Grădiniţele şi creşele cu program prelungit din Cluj-Napoca au fost verificat în lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut pentru a descoperi dacă există probleme în meniurile de alimentaţie ale copiilor. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui program iniţiat de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Institutul de Diabet din Cluj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, cu scopul de a promova alimentaţia sănătoasă.”Au fost verificate 46 de grădiniţe şi opt creşe. Controalele nu au fost anunţate, iar după primele verificări lucrurile s-au îmbunătăţit vizibil”, a explicat primarul Sorin Apostu. Potrivit acestuia, au fost verificate starea veselei, a depozitelor, a sălilor de mese, personalul, igiena la locul de muncă şi autovehiculele pentru transportul alimentelor.În urma controalelor, comisia a decis ca în meniu să fie introduse mai multe fructe, legume, cereale şi lactate, în timp ce produsele cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi să fie eliminate. De alcătuirea meniului se va ocupa bloggerul bucătar Adrian Hădean.”Eu mă voi ocupa de compunerea reţetelor, voi merge la bucătării şi voi lucra cu bucătăresele de acolo. Putem face economii şi am speranţe mari cu acest proiect”, a explicat bucătarul.În plus, primăria intenţionează să lanseze şi un site pentru acest proiect, unde părinţii vor putea interacţiona cu reprezentanţii instituşiilor implicate, precum şi cu bucătarul Adi Hădean, astfel încât să obţină sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă a copiilor lor.
Bloggerul Adi Hădean va alcătui meniurile preşcolarilor clujeni
ULTIMELE ȘTIRI