• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Bosch a demarat un nou proiect cu mediul universitar „Start lansat pentru o carieră de succes”

Bosch a demarat un nou proiect cu mediul universitar „Start lansat pentru o carieră de succes”

Publicat: 3 septembrie, 2018 09:20
Actualizat: 23 martie, 2022 05:07

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a lansat în iunie 2018 proiectul „Start lansat pentru o carieră de succes”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman POCU/90/6.13/6.14, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Great People Inside, companie de consultanţă în resurse umane, specializată în evaluarea și dezvoltarea angajaților. Rolul Universităţii este de a îndruma studenţii către practică şi acest proiect, iar rolul Great People Inside este de a oferi testare si consiliere vocaţională studenţilor cuprinşi în proiect. 

altera
Centrul Bosch de la Cluj
Valoarea totală a proiectului, se ridică la aproximativ 2,2 milioane de lei, cofinanţarea fiind în valoare de 2,1 milioane de lei. Obiectivul proiectului este creşterea gradului de angajabilitate a studenţilor din regiunea Nord-Vest a ţării, prin participarea la programe de învăţare la locul de muncă. 

Pe parcursul a doi ani, între 2018 – 2020, Fabrica Bosch Cluj va găzdui peste 260 de studenți pentru practica cu aplicații directe într-un domeniu în plină dezvoltare în România, industria auto. Fiecare student implicat în program primeşte o bursă, iar transportul și masa le sunt asigurate. În acest moment, peste 30 de studenți parcurg programul de practică obligatorie în Fabrica Bosch din Jucu Cluj, iar 6 dintre ei vor continua colaborarea cu Bosch şi după finalizarea stagiului de practică obligatorie.  

Studenţii implicaţi în proiect sunt în an ante-terminal (anul 2 sau 3 de studiu), de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi alte Universităţi din regiunea de Nord-Vest (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Bistriţa Năsăud). Specializările vizate de proiect sunt: Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Electrică, Mecanică, Construcţii de Maşini, Ştiinte economice şi Gestiunea afacerilor şi Matematică-Informatică.  

“Suntem conștienți de importanța crucială a educației pentru generațiile viitoare de specialiști. Cunoștințele teoretice dobândite în timpul studiului sunt foarte importante, dar, în același timp, aplicarea acestora în practică are un rol determinant”, a declarat Konrad Kaschek, managerul fabricii Bosch din Cluj. “Ne dorim o integrare fluentă a tinerei generații într-un mediu de muncă inovativ. Suntem încrezători că prin programul Start lansat pentru o carieră de succes facem un pas înainte către atingerea acestui obiectiv”, a continuat Kaschek.

În cadrul programului, studenții vor avea posibilitatea să-și dezvolte aptitudini și competențe profesionale de înaltă calitate, care vor spori capacitatea lor de inserție profesională. În plus, studenții vor putea contiuna colaborarea cu Bosch prin intermediul diferitelor programe de carieră pentru studenți, pentru a acumula experiență înainte de finalizarea studiilor, și de asemnea, după terminarea studiilor, prin programele destinate tinerilor absolvenți. 

În unitatea de producție din Jucu, Bosch fabrică, din 2014, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, dar și sisteme electronice pentru siguranță, care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor. Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, Bosch a implementat în locaţia din Jucu soluţii de Industrie 4.0, cum ar fi MES (Manufacturing Execution System).

Educaţiea şi dezvoltarea angajaților 

Grupul Bosch își asumă o responsabilitate deosebită în ceea ce privește piaţa muncii și educația. În 2017, compania a oferit angajaților săi peste 2.500 de zile de instruire în țară, iar 800 de angajați și-au dezvoltat competențele în locaţiile Bosch din afara țării. O echipă dedicată de specialişti va susţine până la finalul anului 2018 peste 300 de sesiuni de instruire, atât pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor Bosch, cât şi pentru dezvoltare personală şi leadership. 

În plus, un total de 350 de studenți și-au început carierele în programe specifice desfăşurate în locaţiile Bosch din România. Pe lângă proiectul Şcoala Duală, Bosch susține, de asemenea, dezvoltarea educației universitare din România. Centrul de Inginerie Bosch din Cluj iniţiat anul trecut un program de masterat cu o programă înnoită şi stagii de practică, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi un curs de conducere autonomă pentru studenţii universităţii. 

O carieră remarcabilă

Angajaţii Bosch din Cluj beneficiază de transport zilnic gratuit organizat de către companie, accesul la cantina modernă din incinta fabricii, ce le oferă meniuri variate subvenţionate, dar şi de un set de beneficii flexibile, după nevoile şi priorităţile fiecăruia. Astfel, angajaţii pot alege, printre altele, servicii medicale, asigurări de pensie, servicii de turism sau bonuri de masă.

De asemenea, compania este interesată să îşi menţină angajaţii în formă, de aceea a creat programul „Be fit@Bosch”, ce oferă angajaţilor oportunitatea de a alege o activitate sportivă. În plus, cei activi pot utiliza saptămânal în mod gratuit, terenuri de tenis, baschet, fotbal sau handbal, în Cluj-Napoca. 

Angajaţii Bosch din Jucu beneficiază de servicii medicale în incinta fabricii. În cabinetul medical local un medic generalist oferă consultaţii opt ore zilnic, în timp ce un asistent medical este prezent 24 de ore pe zi.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
5 noiembrie, 2024
Comuna Baciu va avea în premieră o creșă
1 noiembrie, 2024
A început asfaltarea pistei de biciclete din Baciu
30 septembrie, 2024
Dr. Delia Nicoară, IOCN: „E nevoie de abordări individualizate în prevenirea cancerului”
30 septembrie, 2024
La ce întrebări răspunde Chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român
30 septembrie, 2024
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de Cancer

Baciu va avea în premieră o creșă în clădirea fostei grădinițe de pe strada Transilvaniei, ...

Comuna Baciu va avea în premieră o creșă

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a anunțat într-un interviu acordat BuzzNews.ro că a început asfaltarea ...

A început asfaltarea pistei de biciclete din Baciu

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Wizz Air au inaugurat zboruri spre Stuttgart și Lisabona ...

VIDEO Aterizarea primului zbor Cluj – Lisabona

Profesorul universitar doctor Patriciu Achimaș Cadariu spune că Institutul Oncologic din Cluj dorește să angajeze ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: Institutul Oncologic din Cluj are nevoie de mai mulți psihologi pentru bolnavii de cancer

Taxa pe lux: Mulți bogați, puțini taxați! Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și ...

Taxa pe lux: Mulți bogați, puțini taxați

Clujul este mai scump ca Debrețin: Trăiesc românii mai bine ca ungurii? Este întrebarea la ...

Clujul, mai scump ca Debrețin: Trăiesc românii mai bine ca ungurii?

Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dan Mureșan, a prezentat ...

TOP 3 consecințe ale respingerii aderării României la Spațiul Schengen terestru

Deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu nu crede că PNL va ieși de la guvernare: „E campanie ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: PNL NU va ieși de la guvernare PLUS Cel puțin două partide din România ar trebui interzise
Success message!
Warning message!
Error message!