• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Alin Tișe vrea să își facă BLOC cu 12 etaje dar se împiedică de Comisia de urbanism

Alin Tișe vrea să își facă BLOC cu 12 etaje dar se împiedică de Comisia de urbanism

Publicat: 10 aprilie, 2014 18:53
Actualizat: 23 martie, 2022 05:48

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tișe cere Comisiei de urbanism să-i aprobe blocul de 12 etaje pe Strada Ploiești sau, în caz contrar, să dispună demolarea celorlalte blocuri similare aprobate în zona Pieței Mihai Viteazul. Comisia Zonală a Monumentelor Istorice nu ar fi acordat avizul pentru blocul lui Alin Tișe, care a fost respins în cele din urmă în Comisia de Urbanism.

Senatorul Alin Tişe a precizat ca Societatea Central Business Plaza SRL are ca asociaţi pe soția sa, notarul Tişe Camelia, şi pe Tişe Bogdan – fratele său, fiind constituită în anul 2013 şi având ca obiect dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

Potrivit lui Alin Tișe, încă din anul 2008, Comisia de Urbanism – Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local Cluj Napoca, au aprobat pentru zona străzilor  Someşului – Constanţa – Ploieşti – Croitorilor un PUZ cu regim de înălţime de P+20E, POT 80% şi CUT 9 – „acest PUZ, aprobat în Comisia de Urbanism anterior dobândirii acestei proprietăţi de către noi, cuprindea şi imobilele existente pe str. Ploieşti nr. 9, respectiv nr. 11”.

Potrivit senatorului, urmare a acestui PUZ, pe str. Constanţa colţ cu Ploieşti s-au construit sau sunt în curs de construire mai multe proiecte imobiliare cu regim de înălţime P+10E şi P+12E: Parking Leul, Europa Business Center – Imoinvest SA sau Platinia Elite Residence – SC Drusal SA.

Alin Ti;e spune că și PUD-ul depus azi la Comisia de Urbanism de către SC Central Business Plaza SRL pentru imobilul care ar urma să fie construit pe str. Ploieşti nr. 9 care are un regim de înălţime de P+10E+2ER respectă în totalitate PUZ-ul aprobat.

„Mai mult, construcţia de pe str. Ploieşti nr. 13, autorizată şi aflată în curs de execuţie, are un regim de înălţime de P+12E este lipită de proprietatea imobiliară pentru care am depus PUD-ul la Comisia de Urbanism”, spune Alin Tișe. 

El spune  că PUD-ul depus respectă în totalitate PUZ-ul având un regim de înălţime similar sau mai mic decât blocurile din jur nu solicită nici o derogare de la PUZ şi nu solicită nici un favor din partea Comisiei de Urbanism sau a primarului Emil Boc. 

Potrivit lui Tișe, PUD-ul depus azi nu avea nevoie de avizul Comisiei de Monumente Istorice, „cum în mod eronat a afirmat unul dintre membrii Comisiei, respectiv arh. Pănescu, întrucât PUZ-ul aprobat în anul 2008 de aceeaşi Comisiei are toate avizele legale inclusiv acest aviz; el a fost însuşit de Consiliul Local Cluj Napoca prin HCFL, iar subsemnatul nu solicită nici un fel de derogare de la acest PUZ”.

Tișe arată spre curtea vecinilor 

„Consider că asemeni dezvoltatorilor imobiliari din vecinătatea terenului în discuţie, respectiv str. Ploieşti nr. 13 – Imoinvest SA (P+12E, proiect al omului de afaceri Iosif Pop) şi str. Constanţa nr- 12 colţ cu str. Ploieşti – Drusal SA (a lui Vasile Pușcaș, ginerele lui Ioan Rus), Parking Leul, str. Someşului – SC Beyfin SA,  orice cetăţean, inclusiv subsemnatul şi familia, avem aceleaşi drepturi.

În cazul în care se consideră că aceste proiecte imobiliare învecinate au fost aprobate prin „abuz urbanistic” cum în mod eronat s-a exprimat un membru al Comisiei de Urbanism, consider că aceste construcţii ar trebui demolate în regim de urgenţă”, mai arata Alin Tiese.

Proiect criticat 

Proiectul familei Tișe este criticat de unii clujeni care locuiesc pe pe strada Ploiești, potrivit stiridecluj.ro. Aceștia susțin că imobilul le va lua lumina din case și va aglomera excesiv traficul având în vedere că în zonă vor fi parcate foarte multe mașini.

Arhitectul Eugen Pănescu consideră că blocul familei Tișe ”nu se încadrează în zonă” iar arhitectul Șerban Ținăgaș a spus că trebuie respectat un anumit regim de înălțime, mai arată aceeași sursă. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială
10 noiembrie, 2023
Rectorul Daniel David: Microsoft, UiPath sau NTT Data, printre marile companii care lucrează strâns cu UBB

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!