Încă nu există un remediu care să vindece gripa în mai puţin de şapte zile, iar abordarea proactivă şi preventivă, care susţine sistemul imunitar şi ajută organismul să se refacă mai repede, este singura metodă cunoscută în prezent. Prin urmare, pentru a fi pregătit să faci faţă gripei, ar trebui să ai un stil de viaţă sănătos şi să ştii să foloseşti câteva soluţii naturale de tratament.
Vaccinurile împotriva gripei sunt un mod eficient de a te proteja, dar sunt şi alte metode, naturale, la care poţi apela. Iată câteva dintre acestea!
Adoptă o igienă adecvată pentru a preveni răspândirea germenilor şi contaminarea
Pentru a te proteja de gripă poţi începe prin a fi atent la igienă, mai ales dacă intri în contact cu multe persoane, frecventezi locuri aglomerate sau foloseşti suprafeţe atinse de mulţi oameni precum butoanele de la lift, mânerul uşilor sau al scărilor.
Spală-te pe mâini cu apă caldă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde şi închide robinetul folosind un prosop de unică folosinţă. De asemenea, ia în considerarea utilizarea gelului sau a şerveţelelor sterilizante ori de câte ori intri în contact cu suprafeţe expuse contaminării.
Când tuşeşti sau strănuţi, acoperă-ţi gura cu cotul şi nu uita să te speli pe mâni imediat după ce îţi atingi ochii, gura sau nasul. De asemenea, dezinfectează telefonul mobil, tastatura, telecomenzile şi alte suprafeţe atinse frecvent.
Lucrează la întărirea sistemului imunitar
Un sistem imunitar bine pus la punct este esenţial pentru a face faţă gripei şi a te vindeca cât mai repede dacă o contactezi. Întărirea şi menţinerea acestuia se poate realiza prin câteva măsuri:
– Ai nevoie de opt ore de somn pe noapte;
– Exerciţii fizice timp de cel puţin 15 minute zilnic;
– Practicarea mediaţiei te poate ajuta să îmbunătăţeşti răspunsul imun la gripă;
Adoptă o alimentaţie sănătoasă şi hidratează-te corespunzător. Evită zahărul şi alimentele procesate şi limitează consumul de alcool. Totodată, dacă fumezi, va fi un mare beneficiu pentru organism să renunţi. Consumă cereale integrale, fructe şi legume colorate, proteine şi grăsimi bune. Creşte aportul alimentelor bogate în zinc precum carnea de vită sau pui, seminţele de dovleac, caju, fasole, spanac sau cacao. Pentru a beneficia de acizi graşi Omega-3, mănâncă peşte şi hidratează-te corect consumând apă plată, ceai verde sau sucuri naturale.
Asigură-ţi aportul zilnic de minerale şi vitamine
Pentru buna funcţionare a organismului ai nevoie de:
– Vitamina C – care întinereşte celulele şi menţine organismul puternic şi sănătos;
– Vitamina D – îmbunătăţeşte sistemul imunitar;
– Omega – 3 – fortifică sistemul imunitar şi ameliorează inflamaţiile;
– Zinc – ţine la distanţă viruşii care pot cauza infecţii respiratorii.
Ia în considerare suplimentele şi uleiurile esenţiale
Vei găsi o gamă diferenţiată de suplimente destinate întăririi sistemului imunitar şi vei avea de unde alege produse realizate din plante. Astfel, cele care conţin vitamina C, luate zilnic, stimulează producţia celulelor albe care luptă împotriva infecţiilor şi reduc riscul de a răci sau a face gripă.
De asemenea, uleiurile esenţiale folosite pentru masaj sau aromaterapie, precum cel de cuişoare, lămâie, scorţişoară, eucalipt sau rozmarin, sunt renumite pentru combaterea bacteriilor, a ciupercilor şi a viruşilor. Totodată, acestea stimulează în mod natural sistemul imunitar şi te vor ajuta să previi gripa, dar şi să te vindeci mai repede. Foloseşte un difuzor de uleiuri esenţială atât la birou, cât şi acasă.
Dacă ai simptome de gripă, acţionează rapid şi nu aştepta să se agraveze!
De îndată ce gripa se face simţită, te simţi rău, ai febră şi te simţi somnoros, nu aştepta ca lucrurile să se agravez şi acţionează rapid. Odihneşte-te cât mai mult, consumă multe lichide, evită zahărul şi lactatele, consumă tratamente naturiste precum precum Biomicin Forte de la Fares. Acesta conţine ulei esenţial de cimbru şi de cuişoare şi are efect antibacterian, antiviral, antifungic şi antiinflamator. Totodată, pentru că este 100% natural, nu are efecte adverse.
Urmăreşte-ţi simptomele şi, dacă nu se ameliorează după o săptămână sau observi că febra durează mai mult de trei zile, consultă-te cu medicul de familie pentru a face investigaţii şi a obţine un tratament potrivit.
Totuşi, dacă vei avea grijă de tine şi vei adopta un stil de viaţă sănătos, chiar dacă ai contactat-o, gripa se va vindeca în cel mult o săptămână, fără complicaţii.