Apă caldă instant? Instalații ieftine care asigură apa caldă în locuință

13 mai, 2021 07:01

Apa caldă este una dintre necesitățile unei locuințe. Racordarea la o rețea publică de apă caldă este din ce în ce mai evitată astăzi, deoarece apa caldă curge greu, sistemul este învechit și există avarii din ce în ce mai dese. În această situație, multă lume apelează la instalații alternative de încălzire a apei. Cele mai cunoscute astfel de instalații sunt greu de montat, înregistrează un consum mare și necesită aprobări de funcționare. Există alternative!

Care sunt invențiile de apă caldă instantă? 

1. Instant de apă caldă

Un instant de apă caldă este una dintre cele mai noi și mai ieftine metode de încălzire instantă a apei, care nu necesită o instalație complexă de funcționare, ci conectarea la o sursă de gaz/electrică și o sursă de apă. Instantul, care poate fi găsit la Instalatiishop.ro, este montat ușor și asigură apă caldă instant, pentru că nu dispune de un rezervor de încălzire, ci de o rezistență care asigură temperatura ridicată a apei imediat după deschiderea robinetului. Ocupă foarte puțin loc, având o structură ergonomică, motiv pentru care poate fi instalat în orice spațiu.

1.1. Instant apă caldă pe gaz

Un instant pe gaz este foarte practic datorită posibilității sale de racordare la orice sursă de gaz, adică la o rețea sau chiar la o butelie. În funcție de sursa de gaz, el vine la pachet cu duze specifice, accesoriile secundare și dispozitivele adiacente, nefiind necesare în cazul acestui tip de instalație. Atât în cazul bucătăriei cât și a băii este ideal un instant apă caldă pe gaz, pentru că volumul de apă caldă care curge fără timp de așteptare la încălzire, este nelimitat. Instantul a fost proiectat să mențină un consum redus de gaz.

 1.2.  Instant apă caldă electric </h4>

Instantul electric necesită racordarea la o sursă de energie, el funcționând pe baza unei rezistențe electrice care menține temperatura constantă a apei. Ca și instantul pe gaz, cel electric a fost optimizat la un consum minimal. Consumul redus poate fi explicat prin faptul că instantul electric funcționează doar atunci când este deschisă apa caldă. 

2. Boilere electrice

O altă instalație care asigură apă caldă este boilerul electric. El înregistrează un consum mai mare față de instanturi, însă este la fel de ușor de montat și nu necesită accesorii sau alte instalații conexe.

El trebuie conectat la 220V și la țevile de apă caldă. Funcționează datorită unui rezervor în care apa este încălzită.

Boilerul electric este de mai multe tipuri, în funcție de capacitatea rezervorului său.

3. Panourile solare

Metoda panourilor solare reprezinta o altă formă de încălzire rapidă și sigură a apei fără a fi nevoie de o instalație complexă. Costurile de achiziție ale panourilor solare pot întrece bugetul instalațiilor prezentate anterior, însă pot fi amortizate în timp datorită economiei la gaze naturale și curent electric.

Una dintre specificațiile de funcționare ale panourilor solare este necesitatea instalării lor într-un loc luminos, unde razele soarelui ajung cu ușurință.  

Există astăzi variante ieftine și rapide, în ceea ce privește instalațiile care asigură apa caldă, fără a depinde de furnizorii publici. Instanturile, boilerele și panourile solare sunt metode eficiente de încălzire care ne asigură confortul de care avem nevoie.

Sursă foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
24 mai, 2022
Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical
24 mai, 2022
PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj
24 mai, 2022
CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
20 mai, 2022
Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
16 mai, 2022
Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!