• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Ce se mai fură pe la noi: moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur

Ce se mai fură pe la noi: moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur

Publicat: 11 mai, 2023 14:05

Actualizat: 15 mai, 2023 10:05

Un tînăr de 25 de ani este cercetat de poliţiştii din Bucureşti, fiind suspectat că a sustras mai multe bunuri de patrimoniu din lăcaşuri de cult. În 30 aprilie, bărbatul ar fi sustras de la Capela ”Sfânta Elisabeta” Cotroceni moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi obiecte de aur, a informat News.ro.

UPDATE – ”În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva locaşuri de cult din Arhiepiscopia Bucureştilor, sustrăgându-se o serie de bunuri. Întrucât Biserica este un spaţiu al rugăciunii, al păcii şi al culturii religioase roditoare de morală personală şi publică, ea nu poate să nu incrimineze aceste abateri de la norma morală ca infracţiuni grave. Reprezentanţii parohiilor în cauză colaborează strâns cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, nădăjduind identificarea grabnică a autorilor acestor infracţiuni şi recuperarea bunurilor sustrase”, a transmis Arhiepiscopia Bucureştilor.

Instituţia precizează că detalii privind desfăşurarea anchetei nu pot fi oferite deocamdată, tocmai din raţiunea sprijinirii bunei finalizări a acesteia. Arhiepiscopia Bucureştilor spune că este obligată să asigure păstrarea confidenţialităţii tuturor datelor din aceste dosare penale aflate în lucru, având în vedere faptul că, potrivit prevederii articolului 285 alin. 2 C. proc. pen., procedura din cursul urmăririi penale nu este publică.
ŞTIREA INIŢIALĂ – ”Astăzi, 11 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat”, anunţă, joi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcaşuri de cult din municipiul Bucureşti şi ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional.

”În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârşirea infracţiunilor. De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la sediul Poliţiei Capitalei, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun”, a mai transmis sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Surse judiciare au precizat că cercetările au fost preluate de Serviciul Investigaţii Criminale pentru că sunt bunuri ce ar face parte din patrimoniul cultural naţional.

”Pe 30 aprilie hoţul a furat de la Capela «Sfânta Elisabeta» Cotroceni moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi alte obiecte din aur şi bani din cutia de lumânări”, au precizat sursele citate.

Tot în aceeaşi perioada bărbatul ar mai sustras bunuri de la Biserica Eroilor Martiri, dar şi de la alte biserici, inclusiv bani din cutia milei şi alte obiecte.

Au fost găsite majoritatea bunurilor, urmează a fi verificate şi evaluate.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
31 mai, 2023
Ce crede profesorul Achimaș despre greva anunțată de Sanitas: „Aș vedea logică o reorganizare a sistemului sanitar”
29 mai, 2023
Profesorul Achimaș explică de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului: “E o chestie de umefistan”
25 mai, 2023
Asociația Pro Infrastructură despre metroul de la Cluj: „Se poate transforma într-un fiasco”
25 mai, 2023
Cele mai bune practici în ceea ce privește igiena orală
24 mai, 2023
Se lucrează la drumul județean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila

Profesorul și deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș-Cadariu a comentat într-o emisiune la BuzzNews.ro intenția ...

Ce crede profesorul Achimaș despre greva anunțată de Sanitas: „Aș vedea logică o reorganizare a sistemului sanitar”

Augustin Feneșan, prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a denunțat ...

Augustin Feneșan de la Consiliul Național al IMM-urilor despre formarea profesională: legiuitorul vrea să favorizeze universitățile în dauna furnizorilor privați

Bogdan Petrovai, Chief Commercial Officer BLITZ, a vorbit în emisiunea Antreprenoriada despre modul în care ...

Cum se construiește o echipă performantă de vânzări? Invitat Bogdan Petrovai de la BLITZ

Profesorul Achimaș a explicat într-o emisiune la BuzzNews.ro de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care ...

Profesorul Achimaș explică de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului: “E o chestie de umefistan”

Asociația Pro Infrastructură a făcut o analiză pe tema provocărilor cu care se vor confrunta ...

Asociația Pro Infrastructură despre metroul de la Cluj: „Se poate transforma într-un fiasco”

Probabil cea mai utilizată și expusă la pericole arie din tot corpul este cavitatea bucală. ...

Cele mai bune practici în ceea ce privește igiena orală

În data de 3 iunie asociația Go4fun organizează Parada Micului Biciclist, powered by Itsy Bitsy ...

Parada Micului Biciclist, în 3 iunie la Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe ...

Se lucrează la drumul județean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila
Success message!
Warning message!
Error message!