Alimente indicate în bolile de stomac

Publicat: 15 martie, 2015 17:14
Actualizat: 23 martie, 2022 05:28

Principalele boli de stomac sunt gastrita, ulcerelul gastric şi duodenal, indigestia, gastroenterita, arsuri stomacale. Există numeroase alimente care îi pot ajuta pe cei suferinzi de unele boli ale stomacului. Iată câteva dintre acestea:

altera
Murele bune pentru stomac
–          iaurtul –  prin conţinutul lactic bogat asigură existenţa unei flore intestinale sănătoase, împiedicând putrefacţiile intestinale.Este bogat în vitamina B dar ţi în săruri de calciu. O cură cu iaurt nu trebuie să dureze mai mult de trei săptămâni, după care se face o pauză de trei săptămâni, apoi cura cu iaurt se poate relua. În acelaşi timp bacteriile conţinute de stomac sunt ţinute sub ontrol de substanţele din iaurt, putând astfel preveni unele afecţiuni ale stomacului. Iaurtul conţine probiotice care sunt bune pentru intestine.

–          conopida – este bogată în vitamina C, B5, B6, în fibre esenţiale, minerale ca potasiul, calciul, manganul, zincul, cupru, magneziul, în acid folic dar şi în vitamina K. Conopida este săracă în calorii, astfel 100 g conopidă proaspătă are 25-26 calorii, dar consumată dă senzaşia de saţietate. Conopida este indicată pentru persoanele cu constipaţie şi are un rol de echilibrare a florei intestinale. Conopida trebuie consumată cu moderaţie excesul de conopidă poate crea balonări sau colici abdominale. Conopida nu conţine colesterol, este un aliment indicat persoanelor supraponderale, poate fi folosită cu mult succes în cura de slăbire.

–          aloe vera – normalizează tractul digestiv şi favorizează absorbţia alimentelor. Aloe vera are efecte antiseptice, antiinflamatoare, dezinfectante. Aloe vera are efecte benefice în foarte multe boli şi anomalii. Printre altle aloe vera este alimentul care readuce pofta de mâncare celor cu probleme de nutriţie. Aloe vera consumată cu regularitate normalizează tranzitul intestinal, reglând sănătatea sistemului digestiv, ameliorează arsurile de stomac. Aloe vera este bogată în mineraleşi conţine vitaminele A, B, C, E, dar şi acid folic. Consumul în exces de aloe verapoare provoca crize de colită. Nu este recomandată copiilor sub 10 ani şi nici femeilor însărcinate.

–          lucerna – încă din antichitate era folosită pentru a mări pofta de mâncare, dar şi pentru diferite afecşiuni ale aparatului digestv ca balonarea, constipaţia, diareea. Conţinutul bogat în fibre face ca lucarna să fie benefică în constipaţie şi în balonare. Este bogată în vitaminele B3, B6, E, D, U, dar şi minerale ca fosfor şi calciu care fortifică sistemul osos. Este indicată persoanelor în vârstă deoarece fortifică sistemul imunitar, de asemenea ajută la anihilarea şi eliminarea reziduurilor acumulate de-a lungul anilor. Este un remediu excelent în tratarea ulcerului gastric şi duodenal.

–          perele – sunt excelente fructe care ajută la digestie, fiind o importantă sursă de fibre care au rolul de eliminare a resturilor alimentare şi de curăţare a tractului intestinal. Perele au un conţinut bogat de bor care ajută organismul să asimileze mai mult calciu, mineral esnţial în menşinerea sănătăţii oaseloe. Perele mai conţin şi sorbitol, acesta aduce un plus de apă în intestine, ceea ce previne constipaţia. Glucoza din pere se transformă rapid în energie.

–          murele – sunt fructe de pădure cu nebănuite proprietăţi terapeutice. Murele conţin acizi organici, tanin, vitamina c şi flavonoide. Frunzele de mur sunt indicate în tratarea colitelor, diareei, a stomatitelor, a hemoragiilor. Frunzele se pot folosi sub formă de ceai, infuzie, tinctură. Fructele conţin vitaminele A, C, B, E, dar şi acid elagic. Murele mai conţin şi pectina o substanţă care efecte pozitive în sănătatea sistemului digestiv.

Vinul de mure este indicat în tulburările gastrice. Un kilogram de mure, 1 litru de apă, o jumătate de litru de vin alb şi 360 grame zahăr. Murele se dau prin maşina de tocat fructe, sau se mixează şi se adaugă ingredientele menţionate mai înainte, după care se pun la macerat timp de două săptămâni. Se beau zilnic din acest conţinut câte 59 ml de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mâncare.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 octombrie, 2024
Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric
10 octombrie, 2024
TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică
25 septembrie, 2024
Cum să obții cea mai bună variantă a preparatelor culinare
5 septembrie, 2024
Cum să alegi un țarc de joacă pentru copilul tău? CINCI aspecte de luat în considerare
5 septembrie, 2024
Cum poți să-ți menții trupul sculptat la început de toamnă? Top 3 sfaturi pentru a evita depunerile de grăsime în sezonul rece

Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dan Mureșan, a prezentat ...

TOP 3 consecințe ale respingerii aderării României la Spațiul Schengen terestru

Deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu nu crede că PNL va ieși de la guvernare: „E campanie ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: PNL va ieși de la guvernare PLUS Cel puțin două partide din România ar trebui interzise

În sezonul rece, confortul termic din locuință devine o prioritate pentru fiecare dintre noi. O ...

Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric

Alegerea unei centrale termice este o decizie importantă, care va influența confortul și eficiența energetică ...

TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca reamintește persoanelor fizice că în anul 2024, termenul limită de depunere a formularului ...

30 septembrie 2024 – termen limită de depunere a formularului 216 și de plată, pentru impozitul special pe bunurile imobile de valoare mare

Institutul Oncologic din Cluj pune umărul la întărirea rețelelor europene de expertiză oncologică pentru viitorul ...

Dr. Delia Nicoară, IOCN: „E nevoie de abordări individualizate în prevenirea cancerului”

Registrului Auto Român le transmite șoferilor că de acum pot accesa informații tehnice via Chatbotul ...

La ce întrebări răspunde Chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (IOCN) contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de ...

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de Cancer
Success message!
Warning message!
Error message!