Rampa provizorie de gunoi de la Pata Rat a fost inchisa vineri, in urma unui amplu control la care au participat Garda Nationala de Mediu si Garda Regionala de Mediu Cluj.Tot gunoiul strans de vineri pana luni in Cluj-Napoca de cele doua firme de salubritate din Cluj, Brantner Veres si Rosal, este strans si depozitat in containere de 30 mc si toate compactoarele pline, sustine directorul firmei care administreaza rampa de la Pata Rat, Eugen Veres.Informatia a fost confirmata de comisarul sef al Garzii Regionale de Mediu Cluj, Costea Bogdan, care a afirmat ca societatea care administra rampa, Salprest Rampa SA, a fost amendata de colegii sai de la Bucuresti cu 300 de milioane de lei vechi.Directorul Salprest Rampa SA, Eugen Veres, a afirmat ca la aceasta ora inca se cauta solutii pentru depozitarea deseurilor din Cluj-Napoca.”Pana pe 16 iulie, la rampa provizorie aducea deseuri Clujul, dar ulterior am primit si de la Huedin, Turda si Campia Turzii si de la comunele din jurul Clujului. Platforma pentru stocarea temporara ar fi trebuit sa functioneze pana la deschiderea noului depozit. Altfel, noi ce facem cu 1.000 de metri cubi de gunoi care vin in fiecare zi?”, s-a intrebat Eugen Veres.Eugen Veres crede ca cei de la Garda de Mediu vor accepta in cursul zilei sa redeschida rampa. „Au confundat rampa veche cu cea proviziorie, noua, pentru care am primit autorizatie. Nu am facut gard. Rampa noua nu este delimitata de rampa veche, cred ca cei de la Garda isi vor retrage decizia”, a spus Veres.Clujul inca asteapta implementarea Sistemului de Management Integrat al Deseurilor (SMID) privind depozitarea si gestionarea deseurilor de pe teritoriului judetului.Consilierul vicepreședintelui Ioan Oleleu, Alin Danci, ne-a declarat ca s-a trimis spre documentare problema (SMID) si ca ”e mai mult o problema a municipiului, decat a judetului. Dar nu vem sa o pasam din curtea noastra in curtea altora, incercam sa oferim o solutie cat mai repede.”În judeţul Cluj aproximativ 335.000 tone de deşeuri solide municipale sunt generate in fiecare an, valoare care corespunde unei cantităţi de 481 kg/capita/an. Aproximativ 86% (sau 615kg/capita/an) provin din zonele urbane in timp ce 14% (209kg/capita/an) provin din cele rurale. Sistemul actual de gestionare a deşeurilor în judeţul Cluj constă în colectarea şi depozitarea deşeurilor în zone improprii.Judetul Cluj a fost impartit in 4 zone de gestiune a deseurilor in vederea implementarii Sistemului de Management Integrat al Deseurilor:Zona 1 – aferenta Centrului de Management Integrat al Deseurilor Cluj-Napoca
Zona 2 – aferenta statiei de transfer Huedin
Zona 3 – aferenta statiei de transfer Mihai Viteazu
Zona 4 – aferenta statiei de transfer Gherla
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.