Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale precum carnea de miel şi preparatele, ouăle, lactatele şi brânzeturile, vopseaua de ouă, pâinea, produsele de patiserie şi cofetărie, trebuie să fie achiziţionate numai din surse autorizate sanitar şi sanitar veterinar, avertizează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj.
Desfacerea lor către consumatori se permite numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spaţii frig pentru produsele perisabile (ouă, brânzeturi şi lactate, carne şi preparate din carne, produse de cofetărie).În momentul achiziţiei produselor alimentare, trebuie să verificati aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.Ouăle trebuie să aibă coaja intactă şi curată, termenul de valabilitate să fie ştampilat pe coajă, în cazul ouălor ambalate şi pe ambalajul de desfacere. Ouăle trebuie păstrate până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, ferite de razele solare directe sau alte surse de căldură.În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale personalul DSP Cluj va desfăşura acţiuni de control tematic în unităţile de comercializare a alimentelor, de alimentaţie publică şi de producţie alimentară.
Atenție la cumpărături! VEZI de ce produse de Paște să te ferești
ULTIMELE ȘTIRI