• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Campania împotriva AVORTULUI la Cluj – CÂȚI COPII au fost salvați în alte țări

Campania împotriva AVORTULUI la Cluj – CÂȚI COPII au fost salvați în alte țări

Publicat: 18 februarie, 2015 07:46

Actualizat: 23 martie, 2022 05:29

La Cluj-Napoca a început campania „40 de zile pentru viaţă”, care îşi propune să marcheze începutul încetării avorturilor. Acţiunea se va desfășura în perioada 18 februarie-29 martie. ”Toţi oamenii de bună-voinţă, indiferent de orientarea religioasă, sunt invitaţi să participe la această campanie prin care pot fi salvate vieţi umane. Ei au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: veghea, mobilizarea comunităţii, rugăciunea şi postul”, arată comunicatul Episcopiei de Cluj-Gherla.

Campania a fost deschisă marți seara, la Hotel ”Victoria”, printr-o prezentare de film despre amploarea şi roadele celor „40 de zile pentru viaţa” în Statele Unite ale Americii, unde, ca urmare a celor 15 campanii la nivel naţional, „mai mult de 9.600 de copii, împreună cu mamele lor, au fost salvați de la tragedia avortului”.

Au fost de faţă PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Confratele piarist, romano-catolic, George Fodor, Pastorul Valentin Tartamuş de la Biserica Apostolică „Râul Vieţii”, români, maghiari, catolici, ortodocşi, neoprotestanţi, au venit în apărarea celui mai mare dar al lui Dumnezeu, darul vieţii, au dorit să spună public: „nouă ne pasă!„.

Dan şi Iulia Călinescu, coordonatori ai manifestării la Cluj-Napoca, i-au chemat pe credincioși la la post şi rugăciune, dar şi la prezenţa efectivă în faţa clinicii de obstetrică-ginecologie (II) ”Dominic Stanca”, pe B-dul 21 decembrie 1989, nr. 57, timp de 40 de zile (între 18 februarie-29 martie 2015), zilnic între orele 7.00-19.00.

Toţi cei care doresc să ia parte la această veghe sunt chemaţi la o prezenţă paşnică, rugătoare, purtând mesajul ferm în apărarea vieţii umane.

„De multe ori femeilor aflate în pragul unui avort li se pare că nimănui nu-i pasă, că sunt lăsate singure sau chiar împinse spre acest pas, fără ca ele să-l dorească – a spus Iulia Călinescu – dar noi, împreună, afirmăm adevărul că viaţa este creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, fiecare viaţă este importantă şi pentru aceasta ne unim în rugăciune, post şi veghe, să dăm această mărturie: că nouă ne pasă!

Cu lumânări în mâini, toţi participanţii la momentul de prezentare s-au îndreptat apoi spre clinica „Dominic Stanca”, unde a avut loc prima veghe, cu meditaţie, rugăciune, lectură din Evanghelie, apoi PS Florentin a dat binecuvântarea de început a campaniei.

„40 de zile pentru viaţă” se desfăşoară simultan în 18 ţări din lumea întreagă, în campania de primăvară, alte ţări având opţiunea de a o întreprinde în toamnă, în perioada septembrie-noiembrie.

Rezultatele în ceea ce priveşte salvarea vieţii sunt măsurabile

Până acum, campanii „40 de zile pentru viaţă” au fost organizate în 559 de comunităţi, din 27 de ţări. Mai mult de 9.600 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%. Femeile care au trecut prin experienţa avortului găsesc vindecare şi iertare. În fiecare oraş, sute de oameni – sau chiar mai mult de o mie în unele cazuri – se implică pentru prima dată în proiectele locale de salvare a vieţii.

„Viziunea de a accesa puterea, îndurarea şi iubirea lui Dumnezeu prin rugăciune, post şi veghe paşnică pentru încetarea avorturilor începe la Cluj-Napoca. Vă aşteptăm cu inima deschisă să ne unim în rugăciune, pentru ca viaţa să triumfe!” – transmit organizatorii campaniei.

altera
40 de zile pentru viata

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
26 septembrie, 2023
Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat

Judecătorul Cristi Danileț a povestit în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș cât de ...

Cristi Danileț a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost suspendat din magistratură

Prof. Ciprian Mihali a declarat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că Partidul ...

Prof. Ciprian Mihali: REPER pregătește candidat la Primăria Cluj: Există o anumită oboseală a actualei administrații

Lucrările la drumul de legătură Baciu-Centura Metropolitană zona Florești ar putea începe anul viitor. Până ...

Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes
Success message!
Warning message!
Error message!