170 000 de persoane au participat la Street FOOD Festival

Publicat: 14 mai, 2019 16:16
Actualizat: 23 martie, 2022 05:06

Peste 170 000 de persoane au participat la Street FOOD Festivalul care a avut loc weekend-ul acesta, 9-12 mai, pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca. Mâncarea gustoasă, gătită pe moment chiar în fața oamenilor, aromele apetisante, decorurile colorate, muzica și activitățile de tot felul i-au adus pe clujeni în festival într-un număr record. Street Food Festival Cluj Napoca a fost o ediție foarte reușită, poate cea mai de succes din istoria festivalului devenind astfel cel mai mare Street FOOD Festival ca număr de participanți din Europa. Când zicem succes, îl măsurăm nu doar în numărul de vizitatori prezenți, care a fost impresionant, ci și în reacțiile pozitive ale celor prezenți, atmosferă, zâmbete, felul în care au împărtășite experiețele pe rețelele de socializare sau mulțumirea celor implicați, arata Simona Michnea, marketing manager.

Festivalul a reprezentat, de fapt, o intersecție culinară și culturală a diferitelor zone din lume, iar participanții au putut să se bucure nu numai de preparatele culinare, dar și să experimenteze activitățile sau să asculte muzica specifică fiecărei zone în parte. Little Asia, American Dream, Cabrones, La vita e bella, How much is the fish, Green Village și All in for Food au fost zonele în care s-au desfășurat activitățile pe parcursul celor patru zile de festival și, pentru ca experiența să fie una complexă, tot în funcție de acestea au fost organizați și vendorii. 

Vendorii din festival 

Anul acesta 60 de truck-uri au pregătit bunătăți care de care mai apetisante pentru pofticioșii de pe Aleea Stadionului și pentru gurmanzii interesați să descopere combinații noi de gusturi. Preparatele au fost diverse, de la binecunoscutul burger care nu avea cum să lipsească, până la sushi, supe, clătite sau cheesecake-uri. Ba mai mult, participanții au putut să descopere inclusiv produse și preparate realizate din produse bio, de la producători locali. 

Momentele artistice

Clujenii s-au putut bucura de momentele artistice la tot colțul în festival pe parcursul celor patru zile. Una din senzațiile acestui festival a fost One Man’s Band, italianul care a uimit publicul cu spectacolul său stradal prin implicarea oamenilor în momentul său și buna dispoziție. Alte spectacole stradale care au avut loc au fost susținute de Canarro, Magic Puppet sau Koszika&the Hotshots.

Și la concertele de pe Street FOOD Strage au fost un număr record de participanți anul acesta. The Mono Jacks, Lucia&Muse Quartet, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast au fost cei care au adunat mii de participanți în fața scenei, seară de seară. Taraf de Caliu au susținut și ei un concert în ultima zi a festivalului creând o atmosferă de-a dreptul perfectă pentru o zi de duminică. 

Zonele și activitățile 

Fiecare zona din festival a avut diferite activități specifice spre bucuria celor prezenți. La American Dream participanții au putut să asculte în fiecare zi muzică electronică și în același timp să aleagă diferite activități, de la poze la photobooth până la tatuaje temporare sau beer pong.

La Little Asia în penultima zi de festival a avut loc o demonstrație de preparare a ceaiului în parteneriat cu Institutul Confucius din Cluj-Napoca. Alte activități care au atras atenția celor prezenți au fost workshop-urile de preparare a limonadei și show-urile de flair. 

Mâncarea bună merge perfect cu un film bun, tocmai de aceea a fost amenajată și o zonă pentru cinema în aer liber unde au putut fi urmărite filmele: Povestea Iubirii, America Venim și Nunta în ofsaid, iar sâmbătă seara Simona Halep a avut galerie de la Cluj pentru că meciul de la Madrid Open a fost transmis în direct pe ecranul de la zona de cinema din cadrul festivalului. 

Ediția de la Cluj-Napoca a Street FOOD Festival s-a încheiat duminică, la ora 23:00, iar la 5 h după aceea traficul a fost reluat pe Aleea Stadionului în timp ce Parcul Hotel Sport este supraînsămânțat, iar în zonele în care gazonul a fost afectat din cauza traficului mare de persoane se pune gazon rulat. 

Street FOOD Festival este un concept de festival care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca şi ulterior a fost dezvoltat în alte 11 oraşe. An de an festivalul a atras tot mai mulți „pofticioși” și participanți, iar în anul 2018 festivalul a fost vizitat de peste 800.000 de persoane care au avut ocazia să încerce rețete ingenioase și să participe la activităţi recreative. Revoluţia street food a avut un impact însemnat şi la nivel de comunitate prin conştientizarea nevoii de a-I ajuta pe cei defavorizaţi sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!