A apărut LEURDA, planta MIRACOL pentru sănătate

Publicat: 27 februarie, 2014 18:07

Actualizat: 23 martie, 2022 05:51

În păduri a apărut leurda, o plantă miracol pentru sănătate, bună pentru tratarea bolilor de ficat, pentru hipertensiune arterială și pentru multe alte afecțiuni.
altera
leurda
Leurda FOTO: bloguluiflorica.blogspot.comOdată cu topirea zăpezii în păduri a apărut leurda, o plantă care curăţă stomacul, ficatul, vasele sanguine. Leurda este cunoscută şi sub numele de „detergentul” corpului uman. Leurda creşte atât în pădurile de foioase cât şi în cele de răşinoase, preferă solurile umede şi bogate în humus.Leurda (Allium ursinum) are un miros asemănător usturoiului, de aceea mai este cunoscuta şi sub denumirea de usturoiul de pădure.Conţine săruri minerale, vitamine şi proteine. De la leurdă, importanţă medicinală au frunzele. Din frunze de leurdă se recomandă să se facă: tinctură, decoct, infuzie, ulei de leurdă, vin de leurdă, suc de leurdă, cataplasme, comprese, ceai, salată.Înainte de a începe un tratament cu leurdă este recomandat să fie consultat un medic sau un terapeut specializat în fitoterapie. Nu este indicata femeilor gravide care alăptează pentru motivul simplu că se schimbă gustul laptelui matern, în gust de usturoi, gust care este dat de o substanţă numită surfură de alil.

Sucul de leurdă

Se face primăvara din frunze crude şi proaspete recoltate înainte de înflorirea plantei. Sucul se obţine din 50 g frunze peste care se toarnă două căni cu apă.Se lasă la macerat 8 ore, sucul astfel obţinut se strecoară şi se stoarce foarte bine. Se bea numai dimineaţa pe stomacul gol, timp de trei săptămâni.Are efecte benefice asupra paraziţilor intestinali, asupra sistemului digestiv, vindecă toate afecţiunile intestinale. Sucul de leurdă prin substanţele pe care le conţine, are efecte antitoxice puternice, prin aceea că contracarează efectele dăunătoare ale nicotinei şi ale gudroanelor din ţigări.Este un excellent mijloc de protecţie, atât pentru fumătorii activi cât şi pentru cei pasivi. Consumul a două pahare de suc de leurdă pe zi, unul dimineaţa şi unul seara, timp de două săptămâni , a făcut ca o mulţime de oameni să se poată lăsa de fumat. Rănile care se vindecă greu , unse cu suc de leurdă se închid foarte repede.

Tinctura de leurdă

Într-un borcan,se pun 100 g de frunze proaspete deleurdă tocată fin, peste care se pun 350 g alcool alimentar de 45 – 50 grade, şi se închide ermetic, timp de 10 zile. Apoi preparatul astfel obţinut se strecoară şi se pune în sticluţe mai mici închise la culoare.Tratamentul durează 1 sau două luni şi constă în aceea că trebuie băut zilnic de patru ori douî linguriţî din această tinctură. Este indicată în ateroscleroză, hipertensiune arterială, boli de rinichi, de ficat,flebită şi tromboflebită, prevenirea infarctului, cardiopatie ischemică.

Vinul de leurdă

Se recoltează 200 g leurdă proaspătă care se pune la fiert în câteva clocote, într-un litru de vin alb. Se adaugă după gust miere polifloră de albine, se bea zilnic de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de vin, timp de trei săptămâni.Se adaugă după gust miere polifloră de albine, se bea zilnic de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de vin, timp de trei săptămâni. Vinul de leurdă este indicat pentru persoanele vârsnice care au probleme cu secreţiile pulmonare şi greutăţi în respiraţie. Mai este indicat în tuberculoza pulmonară şi hidropizie, boli specifice persoanelor vârsnice

Uleiul de leurdă

200 g leurdă trecută prin maşina de tocat, se pune într-un litru de ulei de măsline extravirgin şi se lasă să se macereze la soare timp de 12 zile.Preparatul obţinut se filtrează, se pune în sticluţe închise la culoare şi care se pot închide etanş şi se păstrează la frigider la temperatura de 6-8 grade. Se iau două linguriţe de ulei de leurdă de trei ori pe zi înainte de masă. Este indicat în tratarea colesterolului mărit, aterosclerozei, artritei obliterante, cardiopatie ischemică, viermi intestinali.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!
28 martie, 2023
Pălării feminine în perioada La Belle Epoque – frumuseţe şi reprezentare
26 martie, 2023
Iată 5 motive pentru care merită să optezi pentru o asigurare de viață

Judecătorul Cristi Danileț a povestit în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș cât de ...

Cristi Danileț a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost suspendat din magistratură

Prof. Ciprian Mihali a declarat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că Partidul ...

Prof. Ciprian Mihali: REPER pregătește candidat la Primăria Cluj: Există o anumită oboseală a actualei administrații

Lucrările la drumul de legătură Baciu-Centura Metropolitană zona Florești ar putea începe anul viitor. Până ...

Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes
Success message!
Warning message!
Error message!