• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Aeroportul Internaţional din Cluj recuperează rapid pierderile din pandemie: a sărbătorit deja pasagerul cu numărul 1 milion

Aeroportul Internaţional din Cluj recuperează rapid pierderile din pandemie: a sărbătorit deja pasagerul cu numărul 1 milion

Publicat: 29 iunie, 2022 07:56

Actualizat: 4 iulie, 2022 11:34

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit marți pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022, cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021. Atingerea primului milion de pasageri înregistrat în prima jumătate a anului 2022 reprezintă un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar de atunci cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian LOT Polish Airlines pe zborul LOT 651 de la Varşovia la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat la aeronavă, în prezenţa reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităţilor locale și mass-media.

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Aeroportul Internaţional Cluj depăşeste astăzi pentru a 11-a oară în istoria sa, pragul de 1.000.000 de pasageri. Este evident faptul că aeroportul clujean rămâne un motor de dezvoltare al regiunii, iar eforturile constante depuse de întreaga echipă profesionistă şi dedicată a aeroportului, pentru creşterea conectivităţii regiunii și recuperare a traficului, trebuie să continue cu scopul de a păstra poziția de lider al aeroporturilor regionale din România.”

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a transmis următoarele: „Aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion a devenit în timp, un eveniment simbol al Aeroportului Internaţional Cluj iar anul acesta este sărbătorit cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021. Acest prag semnificativ este o performanţă care confirmă premisele pozitive în ceea ce privește recuperarea traficului de pasageri existent înainte de pandemia SARS-CoV-2. Suntem încrezători că până la finalul anului vom depăşi din nou pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați pe Aeroportul Internațional Cluj.”

Krzysztof Moczulski, Directorul de Comunicare al companiei aeriene LOT Polish Airlines, prezent la acest eveniment a declarat: “Suntem foarte bucuroși să participăm la această celebrare și dorim să felicităm – atât pasagerul cu numărul 1 milion care a zburat cu LOT Polish Airlines către Cluj-Napoca, cât și Aeroportul Internațional Cluj. Se poate observa o recuperare rapidă a traficului aerian. Deservim destinația Cluj-Napoca din 2016 și este o destinație foarte importantă pentru noi. Profitând de această ocazie, aș dori să îi invit pe oaspeții români să descopere Polonia – programul nostru de zbor este convenabil, fiind foarte ușor să planificați un city break în Varșovia sau chiar vacanțe mai lungi în Polonia.”

Evenimentul marcat a adus în prim plan zborurile spre capitala Poloniei, Varșovia, care fac posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, oferind acces facil spre destinații din Europa, America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic. Compania aeriană LOT Polish Airlines este una dintre cele mai vechi 12 companii aeriene din lume, desfășurând operațiuni de zbor încă din anul 1929.

Primele zboruri LOT Polish Airlines au fost operate de pe Aeroportul Internațional Cluj în luna martie a anului 2016, iar în prezent compania aeriană operează zilnic zboruri spre Varșovia, devenind astfel o companie aeriană de referinţă pentru cei ce călătoresc spre destinații long-haul precum New York, Toronto sau Chicago.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 februarie, 2024
Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: “Asigurările private de sănătate trebuie aduse în discuție”
21 februarie, 2024
CSAT a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române: „Sprijinul NATO trebuie însoțit de eforturi proprii”
20 februarie, 2024
Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului
19 februarie, 2024
Liberalul Sabin Sărmaș își anunță candidatura la Primăria Cluj! Cum va reacționa Emil Boc?
12 februarie, 2024
Alegerile europarlamentare: Doi reprezentanți CESE, avertisment pentru cetățenii seduși de mesajul partidelor extremiste

Toată lumea își dorește orașe mai puțin poluate și mai puțin aglomerate, însă mulți nu ...

Două moduri de deplasare interurbană pentru a înlocui mașina

Reorganizare Agenții pentru IMM-uri.  Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, a criticat în ...

Șocant: Cum arată harta reorganizării Agențiilor pentru IMM-uri

Asigurările private de sănătate. Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș Cadariu, a apreciază că ...

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: “Asigurările private de sănătate trebuie aduse în discuție”

CSAT și războiul din Ucraina. Consiliul Suprem de Apărare a Țării a dispus miercuri în ...

CSAT a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române: „Sprijinul NATO trebuie însoțit de eforturi proprii”

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, a explicat în ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului

Sabin Sărmaș candidat la Primăria Cluj: Liberalul Sabin Sărmaș și-a anunțat intenția de a candida ...

Liberalul Sabin Sărmaș își anunță candidatura la Primăria Cluj! Cum va reacționa Emil Boc?

L-am întrebat pe Laurențiu Plosceanu, vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR), ce ...

EXCLUSIV Laurențiu Plosceanu, vicepreședinte UGIR: „Există o dezindustrializare aproape programată a României”

Gipsy Kings În mai puțin de o lună are loc la Cluj cea mai mare ...

Surpriză de ultim moment la Retro Party Romania, ediția de Ziua Femeii
Success message!
Warning message!
Error message!