Uscătoarele de rufe de uz casnic au devenit populare în America în anii ’70, când fiecare familie își putea permite un set de mașină de spălat și un uscător, beneficiile deținerii unui astfel de aparat electrocasnic fiind vizibile chiar după câteva utilizări. În Europa, aceste electrocasnice au fost mai puțin apreciate, lipsa de spațiu fiind cel mai mare impediment, dar, în ultimii ani, se poate observa o creștere în vânzările lor, construcțiile noi oferind mai mult spațiu pentru proprietari.
Iată top 5 avantaje ale folosirii unui uscător de rufe
1. Economia de timp
Timpul de uscare necesar pentru rufele tale după spălare poate ajunge și la câteva zile, în condițiile în care le întinzi, de obicei, pe uscătorul convențional sau pe sârme în timpul ierni.
Timpul tău este prețios, iar atunci când îți dorești să porți bluza preferată și nu poți, pentru că este încă udă, un uscător de rufe îți poate veni garantat în ajutor, având programe cu durată de la 30 de minute, până la 2 ore, în funcție de greutatea încărcăturii.
2. Hainele tale vor avea un miros mai plăcut
Nu de multe ori poate ți s-a întâmplat ca hainele tale proaspăt spălate și uscate să nu aibă deloc miros de balsam. Asta se poate întâmpla din cauza spațiului închis, în condițiile în care ai uscat rufele în casă, sau din cauza poluării, dacă acestea au fost întinse afară.
Unele uscătoare sunt dotate chiar și cu spații speciale pentru parfum, iar prin aerul cald suflat printre haine, acestea vor căpăta un miros cât mai plăcut. De asemenea, în comerț poți găsi șervețele parfumate destinate special mașinilor de uscat, care îți vor da un miros îmbietor hainelor chiar și după ce au fost depozitate în dulap.
3. Sunt mai igienice decât uscatul convențional
Modelele actuale sunt echipate cu programe cu aburi, concepute special pentru hainele unui bebeluș, sau oamenilor cu alergii la detergenți. Acestea elimină până la 99% dintre bacterii, printr-un jet de abur puternic, astfel ca tu să nu mai ai grija hainelor copilului tău.
Spre deosebire, uscatul în aer liber poate să „infecteze” hainele cu anumiți acarieni sau chiar cu polen, iar cel în casă, poate face ca hainele să rămână umede, făcând apoi mucegai.
4. Uită de grija călcatului!
Fiecare uscător are și o funcție anti-șifonare, asemenea mașinii de spălat, dar și modul de uscare gata de pus în dulap, care te vor scuti de grija călcatului timp de ore întregi.
Datorită rotirii bi-direcționale, hainele tale nu vor mai avea cute, iar după finalizarea programului, unele modele de uscătoare au opțiunea de a continua mișcarea tamburului, pentru a preveni apariția cutelor până în momentul în care vei putea să te ocupi de ele.
5. Economie de bani
Desigur, poți numi acest obiect electrocasnic ca fiind un moft, dar, este o investiție. Chiar dacă un uscător de rufe costă puțin mai mult decât o mașină de spălat, de-al lungul timpului, vei observa faptul că folosirea fierului de călcat, alt consumator de energie, nu va mai fi necesară.
Uscătoarele moderne de rufe sunt echipate cu pompă de căldură, care reciclează aerul încălzit, înjumătățind atât timpul, cât și consumul de energie.
Sursa foto: unsplash.com