• Acasă
  • /
  • Business
  • /
  • Banca Transilvania atrage 500 de milioane de euro de la investitori

Banca Transilvania atrage 500 de milioane de euro de la investitori

Publicat: 25 aprilie, 2023 10:17

Actualizat: 28 aprilie, 2023 08:44

Banca Transilvania a vândut vineri, 21 aprilie, obligaţiuni de 500 de milioane de euro, peste 80% din totalul emisiunii a fost subscrisă de investitori internaţionali din aproape 20 de ţări, informează News.ro.

”Banca Transilvania a vândut vineri, 21 aprilie, obligaţiuni de 500 de milioane de euro, în cadrul unei emisiuni suprasubscrise în doar câteva ore, investitorii plasând ordine de peste 850 de milioane de euro. Peste 80% din totalul emisiunii a fost subscrisă de investitori internaţionali din aproape 20 de ţări. Au subscris oferta 80 de investitori – fonduri de investiţii, instituţii financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale şi centrale, precum şi companii de asigurare, BERD fiind investitorul ancoră, cu 90 de milioane de euro”, anunţă banca.

Emisiunea de obligaţiuni marchează debutul Băncii Transilvania pe piaţa internaţională şi este prima, ca anvergură, din Europa, după turbulenţele care au marcat domeniul bancar internaţional în luna martie.

„Succesul emisiunii – într-un timp record şi suprasubscrisă consistent – într-o perioadă în care pieţele îşi revin după o lună martie grea, ne arată încrederea investitorilor externi în BT, în strategia şi perspectivele ei, precum şi în România. Este un pas mare, deschizând drumul pentru tranzacţii similare în sistemul bancar din ţara noastră. Sumele atrase vor fi asimilate fondurilor proprii. Emisiunea face parte din planul de creştere BT prin menţinerea ritmului accelerat de finanţare a economiei şi a României”, declară Ӧmer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior non-preferenţiale cu maturitatea de 4 ani, la un randament de 9%/an şi este listată la Euronext Dublin.

Coordonatorul emisiunii (Global Coordinator a fost Morgan Stanley, iar dealerii (Co-Managers), BT Capital Partners şi ING Bank, selectaţi de Banca Transilvania în funcţie de reputaţie, experienţă şi istoric relevant în ceea ce priveşte obligaţiunile.

Standardele europene MREL prevăd ca băncile să asigure permanent un nivel optim de fonduri eligibile MREL, distincte de depozitele clienţilor, care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

Grupul Financiar Banca Transilvania a încheiat anul trecut cu un profit net de 2,49 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de 2021.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piaţă, aproape 4 milioane de clienţi, peste 9.200 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Salariul minim crește din 1 iulie
1 aprilie, 2024
Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”
27 martie, 2024
Ministerul de Finanțe amână momentul în care se va aplica OUG privind microîntreprinderile legate
12 martie, 2024
Miruna Dragoman, PwC România: ”Ordonanța trenuleț” a adus majorări substanțiale ale amenzilor
12 martie, 2024
OUG pentru aprobarea schemei de ajutor de stat IMM PLUS

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!