• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • ANUNȚ DE SELECȚIE pentru cursul „Abilități de viață în contextul dezvoltării durabile”

ANUNȚ DE SELECȚIE pentru cursul „Abilități de viață în contextul dezvoltării durabile”

Publicat: 7 ianuarie, 2015 11:19
Actualizat: 23 martie, 2022 05:31

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Asociația REPER21 şi Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor organizează 53 de cursuri de formare profesională cu tema „Abilităţi de viaţă în contextul dezvoltării durabile” acreditate de Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională (DGMRU RSN – MEN) din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale. Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului “Dezvoltarea abilităților de viață a tinerilor în contextul dezvoltării durabile”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cursurile se adresează unui număr total de 1060 de cadre didactice, exclusiv profesori și profesori consilieri școlari, care își desfășoară activitatea la o şcoala acreditată MEN, la nivel de învăţământ gimnazial / liceal / profesional şi tehnic. Cursurile urmăresc dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice de a elabora şi implementa în cadrul orelor de curs sesiuni şi proiecte educaționale pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale copiilor şi tinerilor în contextul dezvoltării durabile. Cursurile se vor finaliza cu obţinerea unui atestat de formare continuă a personalului didactic şi dobândirea unui număr estimat de 20 de credite profesionale transferabile.

Cursurile de formare vor avea următoarea structură: 

• Modulul I- Cursul online (va avea o durată de 3 zile, se va realiza pe platforma www.prof21.ro). 

• Modulul II și Modulul III – Cursurile învățământ de zi vor avea o durată totală de 7 zile/56 ore de formare (modulul II – 3 zile şi modulul III – 4 zile).

Promovarea tuturor modulelor este obligatorie pentru certificare.

În funcţie de programa anunţată de organizatori, cele trei module se pot desfăşura fie consecutiv, fie la intervale de timp de aprox. 1-2 săptămâni. Anunțăm, pe aceasta cale, deschisă selecţia participanţilor pentru a doua serie de cursuri  precum şi locaţiile şi perioadele de desfăşurare a cursurilor faţă în faţă din această serie:

 

Notă: Participanţii la curs vor beneficia de cazare (în camere duble), masă, materiale de curs și decontarea costurilor de transport.

În vederea înscrierii la programul de formare, persoanele eligibile sunt rugate să completeze formularul de înscriere (disponibil AICI)  până cel târziu la data de 11 ianuarie 2015. Doar formularele de înscriere completate în totalitate  până la termenul prevăzut vor fi luate în considerare în etapa de selecţie. 

Selecţia participanţilor va avea în vedere atât încadrarea acestora în grupul ţintă al proiectului cât şi interesul de a elabora/ derula activităţi/ proiecte de dezvoltare a abilităţilor de viaţă în contextul dezvoltării durabile în rândul elevilor. 

Astfel, printre criteriile de selecţie se numără:

 Calitatea de cadru didactic: profesor sau profesor consilier şcolar la o școală acreditată MEN și funcţia didactică (personal didactic pentru învăţământ gimnazial / liceal / profesional şi tehnic sau profesor consilier şcolar).

 Disponibilitatea de participare pe toată durata programului şi susţinerea examenului final. Participarea este obligatorie la toate modulele de curs.

 Accesul la un computer conectat la internet şi minime abilităţi de utilizare a acestuia în vederea parcurgerii modulului online.

 Profesarea în unul dintre judeţele vizate pentru locaţia de desfăşurare a cursului. 

 Din cadrul unei unităţi de învăţământ (conform codului SIRUES) va/vor putea fi selectaț(i), unul, cel mult doi participanţi, pe toata perioada de derulare a proiectului în cadrul căruia sunt organizate cursurile

 Sunt încurajaţi să aplice: profesorii consilieri şcolari, cadrele didactice din mediul rural şi urban, din învăţământul gimnazial, liceal, profesional și tehnic precum și cadrele didactice aflate la debut de carieră.

 Motivația și dorința de inovație a aplicantului.

 Principiul nediscriminării reprezintă un pilon important pentru demersul Prof21. Ca urmare, selectarea participanţilor pentru cele 53 de cursuri se va realiza pe baza criteriilor mai sus menționate indiferent de rasă, religie, apartenenţă etnică, sex, vârstă, orientare sexuală, dizabilităţi sau statut social. 

Rezultatele selecţiei vor fi făcute publice începând cu 20 ianuarie 2015 pe următoarele pagini web: www.fdsc.ro si www.prof21.ro. Ulterior, în vederea înscrierii la curs, participanţii vor fi invitaţi să transmită scanate prin e-mail documentele de înscriere (Carte de Identitate, Certificat de Căsătorie, Certificat de Naştere, diploma de licenţă, adeverinţă din partea unităţii şcolare, contract de formare) și să le predea în original unui reprezentant din partea organizatorilor într-o locaţie și la o dată care va fi comunicată persoanelor selectate. 

Până în acest moment au fost formate 179 cadre didactice din aproximativ 126 de unități școlare, după cum urmează: 48 profesori din învățământul liceal, 66 profesori din învățământul gimnazial, 12 debutanți în cariera didactică, 20 profesori din învățământul profesional și tehnic, 33 consilieri școlari

Următorul apel de selecție se va lansa în luna ianuarie 2015 pentru  zonele arondate din Sinaia, Craiova, Bacău, Miercurea Ciuc, Timișoara.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
9 septembrie, 2024
Pod peste râul Nadăș, finalizat în comuna Baciu – cum se va dezvolta zona
28 august, 2024
Scandalul de la Spitalul Pantelimon: Protocoalele în ATI, urgența identificată de profesorul Achimaș
28 august, 2024
Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: Îngrijirile paliative, o urgență națională
8 august, 2024
UNTOLD 2024: Restricții de circulație în perioada 2-19 august 2024
30 iulie, 2024
Lucrări de modernizare la Căminul Cultural din Baciu

Podul peste râul Nadăș, la ieșirea din comuna Baciu spre Zalău, a fost finalizat, iar ...

Pod peste râul Nadăș, finalizat în comuna Baciu – cum se va dezvolta zona

Dacă ești un fan al sporturilor, atunci jocurile de noroc online cu tematică sportivă sunt ...

Jocuri de noroc online cu tematică sportivă pentru fanii sporturilor

Alegerea unui țarc de joacă pentru copilul tău poate să pară o sarcină simplă, dar ...

Cum să alegi un țarc de joacă pentru copilul tău? CINCI aspecte de luat în considerare
Cum poți să-ți menții trupul sculptat la început de toamnă? Top 3 sfaturi pentru a evita depunerile de grăsime în sezonul rece

Antreprenorii eligibili pot obține ajutoare nerambursabile de până la 100.000 euro fiecare pentru a lansa ...

APM Cluj anunță o oportunitate: finanțări de 100.000 EUR pentru antreprenori sociali

AUR are trei consilieri locali la Cluj-Napoca și, în stilul deja consacrat, vrea să producă ...

A intrat AUR în casa lui Boc: Ce vor să verifice oamenii lui Simion în prima lună de mandat

Scandalul izbucnit la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Pantelimon din București ...

Scandalul de la Spitalul Pantelimon: Protocoalele în ATI, urgența identificată de profesorul Achimaș

Deputatul și chirurgul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu apreciază că îngrijirile paliative în România reprezintă o urgență ...

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: Îngrijirile paliative, o urgență națională
Success message!
Warning message!
Error message!