5 filme cu fantome pe care merită să le vezi

2 iunie, 2021 18:10

Filmele cu fantome au o bază destul de mare de fani, iar scenele înfricoșătoare însoțite de cele amuzante reprezintă o combinație de succes.

Iată 5 filme cu fantome pe care merită să le vezi:

1. Ghostbusters (1984) – Este probabil cel mai cunoscut film cu fantome dintre cele existente. Din distribuția Ghostbusters au făcut parte actori precum Bill Murray, Dan Aykryod și Harold Ramis. Aceștia sunt trei parapsihologi excentrici plecați în goană după fantome.

Iar umorul este la înălțime în Ghostbusters, la fel ca și coloana sonoră. Bugetul filmului a fost de aproximativ 30 de milioane de dolari, în timp ce încasările la box office și vânzarea DVD-urilor au ajuns aproape de 300 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă o sumă impresionantă pentru acele vremuri.

De altfel, Ghostbusters a devenit o franciză de miliarde de dolari, care mai include jocuri video, jocuri de societate, desene animate, cărți de benzi desenate, haine, jucării și alte produse.

2. Beetlejuice (1988) – Un alt clasic când vine vorba despre cele mai bune filme cu fantome. Din distribuția Beetlejuice fac parte Alec Baldwin și Geena Davis, în timp ce filmul este regizat de Tim Burton. 

Baldwin și Davis au fost căsătoriți, dar după moarte s-au transformat în fantome și bântuie locuința în care au stat. Și acesta este un film cu mult umor, dar și machiajele actorilor au fost apreciate, astfel că Beetlejuice a primit un premiu Oscar pentru acest lucru.

Bugetul Beetlejuice a fost de 15 milioane de dolari, în timp ce încasările au trecut de 70 de milioane de dolari. Fiind considerat un clasic al filmelor cu fantome, Beetlejuice a dus și la apariția unor alte producții. Spre exemplu, în 2008 a apărut un desen animat, iar anul trecut și un joc disponibil pe NetBet, operator cu peste 2.000 de jocuri, inclusiv în secțiunea NetBet jackpot. Slotul conține personajele acestui film, alături de diverși monștri.

3. Insidious (2010) – Filmele cu fantome stârnesc tot timpul interes și produc surprize în industria cinematografică. Un exemplu este și Insidious, care a fost una dintre surprizele anului 2010 în acest domeniu.

Deși a fost un film cu un buget mic, de până în 1.5 milioane de dolari, încasările au fost de aproximativ 100 de milioane de dolari. Insidious e filmul clasic cu fantome, în care un copilul unui cuplu intră în stare de comă, iar apoi este posedat de fantome dintr-o altă dimensiune astrală și multe scene sunt înfricoșătoare.

4. Paranormal Activity (2007) – La fel ca Insidious, și acest film a surprins pe toată lumea. Acțiunea este foarte simplă și este redată prin intermediul unor camere de supraveghere plasate într-o locuință, ce cuprind viața unor tineri.

Cuplul care locuiește aici este bântuit de o fantomă și privitorii au astfel acces la tot ce se întâmplă, dar și la reacțiile celor doi locatari. Acest film a avut un buget de doar 15 mii de dolari, care a crescut la 215 mii de dolari în perioada de post-producție.

Iar încasările au fost unele fenomenale, trecând de 193 de milioane de dolari. De altfel, Paranormal Activity este filmul cu cel mai mare succes din istorie raportat la costurile de producție și la încasări. Echipa de producție a făcut apoi alte continuări, dar acestea nu au avut succesul scontat.

5. The Ring (2002) – Un film de groază foarte interesant, în care rolul principal este interpretat de Naomi Watts, în timp ce regia i-a aparținut lui Gore Verbinski. Naomi Watts interpretează o jurnalistă care a început o anchetă după ce o casetă video a dus la moartea mai multor persoane care au urmărit-o.

The Ring este un remake despre un film japonez, astfel că și acțiunea și scenele înfricoșătoare reprezintă un plus în această producție. The Ring a avut încasări de peste 250 de milioane de dolari, la un buget de 48 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate iar cu această ocazie la Centrul Regional ...

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate: provocări și planuri de dezvoltare

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună. ...

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună

Începând cu luna iulie, cetățenii vor putea depune pe Ghișeul unic (aici) documentațiile tehnice pentru ...

Autorizație de Construire emisă ONLINE la Cluj

Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea continuării și finalizării, lucrările rămase de executat din ...

Consiliul Județean a reluat lucrările la drumul Luna de Sus-Băișoara-Buru

Primul parteneriat public-privat pentru prevenția bolilor cardio-vasculare a fost semnat la Cluj. Parteneriatul a fost ...

Primul parteneriat public-privat pentru prevenția bolilor cardio-vasculare a fost semnat la Cluj

Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta, operate de compania aeriană Wizz Air, ...

Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Malta

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță astăzi reluarea zborurilor directe spre Constanţa, una dintre cele ...

Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Constanţa

În biserica ortodoxă română din Parla-Madrid a avut loc duminică, 19 iunie 2022, vernisajul expoziției ...

Expoziție de pictură a lui Flavius Lucăcel și întâlnire a scriitorilor sălăjeni cu cei din diaspora în Spania
Success message!
Warning message!
Error message!