Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) va participa la discuții pe tema modifcării Codului Fiscal și a salariului minim pe economie doar după ce Guvernul va aduce clarificări în privința prețurilor pe care le vor plăti firmele pentru energia electrică și gaze, a declarat în emisiunea Antreprenoriada prim-vicepreședintele acestui for, Augustin Feneșan. Reprezentanții IMM-urilor cer ca plafonarea prețurilor sau subvențiile să fie valabile pentru următorii doi ani nu doar până în martie 2023.
Augustin Feneșan, care este și președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, a mai declarat că CNIPMMR cere totodată ca, dacă salariul minim pe economie va crește la 3000 de lei, diferența să nu fie impozitată pentru că firmele mici sunt extrem de vulnerabile. Iar guvernul contribuie din plin la aceste dificultăți, având în veder că majorează din 1 ianuarie 2023 o serie de taxe și impozite.
În emisiunea Antreprenoriada s-a analizat și Programul pentru digitalizarea IMM-urilor, cu granturi de 20.000-100.000 de euro pentru firmele non-IT, precum și modul în care se pot implica antreprenorii pentru primirea României în Schengen.
Despre Topul Naţional al Firmelor Private din România
Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat în 2 noiembrie la Ateneul Român cea de-a 30-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România”. Au fost prezenți din partea Guvernului Nicolae Ciucă, prim-ministru, Guvernul României, Marcel Ciolacu, președinte Camera Deputaților, Adrian Câciu, ministrul finanțelor și Ioan Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene.
„Doresc să transmit 2 mesaje importante: trebuie să ne întâlnim la masa dialogului și să vorbim despre salariul minim pe economie, dar cu singura condiție de a rezolva problema energiei pentru a putea discuta despre salariul minim pe economie și dezvoltarea economiei românești în anul 2023.
Al doilea mesaj este susținerea mediului de afaceri pentru ceea ce înseamnă accederea la spațiul Schengen. Închei spunându-vă că anul 2023 din perspectiva CNIPMMR vor însemna proiecte de digitalizare prin care vrem să ajungem la câteva mii de IMM-uri.
A doua direcție este reprezentată de demararea unei serii de strategii pentru start-up-uri, IMM-uri și export. Credem că a venit momentul să transmitem noi care sunt nevoile mediului de afaceri și nu invers. Felicit încă o dată antreprenorii pentru performața anului 2021!”, a declarat în deschidere președintele CNIPMMR, Florin Jianu.