• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • 130 de ANTREPRENORI din Cluj au fost prezenți la IMM ReStart

130 de ANTREPRENORI din Cluj au fost prezenți la IMM ReStart

Publicat: 26 septembrie, 2014 13:07
Actualizat: 23 martie, 2022 05:36

Peste 130 de antreprenori si reprezentanti ai companiilor din Cluj si din judetele invecinate au participat la conferinta „IMM ReStart – Resurse si consultanta pentru dezvoltare” organizata de catre Doingbusiness.ro, administrat de International Business Promotion (IBP). 

In cadrul evenimentului, experti si reprezentanti din top managementul unora dintre cele mai importante companii din tara au oferit participantilor solutii concrete si consultanta pe subiecte cu impact in zone cheie de activitate. 

Evenimentul a reunit la prezidiu specialisti de top: Lucian Anghel – Presedinte Directorat si Director General BCR Pensii, Gabriel Sincu – Tax Executive Director EY Romania, Ilie Iacob – Director Sucursala Cluj Allianz-Tiriac Asigurari, Ileana Botez – Director Comunicare si Marketing Bursa de Valori Bucuresti, Bianca Cheteles – Account Manager Direct Sales Edenred, Roxana Mircea – Managing Partner REI Finance Advisors, Magda Popescu – Outside Counsel BSA | The Software Alliance, Silvia Bolohan – Marketing Manager SAS Romania, Ovidiu Teodorescu – Marketing Manager Net Brinel (partener Microsoft Romania), Dumitru Ion – CEO Kompass Romania, Cosmin Joldes – Strategic Development Manager AchieveGlobal, Elena Badea – Director Marketing EY Romania.

Agenda variata a propus dezbateri asupra unor subiecte din zona fiscala, financiara si legislativa, oportunitati de finantare, resurse pentru dezvoltarea afacerii, precum si un workshop interactiv despre motivarea si cresterea eficientei echipelor de vanzari si business development – oferind auditoriului o perspectiva 360 de grade asupra solutiilor pe care le pot aborda in propria afacere pentru dezvoltarea sustenabila a afacerii. 

„Studiile arata cat de important este sa existe o patura antreprenoriala puternica. La nivelul tarilor OECD, IMM-urile reprezintă 99% din companii si doua treimi din angajaţi. In Romania, IMM-urile contribuie cu 66% din totalul numarului de angajati din companiile private. De asemenea, aceste companii creeaza locuri de munca la o rata de doua ori mai mare decat companiile mai mari, in Uniunea Europeana 85% din totalul cresterii locurilor de munca intre 2002-2010 datorandu-se IMM-urilor.

In acelasi timp, vedem ca antreprenorii romani se confrunta cu dificultati semnificative: 88% dintreeiconsiderădificilsaufoartedificilaccesul la finanţare, 94% isidorescpredictibilitateamediului fiscal si de reglementare, iar 59% cred ca mentalitatilesivalorileromanestinusustinantreprenoriatul. Am conceputseria de evenimente IMM ReStart, cu care am ajuns de curandsi la Cluj-Napoca, astfelincatsaoferim un raspunsacestorprobleme, sprijinindantreprenoriatul local sainteleagamai bine cesolutii are si cum le poateaplicapentru o dezvoltaresustenabila”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

In premiera pe piata romaneasca, evenimentul IMM ReStart a dus la Cluj conceptul inovator al intalnirilor private, oferind participantilor oportunitatea de a beneficia gratuit de consultanta personalizata din partea specialistilor din cadrul EY Romania, Bursa de Valori Bucuresti, BSA | The Software Alliance si BCR Pensii.

Proiectul este dezvoltat cu suportul Allianz-Tiriac Asigurari, Bursa de Valori Bucuresti, EY Romania, BCR Pensii, Microsoft Romania, SAS Romania, BSA | The Software Alliance, REI Finance Advisors, Edenred, BRD Groupe Societe Generale, AchieveGlobal, Kompass Romania – si cu sustinerea media oferita de – Digi24, Agerpres, Transilvania Business, Magazinul Progresiv, Jurnalul de Afaceri, Spatiulconstruit.ro, Calendarevenimente.ro, Transilvania Reporter, Ziarul Faclia, Indaco Systems, Grupul Editorial Amaltea, Realitatea TV  Cluj, Realitatea FM Cluj, Radio Transilvania, Radio Romania Cluj, Cluj.com, Buna Ziua Cluj, Ziua de Cluj, CatCostaClujul.

Conferintele IMM ReStart continua anul acesta in Iasi (14 octombrie), Sibiu (21 octombrie) si Ploiesti (27 noiembrie).

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!