele mai importante companii din tara au oferit participantilor solutii concrete si consultanta pe subiecte cu impact in zone cheie de activitate. 

Evenimentul a reunit la prezidiu specialisti de top: Lucian Anghel – Presedinte Directorat si Director General BCR Pensii, Gabriel Sincu – Tax Executive Director EY Romania, Ilie Iacob – Director Sucursala Cluj Allianz-Tiriac Asigurari, Ileana Botez – Director Comunicare si Marketing Bursa de Valori Bucuresti, Bianca Cheteles – Account Manager Direct Sales Edenred, Roxana Mircea – Managing Partner REI Finance Advisors, Magda Popescu – Outside Counsel BSA | The Software Alliance, Silvia Bolohan – Marketing Manager SAS Romania, Ovidiu Teodorescu – Marketing Manager Net Brinel (partener Microsoft Romania), Dumitru Ion – CEO Kompass Romania, Cosmin Joldes – Strategic Development Manager AchieveGlobal, Elena Badea – Director Marketing EY Romania.

Agenda variata a propus dezbateri asupra unor subiecte din zona fiscala, financiara si legislativa, oportunitati de finantare, resurse pentru dezvoltarea afacerii, precum si un workshop interactiv despre motivarea si cresterea eficientei echipelor de vanzari si business development – oferind auditoriului o perspectiva 360 de grade asupra solutiilor pe care le pot aborda in propria afacere pentru dezvoltarea sustenabila a afacerii. 

„Studiile arata cat de important este sa existe o patura antreprenoriala puternica. La nivelul tarilor OECD, IMM-urile reprezintă 99% din companii si doua treimi din angajaţi. In Romania, IMM-urile contribuie cu 66% din totalul numarului de angajati din companiile private. De asemenea, aceste companii creeaza locuri de munca la o rata de doua ori mai mare decat companiile mai mari, in Uniunea Europeana 85% din totalul cresterii locurilor de munca intre 2002-2010 datorandu-se IMM-urilor.

In acelasi timp, vedem ca antreprenorii romani se confrunta cu dificultati semnificative: 88% dintreeiconsiderădificilsaufoartedificilaccesul la finanţare, 94% isidorescpredictibilitateamediului fiscal si de reglementare, iar 59% cred ca mentalitatilesivalorileromanestinusustinantreprenoriatul. Am conceputseria de evenimente IMM ReStart, cu care am ajuns de curandsi la Cluj-Napoca, astfelincatsaoferim un raspunsacestorprobleme, sprijinindantreprenoriatul local sainteleagamai bine cesolutii are si cum le poateaplicapentru o dezvoltaresustenabila”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

In premiera pe piata romaneasca, evenimentul IMM ReStart a dus la Cluj conceptul inovator al intalnirilor private, oferind participantilor oportunitatea de a beneficia gratuit de consultanta personalizata din partea specialistilor din cadrul EY Romania, Bursa de Valori Bucuresti, BSA | The Software Alliance si BCR Pensii.

Proiectul este dezvoltat cu suportul Allianz-Tiriac Asigurari, Bursa de Valori Bucuresti, EY Romania, BCR Pensii, Microsoft Romania, SAS Romania, BSA | The Software Alliance, REI Finance Advisors, Edenred, BRD Groupe Societe Generale, AchieveGlobal, Kompass Romania – si cu sustinerea media oferita de – Digi24, Agerpres, Transilvania Business, Magazinul Progresiv, Jurnalul de Afaceri, Spatiulconstruit.ro, Calendarevenimente.ro, Transilvania Reporter, Ziarul Faclia, Indaco Systems, Grupul Editorial Amaltea, Realitatea TV  Cluj, Realitatea FM Cluj, Radio Transilvania, Radio Romania Cluj, Cluj.com, Buna Ziua Cluj, Ziua de Cluj, CatCostaClujul.

Conferintele IMM ReStart continua anul acesta in Iasi (14 octombrie), Sibiu (21 octombrie) si Ploiesti (27 noiembrie).

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!