“Cât costă panourile solare?”, „Cum se instalează?”, „Care e diferența între panourile termice și cele fotovoltaice?”, „Cât de greu se întrețin” – sunt întrebări la care caută un răspuns cei care vor să utilizeze energia verde. Doi tineri antreprenori, Corina Buzatu și Alex Cimpoca au lansat, la începutul acestui an, primul site dedicat informației complete legate de energia solară. Alex CimpocaCa orice alt business de succes, povestea lor a pornit de la identificarea unei nevoi existente în piață, după ce s-au lovit chiar ei de aceasta.“Am identificat nevoia de informare în acest domeniu, căutând chiar noi informații despre panourile solare. Știm că energia solară este o sursă gratuită de energie, așa că am vrut să o exploatăm în casele noastre. Căutând informații despre acest subiect însă, am descoperit că nu există o sursă pe care să te poți baza.Informațiile pe care le găseam erau subiective, fiecare firmă oferind informații despre brandurile comercializate.” – spune Alex Cimpoca, membru co-fondatorAșa că s-au hotărât să lanseze ei primul site de acest fel, care să ofere informații obiective, utile pentru oricine dorește să exploateze în gospodăria proprie energia solară. Site-ul se numește simplu, Top Panouri Solare (www.toppanourisolare.ro), astfel încât să fie ușor de găsit la o căutare pe Google.
Cum funcționează afacerea?
Chiar dacă cei doi tineri nu sunt specializați în panouri solare, ei beneficiază de sprijinul unor consultanți din domeniu, care îi îndrumă legat de oferirea unor răspunsuri la cele mai “fierbinți” întrebări din domeniu.“Prin intermediul site-ului, oferim răspunsuri la întrebările pe care la are orice persoană care dorește să-și monteze panouri solare. Cele mai des accesate întrebări sunt Cât costă panourile?, Cum se instalează? Care e diferența între panourile temrice și cele fotovoltaice? sau Dacă sunt greu de întreținut?” – arată Corina Buzatu, membru co-fondator
Corina BuzatuDe asemenea, pe site pot fi găsite informații tehnice despre fiecare tip de panou solar, despre eficiența fiecărui tip de panou, dar și cele mai noi știri din domeniul solar (tendințe, descoperiri și utilizări inovative ale energiei solare).Utilizatorii de Internet care accesează site-ul Top Panouri Solare și sunt interesați de a-și monta un astfel de sistem solar, trebuie doar să își lase datele de contact pe site, primind cele mai bune 3 oferte din zona lor.“Ceea ce facem noi este să aducem laolaltă furnizorii de panouri solare cu clienții lor potențiali, prin intermediul informației. Atfel, toată lumea are de câștigat.” – arată Cimpoca
Marketing și panouri solare
Cei doi tineri având fiecare 27 de ani sunt, la bază, oameni de marketing. Alex Cimpoca este specializat în marketing online, fiind pasionat de computere și online încă din clasele primare. În prezent, Cimpoca a ales să-și dedice timpul afacerilor online: Top Panouri Solare și VapeMania, un magazin online de țigări electronice.Corina Buzatu este consultant de marketing, deținând o agenție de consultanță pe probleme de strategie de marketing, aflată în colaborare cu câteva festivaluri mari din România, dar și cu companii mai mici.Top Panouri Solare este a treia inițiativă antreprenorială a sa, în paralel cu MKOR, agenția pentru strategie de marketing. Prima tentativă a sa a fost NightBuyers, un serviciu de livrări la domiciliu noaptea, în Cluj-Napoca. Din păcate, lucrurile nu au funcționat, în acel moment Buzatu având doar 21 de ani.
Industria solară în România
Potrivit ANRE (Autorității Naționale de Reglementare în Energie), în 2013 a fost produsă cu 82% mai multă energie regenerabilă decât în 2012, ajungând la 4.255 MW. Dintre acestea, 1.155 MW au fost produși cu ajutorul sistemelor fotovoltaice. În strategia sa pentru 2014-2020, România și-a propus un biectiv atins deja la 1 ianuarie 2014: acoperirea unui necesar de 24% din totalul de energie, din surse regenerabile.Există surse care afirmă că în 2014 Guvernul României va reporni programul Casa Verde, care subvenționează montarea de sisteme solare. Acest Program este suspendat din 2010.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
As dori o oferta pt un panou solar presurizat suficient pt 3 – 4 persoane.
Zona Oltenia. Multumesc