Camera bebelușului: cum să nu îi lipsească nimic

2 iunie, 2021 18:41

Deși venirea pe lume a unui copil este un adevărat motiv de bucurie, amenajarea camerei acestuia poate fi o provocare la fel de mare. Orice părinte își dorește un spațiu cât mai potrivit pentru ca micul pui de om să aibă parte de cea mai plăcuta experiență în timpul petrecut în propriul spațiu și să nu îi lipsească nimic.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când amenajezi camera unui bebeluș

Primordială este siguranța

În cazul în care mobilierul nu are colțuri rotunjite, este absolut necesar să montezi protecție. Sisteme de siguranță trebuie instalate și pentru prize, sertare și salteaua patului. Bineînțeles, aceste sisteme de protecție și siguranță trebuie să fie prezente în toată casa, nu doar în camera bebelușului.

O atenție sporită trebuie îndreptată înspre alegerea patului. Acesta trebuie să fie unul foarte stabil, solid, dintr-un material de calitate, iar salteaua destul de rezistentă pentru a face față unui copil cu multă energie care decide să sară în pat. Poți găsi aici sfaturi în legătură patul copilului de 3-5 ani. În primii 2-3 ani de viață se recomandă ca gratiile patului să fie suficient de apropiate, pentru a nu exista pericolul ca un picioruș sau o mână să pătrundă și să rămână blocat între ele.

De asemenea, podeaua și covorul nu trebuie să fie alunecoase, pentru a evita accidentările. 

Flexibilitate pentru părinți 

Ca părinte ești mereu în priză și trebuie să știi ce face copilul tău în orice moment. Acest lucru poate fi epuizant, așadar pentru momentele în care nu ești în aceeași camera cu bebelușul, sistemul de monitorizare audio/video este de nelipsit. Tot de nelipsit este și măsuța de schimbat, de preferat fiind să alegi una cu roți. Dacă măsuța achiziționată nu e mobilă, îi poți atașa roți pivotante de polipropilenă, pentru a-l putea schimba peste tot în casa

Pentru a câștiga timp, alege un covor ușor de curățat. Cu siguranță vei avea multe motive să îl cureți. Vei avea și motive de reparat, iar în acest sens site-ul Magnetcenter.ro îți poate fi de ajutor. Nu uita nici de leagănul care va oferi părinților momente de liniște.

Spațiul trebuie să fie unul creativ dar și bine organizat

Copiii învață prin joacă și nici nu e nevoie să menționăm că jucăriile sunt un must-have în camera bebelușului. Spațiile de depozitare sunt așadar cruciale. Alege o biblioteca destul de încăpătoare pentru toate cărțile de citit, lăzi mari și saci în care poți depozita ușor jucăriile de dimensiuni mici. 

Dacă vrei să redecorezi camera în viitor e bine să alegi o paletǎ cromatică neutră pentru pereți. Poți agăța însă o mică tablă unde copilul tău va putea desena. Poți chiar amenaja un colț creativ în jurul acestei table, care să îi ofere copilului tău șansa să își dea frâu liber imaginației. O măsuță originală cu accesorii care să îi capteze atenția îl vor face fericit și îți vor oferi timp pentru tine.

Nu supraîncărca cu mobilier, dar în același timp ai grijă să ai sertare și dulapuri suficiente pentru hăinuțe și multitudinea de scutece care trebuie să iți fie foarte la îndemână.  

Camera copilului este spațiul lui personal, unde se va dezvolta în funcție de lucrurile ce îl înconjoară. Urmărirea sfaturilor de mai sus va rezulta într-un adevărat cămin, în care bebelușul va crește înconjurat de toată dragostea și protecția de care are nevoie.

Sursǎ foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!