• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Băsescu pune umărul la campania lui Udrea: Ponta și Iohannis, „mincinoși și corupți”

Băsescu pune umărul la campania lui Udrea: Ponta și Iohannis, „mincinoși și corupți”

Publicat: 14 octombrie, 2014 08:26
Actualizat: 23 martie, 2022 05:35

În ciuda prevederilor constituționale care îl obligă să fie neutru pe scena politică, mediator, președintele Traian Băsescu intervine cu toate forțele de partea Elenei Udrea în campania electorală, încercând să-i zdobească pe adversarii acesteia, Klaus Iohannis și Victor Ponta. Băsescu a declarat despre Victor Ponta și Klaus Iohannis că „amândoi sunt mincinoşi, amândoi sunt corupţi” și „oportuniști”. El a spus că rămâne în schimb consecvent în a susţine candidatul PMP, adică pe Elena Udrea – „un om corect, un om care nu minte, un om care a făcut ceva când a fost ministru”. Mai mult, Traian Băsescu a declarat despre POnta că ar fi fost ofițer acoperit din partea SIE.

„S-o luăm puţin cu domnul Ponta. Mincinos – până de curând era master la Catania, acum nu mai este, în CV-ul oficial, după ce şi-a dat seama că a scris o minciună şi nu e în regulă, e uşor de verificat. Domnul Ponta este doctor – altă minciună, a plagiat”, a spus Traian Băsescu.

„V-aş aduce aminte de încercarea de a transfera de la Academia Agricolă 2.800 de hectare de teren la baronul de Brăila, astăzi în dificultate, şi care, de fapt, erau destinaţi să ajungă la domnul Voiculescu. Datorită dezbaterii publice pe care am generat-o Parlamentul a respins ordonanţa de urgenţă prin care cele 2.800 de hectare trebuiau să ajungă la domnul Voiculescu”, a spus Traian Băsescu.

Președintele a remarcat că în declaraţia de avere, Ponta, împreună cu soţia, „reuşesc să-l ajungă la număr de case pe «Sfântul Iohannis».

De altfel, Traian Băsescu constată că Iohannis a reușit să cumpere din banii de meditații pe care i-a strâns ca profesor şase case în Sibiu. 

„Vedem că astăzi se dă mare democrat de dreapta când, în vara anului 2012, era mână în mână cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu la suspendarea preşedintelui, a fost preşedintele de la GRIVCO”.

„Marele meu regret este că PDL s-a pierdut în mocirla liberalilor şi astăzi îşi schimbă carnetele de la PDL la PNL. Nu mai vorbim din punct de vedere al moralităţii la domnul Iohannis, ştiind că are un proces neînchis cu ANI. Cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei? Asta arată oportunismul feroce pe care acest domn îl are şi este un argument în plus că niciodată nu voi fi cu el în vreun aranjament”, a declarat Traian Băsescu. 

Președintele spune că „toată populaţia îi plăteşte campania lui Victor Ponta”: „utilizează bugetul de stat în locul găleţilor din alegerile trecute; prin bugetul de stat, mituieşte electoratul”.

„Iar astăzi veţi spune, poate: «Iar s-a băgat preşedintele şi nu se vede bietul domn Iohannis!» Păi cum să se vadă bietul domn Iohannis, când el nu are curaj să îi spună «dă-te mai încolo» lui Victor Ponta? Face miting în faţa Palatului Victoria şi nu pomeneşte numele lui Victor-Viorel Ponta. Adjunctul lui, şeful campaniei, anunţă cum va trăi bine Ponta cu Klaus Iohannis, dacă Iohannis va ieşi preşedinte”, a spus Traian Băsescu.

Șeful statului spune că ar trebui abordate în campania electorală mai multe teme importante pentru România, aflată într-o criză de credibilitate: poziţia României cu privire la consolidarea justiţiei, parteneriatul strategic cu SUA sau cu Berlinul, relația cu China, problema fondurilor europene neabsorbite, bugetul apărării după summitul NATO de la Newport, poziția în cazul Ucraina, legată de Statul Islamic etc.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!