• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Aeroportul Internaţional din Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2022

Aeroportul Internaţional din Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2022

Publicat: 7 octombrie, 2022 12:58

Actualizat: 19 octombrie, 2022 13:08

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022. Evenimentul a reprezentat un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte.

Anul acesta Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, această celebrare devenind astfel un eveniment simbol.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 2.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2017, iar de atunci cu excepţia anilor pandemici 2020 şi 2021, în toamna fiecărui an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii noştri.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Turkish Airlines, pe zborul său cu numărul TK 1047, de la Istanbul la Cluj-Napoca.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare, în prezenţa reprezentanților autorităţilor locale, a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei aeriene, respectiv a reprezentanților mass media.

Doamna Burçin Demirezenler, Director de vânzări în cadrul Turkish Airlines, a transmis cu această ocazie: „Ne bucură faptul că pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat anul acesta pe Aeroportul Internaţional Cluj a fost transportat de la Istanbul la Cluj-Napoca, cu un zbor Turkish Airlines. Spre deosebire de aniversările anterioare, pasagerul de anul acesta este un copil care a călătorit însoţit de părinții săi, ceea ce înseamnă că zborurile şi călătoriile sunt apreciate la orice vârstă şi suntem siguri că experienţa de astăzi va fi una memorabilă pentru acesta!”

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a precizat următoarele: „Povestea de succes a Aeroportului Internaţional Cluj continuă cu o nouă filă de istorie scrisă astăzi 7 octombrie şi cu noi recorduri de pasageri stabilite în 2022. Anul acesta, luna august a fost cea mai bună lună din istoria de peste 90 de ani aeroportului clujean, în care s-au înregistrat peste 338.000 de pasageri, iar în 8 august 2022 am avut parte de o premieră absolută, odată cu recordul de 12.288 pasageri transportaţi de pe aeroport într-o singură zi.

Depăşirea pragului de 2.000.000 de pasageri la nivelul anului 2022, este o performanţă care ne onorează dar şi o provocare de a continua eforturile de recuperare cât mai grabnică a traficului aerian existent înainte de pandemie. Doresc să le mulţumesc tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor şi întregii echipe a aeroportului pentru contribuţia deosebită din cadrul proiectului ambiţios, dar perfect realizabil, de a fi unul din aeroporturile reper ale Europei, la categoria sub 5 milioane de pasageri anual.“

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!