• Acasă
  • /
  • Business
  • /
  • 5 lucruri de care ai nevoie pentru a transforma o simpla baie locul perfect pentru un ritual luxuriant si senzorial

5 lucruri de care ai nevoie pentru a transforma o simpla baie locul perfect pentru un ritual luxuriant si senzorial

Publicat: 25 septembrie, 2020 04:23
Actualizat: 23 martie, 2022 05:02

Anul în curs este unul extrem de solicitant, mai ales din cauza pandemiei și a stresului suplimentar cauzat de numeroasele restricții, de schimbarea bruscă a modului general de viață. În aceste condiții, devine din ce în ce mai necesar să îți iei câte o pauză de relaxare pentru a-ți reîncărca bateriile și a da timp corpului și minții să scape de toxicitatea acumulată zilnic. 
 

Și ce poate fi mai la îndemână decât o baie prelungită și reconfortantă chiar la tine acasă?! Nu doar că este o opțiune mai ieftină decât a merge la un centru de relaxare, dar chiar ai putea imita, cu puțină imaginație, experiența luxuriantă de care ai avea parte la un spa. Tot ce ai nevoie este ca instalația ta sanitară să aibă robinete de bună calitate, care să nu-ți strice momentele plăcute. În plus, ar fi bine să ai câteva idei despre cum să faci clipele petrecute astfel mai plăcute.

Iată lucrurile esențiale de care ai nevoie pentru a transforma o baie plicticoasă într-o experiență senzorială relaxantă și luxoasă

Bureți de baie și un gel de corp exfoliant

Poți transforma experiența unei băi acasă într-una asemănătoare unui spa dacă vei aplica întregului corp un masaj temeinic cu bureți naturali și cu un gel de corp exfoliant. Îndepărtarea epidermei moarte de la suprafață îți va reda aspectul catifelat al pielii, iar fricționarea corpului ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și a limfei. Toxinele din corp vor fi drenate astfel mai ușor spre organele care se ocupă de eliminarea lor.

Prosoape moi, pufoase din bumbac de calitate

Nimic nu e mai plăcut atunci când ieși din cadă decât să-ți învălui corpul într-un prosop pufos, moale, din bumbac plăcut la atingere. Merită să cheltui ceva în plus la achiziția acestor obiecte, necesare pentru a-ți oferi o plăcere tactilă de neuitat. 

Pentru a aduce o notă de eleganță, poți opta pentru prosoape de culoare albă. La urma urmei, este nuanța folosită în toate hotelurile de lux și centrele de spa. 

Iluminare ambientală difuză

Deoarece poate crea o atmosferă relaxantă, lumina joacă un rol important în ritualul tău de baie. De aceea, poți opta pentru un potențiometru la întrerupător, care are rolul de a reduce sau spori intensitatea luminoasă în funcție de confortul personal. 

Desigur, dacă nu ai acest device instalat, nu este cazul să faci modificări la întrerupătoare și la rețeaua electrică. Tot așa de bine te pot servi și lumânările. Pune câteva în jurul căzii sau în zona oglinzii, pentru că dau o notă excelentă de lux și de romantism. Ca un bonus, poți alege lumânări parfumate cu aromele preferate. 

Uleiurile și sărurile de baie

Statul în apa fierbinte poate duce la uscarea pielii. De aceea, este bine să contracarezi aceste efecte turnând în cadă câteva picături de ulei de baie. Acestea au rolul de a-ți proteja pielea, lăsând-o fină și catifelată. 

Uleiurile esențiale sunt și un mod plăcut de a aduce o notă parfumată, relaxantă ritualului tău. De exemplu, esențele de lavandă sau de maghiran te ajută să dormi mai bine după baie.

Sarea de baie ajută la relaxarea mușchilor tensionați și alungă oboseala din corp. Toarnă cateva linguri în apa caldă dși apoi lasă aceste minunate substanțe să-și facă efectul asupra ta.

Ai grijă să cureți bine cada de baie după ce folosești aceste uleiuri și săruri, pentru a nu crea o peliculă alunecoasă care poate duce ulterior la accidente nedorite.

Un pahar de vin, o carte bună sau o muzică relaxantă

Dacă vrei cu adevărat să te răsfeți, pe lângă toate cele de mai sus, adaugă un pahar de vin bun, bine ales. Resveratrolul din licoarea dionisiacă este benefic pentru înlăturarea radicalilor liberi din organism, iar starea de spirit pozitivă indusă se alătură celorlalte experiențe senzoriale date de lumină, uleiuri, arome sau de muzica preferată în surdină. 

De asemenea poți citi câteva rânduri din cartea preferată cât timp stai în apa care îți învăluie plăcut corpul. Poate fi cel mai bun loc de lectură posibil.

În concluzie, chiar dacă condițiile nu îți permit să te relaxezi foarte des cu experiențe la spa, poți foarte ușor, cu eforturi minime, să-ți transformi propria igienă zilnică într-un ritual propriu de wellness. Corpul tău îți va mulțumi cu siguranță, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți.

Sursa foto: shutterstock.com

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
16 noiembrie, 2023
Mai e rentabil să ai un PFA?
14 noiembrie, 2023
Sistemul vamal RO e-Sigiliu va fi implementant în vederea monitorizării transporturilor de bunuri
14 noiembrie, 2023
Tot ce trebuie să știi despre plățile și încasările cash
6 noiembrie, 2023
Tranzacțiile cu cash: ce limite intră în vigoare în noiembrie
6 noiembrie, 2023
Conduceți un business? Situațiile în care ANAF vă poate amenda începând de azi fără niciun avertisment

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!