3 moduri în care afacerea ta poate folosi responsabil ambalajele

18 mai, 2021 08:33

Pe măsură ce ambalajele devin tot mai importante și este o cerere în creștere în această direcție, cu atât devine mai important să fim cu toții preocupați de impactul pe care acestea le au asupra mediului înconjurător.

Din această cauză, multe companii au început să caute soluții pentru a trece la ambalaje ecologice care în acest fel ajută la reducerea amprentei de carbon odată ce ambalajul se transforma în deșeu.

În cele ce urmează îți arătăm câteva moduri în care tu și echipa pe care o coordonezi puteți reduce considerabil cantitatea de deșeuri provenite din ambalaje. Aceste măsuri sunt ușor de implementat și vor fi de folos atât companiei cât și mediului înconjurător.

Ține cont de materialele folosite pentru împachetat

Una dintre cele mai bune modalități de a reduce deșeurile de ambalaje este să începi cu ceea ce ai deja. Ia în considerare utilizarea materialelor reutilizabile sau reciclabile și ești deja cu un pas înaintea altora.

Apoi, poți merge mai departe și analiza în detaliu modul în care produsele pe care le vinzi sunt ambalate. Vezi dacă este necesar să folosești toate ambalajele, foliile, dacă recipientele în care pui produsele au mărimea adecvată – toate aceste informații despre modul în care ambalezi produsele pe care le vinzi te ajută pe de-o parte să reduci costurile și pe de alta parte să reduci drastic cantitatea de deșeuri care se produce în timpul procesului de ambalare, dar și după ce acesta ajunge în posesia clientului tău.

Tranziția la ambalajele biodegradabile, chiar dacă este un pas complex, are numeroase beneficii pentru orice afacere. Ambalajele biodegradabile reprezintă o soluție ecologică, acestea fiind prietenoase cu mediul înconjurător. Dacă ești o companie responsabilă și dorești să faci o schimbare în bine, trecerea la ambalajele biodegradabile este mai mult decât necesară și momentul nu a fost niciodată mai potrivit.

Încurajează împachetarea minimalistă

Forma și designul ambalajelor reprezintă cel mai important aspect care influențează costul materialelor. Ambalajele sunt de asemenea un element cheie care îți asigură succesul sau din contră îi poate convinge pe mulți clienți să renunțe să îți mai cumpere produsele.

Însă, cu cât ambalarea este mai minimalistă, cu atât se generează mai puține deșeuri, ceea ce duce la un cost redus al produsului. Ambalarea redusă duce, de asemenea, la consumul de energie mai mic pentru fabricarea materialului și a ambalajului, ceea ce produce și mai multe economii. 

În plus, pentru transportul pachetelor mai mici se folosește mai puțin combustibil, economisind și bani acolo. Ai luat în considerare cantitatea de ambalaje pe care o utilizezi pentru produsele pe care le vinzi? În multe cazuri, reducerea cantității de ambalaje este o opțiune viabilă care poate economisi atât costuri, cât și cantitatea de deșeuri generată.

Pregătirea echipei

Cel mai bun mod prin care poți obține cel mai mare impact pentru a crește ambalarea sustenabilă este să te asiguri că întreaga echipă este formată și pregătită corespunzător pentru a se alinia la noile schimbări ce urmează să fie implementate. Până la urmă, oamenii din echipă reprezintă cea mai valoroasă resursă.

Nu este suficient doar să presupui că toată lumea este la curent cu opțiunile disponibile și importanța folosirii ambalajelor corespunzătoare, de mărimi potrivite, din materiale biodegradabile și așa mai departe. Comunicarea deschisă cu echipa este foarte importantă pentru ca toți să fie aliniați la aceleași valori și să lucreze împreună pentru a crește eficiența,  a reduce costurile și mai ales pentru a proteja mediul înconjurător.

Angajamentul de a reduce cantitatea de deșeuri și de a adopta soluții prietenoase cu mediul înconjurător aparține întregii echipe. Puterea exemplului funcționează însă și în acest caz și fiecare proprietar de afacere poate deveni un model demn de urmat pentru angajații lui, încurajându-i și pe aceștia ca prin gesturi mici să contribuie la protejarea mediului înconjurător. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
24 mai, 2022
Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical
24 mai, 2022
PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj
24 mai, 2022
CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
20 mai, 2022
Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
16 mai, 2022
Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!