“Beef Wellington”, rețeta Ducelui de Wellington

Publicat: 2 iunie, 2011 19:23

Actualizat: 23 martie, 2022 07:45

Rețeta de astăzi este un preparat classic și foarte celebru: mușchi de vită Wellington, sau mușchi de vită în foietaj. Este un preparat englezesc, de origine incertă, dar care i se atribuie în general lui Arthur Wellesley, primul Duce de Wellington. Întâia apariție scrisă a rețetei cu acest nume este într-un rețetar din 1966.La prima vedere este o mâncare simplă, însă trebuie puțină dexteritate pentru a o pregăti. Lângă mușchiul de vită voi servi astăzi o porție de sparanghel la tigaie, cu mirodenii, înveliți în dovlecei.Începem operațiunea prin curățarea mușchiului de vită, care trebuie curățat bine, să nu rămână pieliță sau tendoane. Într-o tigaie încălzim ulei de măsline. Condimentăm mușchiul cu sare și piper, apoi prăjim carnea în uleiul de masline până prinde o crustă maronie.Ciupercile le mixăm cu blenderul, până rămâne o pastă fină și le condimentăm. Apoi, într-o tigaie uscată vom pune pasta de ciuperci pe foc, dar fără ulei, pentru a se evapora apa, amestecând tot timpul.Ungem mușchiul cu muștar, după care, pe o felie de plastic întindem feliile de bacon, ungem pasta de ciuperci, așezam mușchiul, apoi rulăm strâns folia.Lăsăm 20 de minute la frigider.După 20 de minute, scoatem mușchiul, desfacem din folie și pregătim aluatul. Tăiem cu un cuțit bine ascuțit un pătrat de cca. 20x20cm de aluat. Ungem marginile cu gălbenuș de ou, pentru a nu se desface în cuptor și îmbrăcăm mușchiul în aluat. Îl așezăm într-o tavă cu partea netedă în sus, ungem bine cu gălbenuș și crestăm puțin. Îl introducem pe urmă în cuptor, la 180 grade cam 20 de minute, până se va coace aluatul.[slideshow]Între timp, pregătim și garnitura:Puteți folosi sparanghel proaspăt, congelat (trebuie fiert 10 minute înainte de a se pune în tigaie) sau la borcan, adică la fel ca cele folosite de mine. Într-o tigaie turnăm puțin ulei de măsline, adăugăm sparanghelul, condimentăm cu sare, piper, usturoi, apoi stingem cu vin alb. Feliile de dovlecei le tăiem în lungime, le punem pe grătar și le condimentăm.Când sunt gata, învelim bucățile de sparanghel în dovlecel.Până pregătim garnitura, și friptura va fi gata. Există două modalități de a servi mușchiul: putem lăsa bucata întreagă (cand avem musafiri la masa), sau tăiem bucați de 250g. Eu am ales varianta a doua.Scoatem cu grijă muschiul din cuptor, apoi îl tăiem felii a câte 2 cm și le montăm pe un platou. Atenție însă: mușchiul neapărat să fie mediu, adică rozaliu când e taiat. Dacă e în sânge va fi prea zemos, iar dacă e bine făcut va fi prea uscat. Un sfat personal: dacă doriți să încercați un mușchi de vită foarte savuros, să fie preparat mediu.Sper că v-a plăcut rețeta de astăzi, vă doresc poftă bună!
Pe săptămâna viitoare!

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
7 decembrie, 2023
Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață
16 noiembrie, 2023
Rialda, stil și eleganță de 30 de ani (A)
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!

A fi practicant de jocuri de noroc sau gambler, așa cum este noțiunea în limba ...

Secretele gamblerilor de succes. Iată cum îți poți garanta distracția în sala de jocuri

În societatea contemporană, accesul la credite a devenit o parte integrantă a vieții financiare, oferind ...

Dacă îți dorești un credit, dar nu vrei să plătești rata ani de zile, aceste soluții sunt potrivite pentru tine!

În viață, puține momente se compară cu emoția și entuziasmul care însoțesc vestea că vei ...

Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață

Raul Chis l-a avut invitat la emisiunea PUNCTUL CRITIC pe deputatul USR Viorel Băltărețu, la ...

USR Cluj-Napoca, în focul pregătirii unui contracandidat pentru Emil Boc

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat
Success message!
Warning message!
Error message!