• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Beneficiile incontestabile ale uleiului de măsline extravirgin

Beneficiile incontestabile ale uleiului de măsline extravirgin

Publicat: 29 iulie, 2021 09:05
Actualizat: 23 martie, 2022 04:59

Nu mai este pentru nimeni un secret ca uleiul de măsline este un produs extrem de benefic pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţea pielii şi a părului! Bogate în acizi graşi de care organismul are nevoie pentru sistemul circulator, dar şi în alte elemente nutritive esenţiale pentru funcţiile acestuia, uleiurile de măsline completează cu succes orice dietă şi sunt un adjuvant valoros pentru un stil de viaţă sănătos. 

Iată de ce!

Au rol antiinflamator

Responsabili de senzaţia de arsură pe care o experimentăm când degustăm uleiuri de măsline extravirgine de calitate, compuşii fenolici din acestea au proprietăţi antiinflamatorii remarcabile. De asemenea, pot reduce febra şi au efect analgezic. Sunt utile pentru a reduce riscurile de Alzheimer, protejează creierul şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. 

Îmbunătăţesc sănătatea ochilor, a pielii şi a părului

Întrucât sunt bogate în vitamina E care este un antioxidant solubil în grăsimi cu efect benefic pentru ochi, piele şi păr, uleiul de măsline devine un aliat de nădejde pentru sănătate şi frumuseţe. Prin urmare, dacă vrei să îţi menţii pielea şi părul sănătoase până la vârste înaintate şi să eviţi afecţiunile oculare, adu în dieta ta acest produs miraculos!

Reduce riscul de diabet

Dietele bogate în uleiuri de măsline, sărace în grăsimi săturate, cu conţinut moderat de carbohidraţi şi fibre solubile sunt eficiente pentru a preveni diabetul. Întrucât ajută la reglarea glicemiei în sânge şi cresc sensibilitatea la insulină, acestea sunt printre cele mai potrivite pentru cei care suferă de diabet. 

În plus, pentru ca uleiul de măsline conţine vitamina K necesară pentru coagularea sângelui şi reglarea nivelului de calciu, consumând o singură linguriţă pe zi te protejezi împotriva rezistenţei la insulină şi reduci riscul de cancer.

Ameliorează probleme cardiace

Cu un conţinut de peste 70% de acizi graşi benefici, uleiul de măsline extravirgin reglează colesterolul din sânge şi ameliorează problemele cardiace. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi, pentru că scade nivelul colesterolului rău din sânge, reduce riscurile de atac de cord şi boli de inimă. De aceea, dacă vrei să ai inima sănătoasă până la o vârstă înaintată, consumă ulei de măsline!

Stimulează metabolismul, ajută la reglarea greutăţii şi previne îmbătrânirea

Chiar dacă este bogat în calorii, uleiul de măsline este foarte valoros pentru cei care au probleme cu controlul greutăţii. Acest lucru este explicat de faptul că are rolul de a stimula metabolismul şi este bogat în grăsimi mononesaturate care nu îngraşă. 

De asemenea, este extrem de benefic pentru copiii în creştere, dar şi pentru persoanele în vârstă! Bogat în vitamina E şi antioxidanţi valoroşi, acesta contribuie la dezvoltarea sistemului osos şi a creierului şi, totodată, încetineşte procesul natural de îmbătrânire. 

Ameliorează problemele digestive

Un alt beneficiu major al acestui ulei constă în reglarea activităţii digestive şi a tranzitului intestinal. De asemenea, este foarte eficient în ameliorarea arsurilor gastrice, a constipaţiei şi a refluxului gastric.  

Reduce riscurile de osteoporoza

Consumul regulat de ulei de măsline asigură mineralizarea şi calcifierea corespunzătoare a oaselor şi previne osteoporoza. De asemenea, ajută la absorbţia calciului şi este un adjuvant valoros pentru cei care deja au osteoporoza şi caută remedii naturale. 

Reduce riscul de calculi biliari

Dacă vrei să reduci riscul de a dezvolta calculi biliari, este de ajuns să consumi două linguriţe de ulei de măsline pe zi şi lămâie! Uleiul conţine un compus care reduce nivelul de colesterol rău din sânge, dar şi din vezica biliară. 

Reduce riscul de depresie

Întrucât conţine grăsimi sănătoase care au rol antiinflamator şi de echilibrare hormonală, uleiul de măsline poate preveni anxietatea şi depresia care sunt legate de o alimentaţie cu conţinut redus de grăsimi. Se pare că tulburările de dispoziţie sau cele cognitive sunt legate de producerea insuficientă a serotoninei şi dopaminei care sunt hormonii fericirii, iar uleiul de măsline previne această deficienţă.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
16 noiembrie, 2023
Rialda, stil și eleganță de 30 de ani (A)
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!
28 martie, 2023
Pălării feminine în perioada La Belle Epoque – frumuseţe şi reprezentare

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!