• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Atenție la neatenție atunci când se completează contractul de antrepriză!

Atenție la neatenție atunci când se completează contractul de antrepriză!

Publicat: 29 februarie, 2012 10:41

Actualizat: 23 martie, 2022 07:07

Tot mai multi antreprenori se bazeaza pe neatentia clientilor si, mai ales, pe lipsa clauzelor contractuale, pretinzand astfel sume nefondate!Daca ai in plan ridicarea unei constructii, atunci ai doua posibile variante care iti pot materializa visul: in regie proprie sau antrepriza. Pentru ca regia proprie presupune ca tu sa aloci cea mai mare parte a existentei tale respectivei constructii, solutia cea mai eficienta ramane antrepriza. Totusi, inainte de a incheia un contract de antrepriza cu un serviciu de antreprenoriat in contructii, fii atent la textul contractului si stabileste clar clauzele acestuia, asta pentru a nu te trezi cu surprize neplacute si cu achitarea unor sume exorbitante pentru niste servicii preconizate a fi mult mai ieftine.
Antreprenorii pot invoca o serie de costuri aditionale, care, la discutiile preliminare nici nu au fost amintite.Antreprenorul face jocurile constructieiAntreprenorul este partea care executa lucrarea, avand grija ca respectiva constructie sa fie ridicata in parametrii stabiliti contractual. Clientul, adica beneficiarul constructiei, este cel care emite plata catre antreprenor. De obicei, contractul de antrepriza necesita sa fie redactat sub atenta indrumare a unui avocat, acest lucru fiind necesar pentru a evita probleme ce ar conduce la infatisari repetate in sala de judecata.De obicei, lucrarile pot fi executate cu materialele deja cumparate de client sau antreprenorul are libertatea in a-si alege materialele necesare, cu conditia sa respecte intocmai preturile negociate in contractul de antrepriza. Acesta este pretul de deviz, care simbolizeaza suma alocata materialelor de constructii. In general, acesta poate suferi modificari in timp, de aceea este necesar ca in contract antreprenorul sa stipuleze clar tipul de material folosit, cantitatea, iar beneficiarul sa isi dea consimtamantul. Contractele de antrepriza trebuie sa fie cat mai detaliate tocmai pentru ca beneficiarul sa stie la ce sa se astepte referitor la costuri sau durata de executie.Pretul corect al constructieiIn practica, antreprenorii au darul de a se intinde mai mult decat le este constructia, astfel ca emit costuri suplimentare pentru anumite modificari neprevazute in contract, extinderi sau dorinta beneficiarului de a se abate de la proiectul initial. In cazul in care antreprenorul face dovada ca intr-adevar a trebuit sa cheltuie mai multi bani si a trebuit sa aloce mai mult timp lucrarilor de pe santier, modificand chiar si programul echipei, clientul va trebui sa ii achite suma respectiva.
Pentru a evita disensiuni, in contractele de antrepriza trebuie enuntat clar un pret fix, negociat in prealabil de catre ambele parti.Banii se platesc pe etape sau pe etajeIndicat in orice relatie antreprenor-client este ca efectuarea platii sa se faca in transe, asta pentru a evita ca firma de antreprenoriat sa nu isi dea interesul in executarea lucrarii sau sa te trezesti ca a disparut. Astfel, oricat de serioasa sau prestigioasa ar fi o firma de constructii, plata etapizata este varianta cea mai buna pentru ambele parti. In contract este bine ca fiecare etapa de executie sa fie datata, la fel si plata pentru aceasta. In acest mod, atat beneficiarul cat si antreprenorul vor fi siguri ca, dupa finalizarea unui etaj, a unei pivnite sau a unui compartiment din cladire, urmeaza si recompensa financiara.Pentru detalii, acceseaza www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte. Aici, avocat Georgiana Stefanescu, impreuna cu invitata sa, avocat Anca Serdean, ofera informatii pretioase legate de contractele de antrepriza.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin

Cristian Matei (PNL) pare a fi câștigătorul alegerilor pentru funcția de primar la Turda, 30,09%, ...

Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
Success message!
Warning message!
Error message!