• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • ATESTATUL CAMBRIDGE: Cele mai frecvente greșeli făcute de români la cel mai credibil examen pentru angajatori

ATESTATUL CAMBRIDGE: Cele mai frecvente greșeli făcute de români la cel mai credibil examen pentru angajatori

Publicat: 7 aprilie, 2015 10:56

Actualizat: 23 martie, 2022 05:27

80% dintre candidații români care au susținut examenul Cambridge English: Advanced (CAE) în 2014 au obținut atestatul, plasând astfel România printre țările cu cei mai performanți candidați din lume. 

Potrivit statisticilor Cambridge English Language Assessment, 80% dintre candidații români au trecut examenul CAE în 2014. Anul anterior, rata promovării a fost de 74%. Alte țări europene cu performanțe asemănătoare la examenul CAE au fost Olanda, Austria, Suedia, Slovenia, Germania și Polonia. 

Examenul Cambridge English: Advanced este foarte popular în rândul elevilor de liceu, care au nevoie de un atestat de limbă engleză pentru a studia în străinătate sau pentru a-și dezvolta o carieră într-un mediu cu componentă internațională.

”Suntem încântați să vedem că studenții români obțin rezultate atât de bune. Acest lucru reflectă munca pe care o depun la clasă alături de profesorii lor”, spune Sarah Ellis, șef al Departamentului de Evaluare Cambridge English Language Assessment pentru sudul Europei.

Potrivit datelor Cambridge Learner Corpus*, candidații români tind să omită la testele scrise unele litere mute (‘wich’ în loc de ‘which’), iar succesiunile de câte trei vocale le creează dificultăți. O greșeală des întâlnită este, spre exemplu, ‘beatiful’ în loc de ‘beautiful’. Și sufixul ‘–ful’ este adesea scris greșit (‘helpfull’ în loc de ‘helpful’) de candidații români, care tind totodată să uite de articolul ‘the’. O altă dificultate pentru candidații români este ordinea corectă a cuvintelor în propozițiile care conțin adjective și adverbe.

Totuși, aceste erori pot fi evitate prin activități simple și practice menite să-i ajute pe elevi să depășească dificultățile legate de învățarea unei limbi străine. Sute de profesori au participat recent la evenimentul anual Cambridge Days din București, Cluj și Constanța, primind sfaturi utile și exemple de activități antrenante în clasă, precum și informații despre cum pot fi exploatate resursele online și social media. Cambridge Days, eveniment deja cu tradiție în România, se desfășoară în fiecare primăvară și are ca scop să-i aducă față în față pe profesorii de limbă engleză și pe experții în învățare și evaluare a performanțelor la limba engleză.

* Cambridge Learner Corpus este o bază extinsă de informații care cuprinde circa 200.000 de teste scrise ale candidaților Cambridge English din întreaga lume. Specialiști ai Cambridge University Press verifică atent aceste teste pentru a identifica cel mai des întâlnite erori făcute de candidați, în funcție de mai mulți factori, precum limba maternă, naționalitate, vârstă sau nivel de limbă. În baza acestor studii, Cambridge University Press produce materiale specifice pentru a oferi ajutor acolo unde este nevoie.

Ce este Cambridge English?

Cambridge English Language Assessment oferă cea mai mare gamă de atestate pentru cursanți și profesori din întreaga lume. 4 milioane de candidați din peste 130 de țări participă la examenele Cambridge English.

Peste 15.000 de universități, angajatori, guverne și alte organizații au încredere în examenele și atestatele Cambridge English ca probă a cunoștințelor de limbă engleză. Create și testate calitativ de experți de marcă în domeniul evaluării cunoștințelor de limbi străine, examenele Cambridge English oferă o evaluare eficientăși de încredere.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
6 decembrie, 2023
Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!