Cât valorează casa ta?

Publicat: 9 aprilie, 2013 23:20

Actualizat: 23 martie, 2022 06:23

Ai o locuință. Te-ai întrebat vreodată care este valoarea ei acum? Indiferent dacă vrei sau nu să vinzi faptul că ai o locuință înseamnă bani. Poate în viitor îți vei dori o locuință mai spațioasă sau, poate, o locuință mai mică și cochetă. Este bine să știi de câți bani dispui în prezent, după ce locuința ta a trecut prin două etape ce vor fi cu siguranță marcate în istoria omenirii: boomul imobiliar al anilor 2006-2008 și criza economică mondială ce l-a urmat și care își consumă acum ultimile resurse.Până să ajungem la pașii de parcurs pentru aflarea prețului locuinței tale, dorim să-ți prezentăm în câteva cuvinte piața imobiliară actuală. Anul 2012 este anul echilibrului pe piața imobiliară, o bază pentru relansarea din anii viitori, dar care nu va avea forța din perioada boomului imobiliar. Prețurile imobilelor și-au atins minimul, scăderile estimate fiind nesemnificative, la fel ca și creșterile, pentru că, da, unele segmente ale pieței imobiliare încep să-și revină. De asemenea criza a lovit puternic în sectorul construcțiilor și, se pare că și acest domeniu conex activității imobiliare dă semne de renaștere, noi ansambluri imobiliare fiind anunțate în toate zonele țării. În fine, sectorul bancar a trăit în special datorită programului Prima Casă, care a reprezentat un succes, în cea de-a 4-a fază a sa, fondurile repartizate fiind aproape epuizate.Putem spune astfel că parcurgem o perioadă de echilibru, în care toate forțele de pe piață imobiliară s-au reașezat, nelăsând loc „specialiștilor de ocazie” și amatorilor pe o piață care începe din ce în ce mai mult să revină specialiștilor.
Prețul locuinței tale în 3 pași1. Apelează la serviciile unui consilier imobiliar profesionist. Acesta îți poate evalua locuința, raportându-se atât la situația prezentă de pe piața imobiliară cât și la situațiile anterioare sau viitoare previzionate. Consilierul tău îți va comunica la ce preț s-au vândut locuințe similare în zona ta în ultima perioadă și, de asemenea, la ce preț sunt listate alte oferte în prezent. Ținând cont de experiența să și de informațiile de care dispune, evaluarea specialistului imobiliar va fi cea mai apropiată de prețul real al locuinței tale.2. Cercetează pe cont propriu. Presa imobiliară de specialitate, anunțurile imobiliare cu proprietățile din zona ta, îți vor face munca și mai ușoară, confirmandu-ți sau infirmându-ți evaluarea făcută de consilierul tău imobiliar. Ar fi un lucru bun dacă te-ai „deghiza” în cumpărător și ai vizita câteva oferte similare din zona ta.3. Tratează totul ca pe o afacere. Abandonează toate emoțiile și convingerile personale atunci când vrei să afli un preț corect pentru locuința ta. Rațiunea trebuie să învingă emoțiile pentru că tu ești acum un om de afaceri, iar afacerea pe care urmează să o desfășori valorează câteva zeci sau sute de mii de euro. Dacă vei hotărî să vinzi, aceasta va fi cea mai importantă tranzacție din viața ta. Fii profesionist!Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu
Blitz Imobiliare este o agenție imobiliară din Cluj Napoca ce oferă clienților săi servicii imobiliare integrate și o bază de date completă, cu oferte actualizate la zi: vânzări (http://www.apartamente-vanzare-cluj.ro/) și închirieri apartamente, case-vile, spații comerciale, de birouri și industriale, terenuri.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
27 martie, 2024
Federația Operatorilor Români de Transport se pregătește de proteste

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

122783141712727090 ...

122783141712727090

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj

Aurelia Cristea, cea care a promovat legea prin care s-a interzis fumatul in spatiile publice ...

Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca

Șeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteo Transilvania Nord, Narcis Maier, a explicat de ...

Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj

Ecologiștii clujeni au venit la emisiunea Punctul Critic de la BuzzNews.ro pentru a ne prezenta ...

Imagini fabuloase cu fauna din Inelul Verde Metropolitan + Restanțele administrației în materie de spații verzi
Success message!
Warning message!
Error message!