Temperaturile extrem de scăzute din aceste zile ne testează limitele organismului, iar pentru a păstra un echilibru avem nevoie de o alimentație corespunzătoare.Pentru a se asigura aportul zilnic de nutrienţi şi calorii, se recomandă consumul de grăsimi nesaturate, care conţin acizi graşi nesaturaţi (Omega 3 şi Omega 6). Grăsimile din gama Omega 3 sunt recomandate în special pentru cei care suferă de boli cardio-vasculare. Acidul Omega 3 se găseşte in peştele gras, în uleiul de rapiţă şi de in, în nuci şi alune de pădure.Acidul Omega 6 scade nivelul colesterolului şi este întâlnit în uleiul de floarea soarelui şi in produsele care conţin acest ulei.Carnea şi produsele din carne nu trebuie să lipsească din alimentaţie, in această perioadă. Carnea de vită este o importantă sursă de fier.Un aport energetic crescut il au alimentele bogate in magneziu, ca de exemplu smochinele, curmalele, fructele uscate de prune, mere, pere, caise.Nu trebuie să lipsească din alimentaţie nici lactatele cu produsele derivate ale lui avand in vedere că este bogat in vitamina D.O altă sursă importantă pentru această perioadă sunt cerealele integrale (fulgii de ovăz şi de porumb, orezul şi hrişca).Ficatul de vită şi de pasăre, ciupercile au un conşinut ridicat de vitamina B 6. Deasemenea se pot consuma legume şi fructe precum cătină conservată in miere de albine, ardei roşu gras, usturoi, ceapă, morcov, ardei iute, hrean, fasole, varză, sfeclă roşie, rodii.Nu sunt recomandate băuturile alcoolice, acestea avand un efect benefic de foarte scurtă durată. Sunt recomandate in schimb toate tipurile de ceaiuri, citrice si alte sucuri.
Ce alimente sunt recomandate pe cod galben de ger
ULTIMELE ȘTIRI