• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Atenție la firmele de construcții. Recuperarea ulterioară a creanțelor poate fi extrem de anevoioasă

Atenție la firmele de construcții. Recuperarea ulterioară a creanțelor poate fi extrem de anevoioasă

Publicat: 5 martie, 2012 20:53

Actualizat: 23 martie, 2022 07:06

Inainte de a contracta o firma de constructii, investigheaza-i cu atentie portofoliul!Asa cum CV-ul este cartea de vizita a viitorului angajat, asa poate reprezenta portofoliul o garantie a seriozitatii firmei de constructii care iti va executa proiectele.Cum in fiecare an se nasc mii de firme prestatoare de servicii, domeniul constructiilor pare sa fie lider in ceea ce priveste abundenta de antreprenori care se angajeaza sa iti execute proiectele imobiliare. Setea de monetar si lipsa seriozitatii sau a experientei se traduce, insa, in dezamagirea cu care tu, beneficiarul constructiei, ramai in momentul in care iti vezi santierul pe jumatate terminat, desi termenul de executie a cam expirat de ceva timp.Ajuns in aceasta situatie deloc de invidiat, bineinteles ca vei trece la vanarea de creante si vei fi prins mult timp in activitati birocratice menite sa-ti recupereze respectivele creante.Primul lucru pe care va trebui sa-l faci este sa te adresezi partii neserioase cu o somatie, efectuata in baza ordonantei 119/2007, care va ajunge cu siguranta la urechile acesteia, dat fiind faptul ca este vizibila prin publicitate. Mai exista o varianta de somatie, cea a ordonantei 15/2001, care insa este dependenta de confirmarea de primire, dar care nu faciliteaza grabirea actiunii de recuperare a creantelor. Din contra, paratul poate motiva ca nu a primit niciun fel de somatie si nici nu a fost instiintat, favorizand lentoarea procesului.O alta problema cu care se confrunta majoritatea care isi doreste sa isi recupereze creantele in constructii este legata de bunurile ce se doresc a fi executate. S-ar putea ca bucuria primirii unui verdict favorabil sa fie umbrita de lipsa respectivelor bunuri de executat.Chiar si cu decizia de executare in mana, s-ar putea sa ramai inmarmurit la realitatea deloc imbucuratoare pentru patrimoniul tau deoarece multe companii isi golesc efectiv conturile si isi ascund bunurile tocmai pentru ca tu, pagubitul, sa nu mai ai ce lua.Din pacate, este o realitate cu multe exemple de acest fel, de aceea se recomanda ca inainte de incheierea unui contract sa se investigheze statusul firmei contractante, care i-a fost este parcursul, dimensiunea portofoliului si alte date care ar putea sa ii contureze nivelul de seriozitate. Datele care te pot ajuta cu privire la situatia financiara si la background-ul respectivei companii pot fi consultate la unitatile administrative, la Registrul Comertului sau in cartea funciara.E mai bine sa previi decat sa tratezi boala creantelorPentru a evita situatia de recuperare a creantelor, trebuie indepliniti cativa pasi simpli, dar salvatori.
In primul rand, inainte de incheierea oricarui contract de prestari servicii si de stabilirea termenilor acestuia, este necesara consultarea unui avocat. Acesta poate orchestra prin sfaturi practice si profesionale buna desfasurare a contractului.In al doilea rand, trebuie etapizata activitatea in asa fel incat fiecare etapa sa se incheie cu un proces verbal care sa contina clar activitatile, platile si statusul respectivei etape. Aceasta etapizare este necesara pentru a monitoriza cat mai bine activitarea si pentru a tine lucrurile sub control. Nu degeaba o vorba din popor, adaptata la realitatile din acest domeniu, spune ca e mai bine sa previi decat sa tratezi boala creantelor.Pentru detalii, acceseaza www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte. Aici, avocat Georgiana Stefanescu, alaturi de invitata sa, avocat Anca Serdean, discuta pe larg despre recuperari de creante in constructii.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
17 iunie, 2024
Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu, distins cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă

Chirurgul și deputatul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler ...

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu, distins cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness
Success message!
Warning message!
Error message!