25.000 de euro PROFIT pe HECTAR – IDEE DE AFACERE

Publicat: 11 octombrie, 2014 10:18
Actualizat: 23 martie, 2022 05:35

25.000 DE EURO profit anual la hectar sună bine de tot. Dacă dețineți sau puteți achiziționa un teren de minim un hectar, restul nu mai este atât de complicat, însă înainte de a face profit trebuie să așteptați.

altera
Nucul (Iuglans Regia) intră târziu pe rod, în jurul vârstei de 12-15 de ani, trăieşte 80-90 de ani.

Este în acelaşi timp şi o specie decorativă prin frunzele sale mari şi aromate de culoare verde închis. Fructele sale sunt foarte sănătoase şi au o sumedenie de proprietăţi terapeutice. Din lemn de nuc se face un mobilier de lux, se mai foloseşte şi în industria aeronautică.

În prezent foarte mulţi fermieri români apelează la fonduri europene şi înfiinţează plantaţii de nuci selecţionaţi. Faptul că odată ce nucii încep să intre pe rod, aceştia fructifică anual destul de consistent, iar cheltuielile cu întreţinerea acestora sunt relativ mici.

Cererea pe piaţa comunitară de miez de nuci este foarte mare. S-a constatat că înfiinţarea unui hectar de plantaţie de nuci costă în jur de 15.000-18.000 de euro, dar după intrarea pe rod a nucilor, veniturile anuale de pe un hectar sunt undeva în jurul a 25.000 de euro. Cu toate cheltuielile efectuate investiţia se amortizează în maximum 2 ani.

Există o tradiţie veche în ţara noastră, astfel în perioada interbelică se exportau în jur de 220.000 de tone. În prezent în ţara noastră se produc în jur de 40.000 de tone, însă cererea pieţei de miez de nucă este foarte mare.

Pregătirea terenului pentru înfiinţarea unei plantaţii de nuci trebuie făcută cu multă atenţie. Folosirea mecanizării la arat, nivelat şi desfundat terenul este primordială, arătura trebuie făcută cât de adânc.

Schema de plantat cea mai eficientă, este cea în care puieţii de nuci se plantează la distanţa de 8 m atât pe rândurile de puieţi cât şi între rânduri. Plantarea puieţilor de nuc la această distanţă are avantajul că se obţine o recoltă mai mare la începutul intrării pe rod.

Plantarea puieţilor de nuc este indicată să se facă primăvara. De ce? Pământul este mult mai umed decât toamna, în plus nucul este printre ultimii pomi fructiferi care porneşte în vegetaţie. Cele mai indicate expoziţii de plantare sunt sudică, sud-estică şi sud-vestică. În primii doi trei ani de la plantare nucii cresc încet, după care încep să crească mai viguros.

Cel care înfiinţează  o plantaţie de nuci trebuie să planteze material săditor certificat, obţinut din pepiniere special destinate acestui scop. Atenţie mare trebuie acordată şi soiul de nuc ales, acesta trebuie să fie un soi productiv,  să fructifice la vârste cât de mici şi să fie cât mai ieftin. Puieţii de nuci din pepiniere cresc destul de repede aşa că puieţii de un an se prind foarte uşor comparativ cu cei de talie mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
22 septembrie, 2023
Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme
21 septembrie, 2023
Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit
17 august, 2023
Augustin Feneșan: Statul a pregătit un tsunami fiscal pentru IMM-uri deși cheltuielile excesive sunt problema
2 august, 2023
Dan Mureșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre modificările fiscale: Mă aștept ca cel puțin 30 la sută din mediul de afaceri să dispară
19 iulie, 2023
Feneșan de la APM Cluj te invită la un curs gratuit de DIGITALIZARE a firmei pentru administratori

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!