• Acasă
  • /
  • Interviu
  • /
  • Bucătar clujean MEDALIAT CU AUR în Japonia pentru sushi cu usturoi şi caşcaval din Ardeal – INTERVIU

Bucătar clujean MEDALIAT CU AUR în Japonia pentru sushi cu usturoi şi caşcaval din Ardeal – INTERVIU

Publicat: 21 martie, 2013 11:42

Actualizat: 23 martie, 2022 06:24

Gabi Georgiu este un bucătar clujean de 24 de ani, care a reușit să câştige două medalii de aur la un concurs de sushi organizat în Japonia cu un preparat sushi ”Dracula roll” în care a folosit usturoi şi caşcaval din Ardeal. Japonezii au fost atât de încântați, încât i-au conferit și titlul de ”head chef sushi”, primul de acest fel din România.Gabi are o carieră în bucătărie japoneză de şapte ani de zile, cu toate că e absolvent de liceu cu profil economic. În tot acest timp a lucrat sub îndrumarea bucătarului japonez Tsuchiya Naofumi, care are o experienţă de 15 ani în prepararea sushi.Participarea la prima ediţie a concursului internaţional de sushi ”World Sushi Cup”, a avut loc la începutul lunii martie, în ţara de origine a sushi-ului, Japonia. Gabi fost cel mai tânăr participant din cadrul competiției internaționale World Sushi Cup 2013. Concursul a avut două secțiuni: cea individuală și cea adresată restaurantelor. La prima secțiune, au participat concurenți din 12 țări din afara Japoniei, în vreme ce la cea de-a doua secțiune, lupta s-a dat între 8 restaurante din lume. La ambele secțiuni, România a câștigat Gold Sushi Award, la secțiunea individuală: ”Gold Sushi Award” a fost oferit de către Chiba Kogyo Bank, iar la secțiunea pe restaurante ”Gold Sushi Restaurant Award”, a fost oferit de către Norwegian Seafood Council.Gabi a reușit să impresioneze juriul cu un platou care reprezenta trecerea de la iarnă la primăvară. Juriul a fost compus din şapte maeştri bucătari de sushi recunoscuţi pe plan internaţional. Mai mult, Gabi a primit și titlul de „head chef sushi”, primul de acest fel din România, recunoscut de ”All Japan Sushi Association”. În România nu mai deţine nimeni un astfel de titlu.[slideshow]Cine te-a încurajat să mergi la concurs?
Datorită mentorului meu, Tsuchiya Naofumi, care este proprietar și bucătar-chef la restaurantul la care lucrez deja de 7 ani, Tokyo Japanese Restaurant, am avut oportunitatea de a fi ales să particip la World Sushi Cup în urma unui concurs. Astfel, cea mai mare parte din încurajarea primită a venit de la dânsul.Ai primit deja oferte din partea restaurantelor mari din țară, de când ești head chef?
Sunt de puțin timp head chef în sushi. (râde) Lumea a primit foarte bine această veste, însă nu este cazul de a aștepta să primesc alte oferte. Eu am ajuns în acest punct datorită instruirii primite din partea proprietarului și bucătarului-chef Tokyo Group, Tsuchiya Naofumi, așa că îmi doresc să rămân în continuare alături de Tokyo Japanese Restaurant.Ce te-a atras la bucătăria japoneză?
Cu bucătăria japoneză m-am întâlnit acum șapte ani, când am pășit pentru prima dată la Tokyo Japanese Restaurant. Era ceva cu totul nou, o provocare de-a începe de la zero într-un domeniu necunoscut și de a ajunge să te perfecționezi în timp. Mai am de învățat, poate că n-am parcurs nici măcar o treime din drumul unui bucătar adevărat de sushi, dar îmi doresc enorm să ajung tot mai sus.Plănuiești să mai participi la campionate mondiale?
Să sperăm că vom participa și la următoarele ediții World Sushi Cup și că vom avea șansa să ne calificăm și atunci. Pentru mine a fost primul concurs de asemenea anvergură la care am luat parte, am fost chiar și cel mai tânăr dintre participanți. Drumul nu se încheie aici, asta mi-a spus șeful meu în momentul în care s-a încheiat competiția. Și am învățat că de cele mai multe ori, are dreptate. (râde)Care concurenți, din ce țară, te-au impresionat mai mult?
Fiecare concurent m-a impresionat, asta deoarece am putut să văd creații gastronomice, modul în care concurenți din țări diferite îmbină ceva din propria cultură gastronomică cu bucătăria japoneză. Sunt puține si unice momentele în care poti întâlni atât de mulți oameni de la care ai atâtea de învățat într-un singur loc.Ce fel de pregătire presupun competițiile culinare de nivel înalt? Sau e vorba doar de pasiune?
Ca în orice alt domeniu, pasiunea fără muncă nu poate duce la performanță, dar, da, este adevărat, munca făcută din și cu pasiune poate aduce rezultate la care poate, uneori, nici nu ai îndrăzni să speri. Este nevoie de foarte multa muncă, consecvență și răbdare.Georgiu Gabi lucrează de șapte ani la Tokyo Japanese Restaurant. Tainele bucătăriei japoneze i-au fost dezvăluite de cel care, în urmă cu 11 ani, a hotărât să se stabilească în România, dedicându-și timpul pasiunii sale pentru gastronomia japoneză: proprietarul și bucătarul-chef Tokyo Group Tsuchiya Naofumi.”Suntem bucuroși că am putut participa la World Sushi Cup 2013! Am avut ocazia să întâlnim oameni minunați, dedicați pasiunii lor pentru sushi și pentru gastronomia japoneză. Ținând cont de nivelul competiției la care am participat, mă bucur că Gabi a fost ales pentru a reprezenta România la acest concurs. Gabi are potențial, iar World Sushi Cup 2013 a fost o experiență de la care fiecare participant sau vizitator a avut de învățat”, a declarat proprietarul și bucătarul-chef Tokyo Group, Tsuchiya Naofumi.Premiul a fost materializat în diplome recunoscute de Asociația de Sushi din Japonia, România primind alături de trofeu și un cuțit profesional pentru sushi. Experiența a fost pe măsură. ”De la fiecare om am avut ce învăța în cadrul acestui concurs. Cum să fii creativ, răbdător și cum să îți gestionezi timpul. Am mai spus și de fiecare dată când vom aborda acest subiect o s-o repet: pentru mine a fost o oportunitate! Îi mulțumesc bucătarului-chef Tsuchiya Naofumi pentru încredere și pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine în toți acești ani. Îmi doresc să devin din ce în ce mai bun și să cunosc cât mai mult din tainele bucătăriei japoneze”, a completat bucătarul de sushi Gabi Georgiu.Concursul World Sushi Cup 2013 se află la prima ediție și a avut loc în Japonia, în primăvara acestui an.Gustul preparatelor din gastronomia japoneză a fost făcut cunoscut clujenilor în urmă cu 10 ani, când Tokyo Japanese Restaurant a fost deschis în municipiu. Tsuchiya Naofumi, proprietarul și bucătarul-chef Tokyo Group a deschis și lanțul de restaurante Wasabi Sushi.Tokyo Japanese Restaurant a devenit membru al All Japan Sushi Association, cea mai importantă asociaţie de sushi din Japonia la început de februarie, 2012, an în care Tsuchiya Naofumi a obținut și Sushi Proficiency Certificate, oferit de către Sushi Skills Institute – All Japan Sushi Association.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
19 ianuarie, 2022
Profesorul Achimaș, părintele Planului Național de Combatere a Cancerului: „Vom avea din ce în ce mai multe cancere de tratat”
8 noiembrie, 2021
Lupta cu cancerul de sân, o privire în culisele Institutului Oncologic din Cluj – INTERVIU cu profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu
27 septembrie, 2021
Povestea Ie de Maramu
30 octombrie, 2020
Fondatorul companiei UTILBEN, Ruben Marian: De ce trebuie eradicată corupția fără întârziere
4 iunie, 2020
OPORTUNITĂȚI de investiții în pandemie INTERVIU cu Dan Mureșan, vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor

Marile proiecte de infrastructură din Cluj – trenul metropolitan sau centura de sud nu au ...

Arhitectul Șerban Țigănaș: Metroul, scos din joben, marile proiecte de infrastructură întârzie, digitalizarea este frânată

Bolile cardiovasculare și cancerul fac ravagii în România iar deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu ...

ALARMANT: Deputatul Achimaș-Cadariu se așteaptă la dublarea numărului de pacienți în zona de cancer

Candidatul independent la funcția de primar al Clujului, Sabin Sărmaș, a venit la Punctul Critic ...

Sabin Sărmaș, candidat la Primăria Cluj, dezvăluiri din culisele puterii locale și planuri pentru oraș

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
Success message!
Warning message!
Error message!