Candidatul PMP la funcția de președinte al României, Theodor Paleologu are planuri legate de securitatea țării din scaunul de președinte. În programul său prezidențial, Theodor Paleologu propune o serie de reforme țintite spre sectoare principale naționale precum învățământul, forma de guvernare și securitatea.
Ca președinte, Theodor Paleologu, reprezentantul Partidului Mișcarea Populară propune o creștere graduală a bugetului dedicat Armatei până la 2,5% din PIB-ul țării. Acest buget va fi alocat dotării cu armament performant pentru o îmbunătățire a echipamentelor Armatei Române. De asemenea, bugetul destinat Armatei va fi mărit pentru organizarea unui antrenament civic de bază dar și militar care să vizeze acordarea primului ajutor și acțiunea eficientă în situațiile de criză.
Pe lângă finanțarea Armatei Române, Theodor Paleologu propune și reformarea serviciilor secrete. Candidatul PMP dorește adoptarea unui cadru legislativ care să restructureze SIR și SIE, astfel e nevoie de o lege privind activitatea de informații și contrainformații, o lege pentru organizarea și funcționarea serviciilor de informații și o lege privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.
Totodată, în viziunea lui Paleologu, România trebuie să încurajeze crearea unei Agenții de Informații Antiteroriste care să prevină actele de terorism în Uniunea Europeană, mai ales în contextul în care Uniunea Europeană continuă să promoveze acceptarea de imigranți în statele-membre și slăbirea normelor de acces în UE.
România trebuie să-și restructureze pilonii de securitate națională pentru a-și redobândi calitatea de aliat atât în NATO cât și în UE. Problemele interne din ultima vreme au afectat imaginea României pe plan extern încât aproape am fost scoși de la masa discuțiilor în cadrul organizaților internaționale.
În rolul de Președinte al României, Theodor Paleologu pregătește o restructurare a României prin dialog comun cu ceilalți actori politici și împreună cu cetățenii. Deviza candidaturii sale: „Educație, respect și performanță” trimite la reformele din învățământ, securitate și cadrul legislativ.