Caravana Reciclării Creative la Cluj

Publicat: 4 martie, 2024 10:19
Actualizat: 12 martie, 2024 12:39

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu toate deșeurile pe care le generăm? De la recipiente din plastic, la aparate electronice vechi, societatea noastră produce o cantitate uimitoare de gunoi în fiecare zi. Dar dacă ți-am spune că există un grup de indivizi creativi care transformă acest gunoi în comori?

Caravana Reciclării Creative Ediția II își continuă călătoria, din februarie, în 8 județe – Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș – prin participarea a peste 800 de profesori, învățători și educatori alături de elevii lor din 160 de unități de învățământ.

Continuarea proiectului Caravana Reciclarii Creative, un proiect de suflet, organizat de Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream, are ca scop principal reciclarea creativă a deșeurilor și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, atât în rândul elevilor și al profesorilor, precum și în familiile și comunitățile în care se desfășoară. Este o inițiativă de remarcat care a reușit să transforme materialele aruncate în frumoase opere de artă, prezentând în același timp potențialul imens de creativitate.

Reciclarea nu înseamnă doar separarea gunoiului în coșuri diferite; poate fi, de asemenea, un proces creativ și inovator. Nu este vorba doar despre reducerea deșeurilor; este vorba despre îmbrățișarea creativității și identificarea unei a doua șanse obiectelor care ar fi putut fi trecute cu vederea. Aici intervine proiectul „Caravana Reciclării Creative”.

Această abordare a reciclării subliniază importanța încorporării durabilității și a conștiinței ecologice în fiecare aspect al vieții noastre.

Prin refolosirea materialelor care, altfel, ar ajunge în gropile de gunoi, putem da viață unor lucruri uimitoare, care nu numai că arată frumos, ci și contribuie la un viitor mai bun.

Tema principală a proiectului este ca fiecare echipă participantă, formată din câte 5 profesori, alături de grupe de elevi, să realizeze în unitățile lor școlare 5 zone de reciclare și recreere: colectare selectivă, lectură, păsări fericite, zona verde și reciclare creativă.

”Ne dorim ca echipele participante să descopere și să transmită mai departe informații despre sustenabilitate, consum rațional și colectare selectivă – prin activități experiențiale și exerciții practice care să inspire persoanele să devină mai conștiente de impactul lor asupra mediului și a ecosistemului și de ce nu, să promoveze și să transforme cunoștințele dobândite într-un hobby plăcut și benefic atât pentru ei, cât și pentru mediul înconjurător”, a declarat Cimpoeșu Andreea, managerul acestui proiect.

În cadrul a 8 întâlniri live, cadrele didactice vor participa la maratoane de 1 zi, cu ateliere în care vor primi toate informațiile necesare pentru a realiza acest proiect până la jumătatea lunii mai. Profesorii înscriși în program vor avea parte și de sesiuni de lucru în care vor concepe primele planuri, pe care le vor aborda alături de echipele lor în derularea activităților.

”Prima ediție s-a desfășurat în 2023 în 4 județe: Giurgiu, Călărași, Brașov și Sibiu, și a implicat peste 400 de profesori, învățători și educatori, alături de elevii lor din 84 de unități de învățământ.’, au mai spus organizatorii.

“Anul trecut, acest proiect a fost primit cu mult interes și entuziasm, astfel că, extinderea la un număr dublu de județe a venit firesc, pentru a include și mai mulți beneficiari.

Credem că lucrurile se pot schimba și în țara noastră, dacă ne pasă și dacă ne implicăm. Atât noi, oamenii mari, cât și oamenii mici, putem contribui cu toții la protejarea mediului înconjurător.

Responsabilitatea socială corporativă constituie o componentă importantă a strategiei noastre și în acest an. Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream s-a adaptat și evoluează în mod constant împreună cu partenerii și clienții noștri, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor societății în schimbare.’’, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.

Proiectul se va derula în unitățile de învățământ până pe 15 mai și se va închide în urma jurizării și desemnării câștigătorilor, pe data de 28 iunie 2024.

32 din cele 160 de instituții de învățământ vor fi premiate. Pentru fiecare județ se acordă:

  • Premiul I: o tabără la munte pentru profesorii participanți din școală, 4 zile (3 nopți);
  • Premiul II: o imprimantă pentru școală;
  • Premiul III: kit-uri cu rechizite BIC;
    Mențiune: acces la o conferință și trei workshop-uri online organizate de PlaYouth.

Urăm mult succes tuturor echipelor înscrise și vom reveni cu informații pe parcursul desfășurării proiectului!
Pentru detalii și informații vă invităm să ne urmăriți pe https://playouth.ro/portfolio/caravana-reciclarii-creative/ si pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/playouth.ro/!

Despre Asociația PlaYouth

PlaYouth aduce jocul, arta şi bucuria în educaţia şi dezvoltarea copiilor prin organizarea de activităţi educativ-creative, atât pentru copii, la care pot participa şi părinţii, într-un mediu primitor, călduros şi vesel, cât și pentru părinți sau profesori.

Organizăm ateliere, cursuri, conferințe, excursii, petreceri şi programe de educaţie alternativă pentru copii, părinți, profesori sau adulți. Acestea au rolul de a-i ajuta să aibă încredere în ei, să interacţioneze mai uşor, să-şi dezvolte creativitatea, să se relaxeze, să-şi descopere pasiunile şi talentele.
www.playouth.ro

Despre OSCAR Downstream

OSCAR Downstream este o companie parte din Alfa Group, un grup sută la sută românesc, fondat de Alin Niculae, ce reunește o gamă largă de companii din diverse domenii.

Cu o istorie de peste 22 de ani pe piață, cu peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură, OSCAR Downstream are un portofoliu vast de servicii și produse B2B și o dezvoltare naturală spre B2C.

Rețeaua sa de benzinării a depășit 100 de stații distribuite strategic la nivel național: 30 de stații proprii dedicate segmentului de clienți B2B sub brandul OSCAR Drive, poziționate de-a lungul principalelor drumuri comerciale și peste 70 de benzinării în franciză sub brandul RO concept OSCAR, pentru clienții B2C, lansat în 2017.

La acestea se adaugă peste 2.500 de stații de incintă OSCAR – DIESELPoint (concept introdus în premieră pe piața din România de către OSCAR Downstream în 2004, care permite alimentarea cu carburant direct în locația clientului). OSCAR Downstream este singura companie de profil din România care oferă clienților și servicii de mentenanță și service dedicat pentru aceste stații de incintă.

Infrastructura sa logistică performantă include, într-un lanț logistic integrat propriu, o flotă cu peste 80 de autocisterne moderne (cea mai mare flotă proprie de autocisterne de pe piața din România), precum și o rețea proprie de depozitare, cu o capacitate de stocare a motorinei și benzinei de peste 65.000 mc.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 decembrie, 2024
Aeroportul Internațional Cluj, primul din România care are autobuz electric pentru pasageri
19 decembrie, 2024
România, cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital
19 decembrie, 2024
Baciu, comuna cât un orășel: ce planuri are primăria pentru a-l dezvolta
26 noiembrie, 2024
Chirurgul Patriciu Achimaș îi îndeamnă pe români să o voteze pe Elena Lasconi în turul doi
19 noiembrie, 2024
Deputatul Achimaș-Cadariu votează candidați cu pregătirea făcută „la o școală cât de cât acceptabilă, nu pe genunchi și nu pe înserat”

Sterică Fudulea de la IMM ROMÂNIA a fost ales Președinte al Consiliului Economic și Social. ...

Sterică Fudulea de la IMM ROMÂNIA, ales președinte al Consiliului Economic și Social

Începând din 15 ianuarie 2025, compania aeriană AnimaWings va conecta orașul Cluj-Napoca cu capitala României, ...

AnimaWings dă start zborurilor directe Bucureşti – Cluj şi retur începând cu 15 ianuarie 2025

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj şi compania aeriană LOT Polish Airlines întâmpină Noul An cu ...

Aeroportul Internaţional Cluj şi LOT Polish Airlines anunţă creşteri de frecvenţe pentru zborurile spre Varşovia

Tot mai mulți români din marile orașe se laudă că în România se trăiește mai ...

În România se trăiește mai bine decât în diaspora? Ce răspunde economistul Dan Mureșan

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și WIZZ AIR au anunțat o nouă rută internațională din ...

Aeroportul Internațional Cluj anunță o rută nouă spre Castellón din vara lui 2025

În viața cotidiană, situațiile financiare neprevăzute pot apărea când te aștepți mai puțin. Îți faci ...

Cum să folosești eficient IFN-ul ca rezervă de bani până la următorul salariu

Dan Sicobean, consultant fonduri guvernamentale & europene și membru al Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj ...

Dan Sicobean, consultant fonduri: La ce să te aștepți dacă vrei să-ți finanțezi afacerea în 2025

Dan Mureșan, vicepreședintele IMM România, a avut o reacție dură la Ordonanța trenuleț, scoasă din ...

Dan Mureșan, vicepreședinte IMM România, reacție dură la Ordonanța trenuleț: Greva fiscală ar fi justificată
Success message!
Warning message!
Error message!