Cel mai liniștit Crăciun din ultimii 5 ani

Publicat: 27 decembrie, 2015 07:21
Actualizat: 23 martie, 2022 05:19

Crăciunul 2015 a fost cel mai liniștit și cel mai sigur Crăciun din ultimii 5 ani, iar acest lucru se datorează inclusiv mobilizării și efortului polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră, piloților, medicilor și paramedicilor SMURD, informează Ministerul Afacerilor Interne.

altera
În ziua de Crăciun au fost la datorie 37.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în misiuni de prevenire a infracționalității, de menținere și asigurare a ordinii publice și de intervenție la evenimente. Față de o zi normală, când media evenimentelor zilnice este de aproximativ 450, în cursul zilei de ieri au fost înregistrate 322 de evenimente.

In ceea ce privește evoluția accidentelor rutiere se constată o scădere a numărului acestora în ultimii 3 ani (cu 15% față de 2013, respectiv cu 7% față de anul trecut).

Și numărul persoanelor rănite grav este pe un trend descendent în ultimii 3 ani (mai puțin cu 33% față de 2013, respectiv cu 28% față de 2014).

Faptele de omor au cunoscut un trend descendent (vorbim de o scădere de 8 ori față de anul 2011), tentativele de omor sunt de asemenea sub media ultimilor ani, iar faptele de viol s-au redus considerabil, înregistrând o scădere de 3 ori față de anul 2014.

Nu s-au înregistrat persoane rănite din cauza articolelor pirotehnice

O atenție deosebită a fost acordată și comerțului cu articole pirotehnice, fiind confiscate 37,8 tone de astfel de materiale și constatate un număr de 328 de infracțiuni, 331 persoane fiind cercetate pentru acest tip de fapte.

Nu s-au înregistrat cazuri de rănire ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice și nici distrugeri cauzate de explozia acestora în mod necontrolat.

SMURD – Intervenții la situații medicale de urgență

293 de echipaje de prim-ajutor SMURD au asigurat 870 de intervenții medicale de urgență. Cu ajutorul elicopterelor medicale în zilele de 24 și 25 decembrie au avut loc 10 intervenții prin punctele aero-medicale din București, Constanța și Iași.

3000 de permise reținute, într-o săptămână!

În total, în această săptămână, au fost reținute aproape 3.000 de permise de conducere dintre care 595 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice şi 540 pentru depășirea limitelor de viteză. Numai într-o singură zi a săptămânii trecute, la nivelul întregii ţări au fost depistați și sancționați peste 3.700 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză.

Totodată, în aceste zile, 2 elicoptere ale MAI au asigurat suportul aerian al misiunilor Poliției Rutiere, traficul fiind supravegheat și monitorizat din aer pe principalele artere, pe zona de centură a Municipiului Bucureşti, precum și pe DN1.

Aceste misiuni aeriene vor continua şi mâine când este de aşteptat să se înregistreze valori mari de trafic.

În ultima săptămână, au avut loc peste 17.200 de intervenții la evenimente

În zilele premergătoare Crăciunului, polițiștii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră au continuat acțiunile de control, fiind aplicate amenzi de aproape 16 milioane de lei, iar valoarea bunurilor confiscate se ridică la 1,2 milioane de lei.

Au fost constatate 3.600 de infracțiuni dintre care 1.953 de natură judiciară, 69 la codul silvic și 980 la regimul circulației rutiere.

Pompierii la datorie

În ultimele șapte zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au desfășurat peste 11.500 de intervenții dintre care 6.320 ale SMURD și 440 pentru stingerea incendiilor. În zilele de 24 și 25 decembrie au fost înregistrate cu 25 la sută mai puține incendii față de anul trecut.

De asemenea, pompierii au continuat acțiunile de control pe linia prevenirii incendiilor, aplicând peste 1.700 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. Au fost identificate 65 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu, pentru 5 fiind luată decizia suspendării funcționării.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 mai, 2024
Chirurgul Achimaș-Cadariu cere campanie de informare pe tema vaccinării anti HPV: Suntem primii în UE la numărul cancerelor de col uterin
18 mai, 2024
Vasile Dâncu vrea să plece administrația Boc: Clujenii nu se mai mulțumesc cu promisiuni
13 mai, 2024
Impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ANAF cu venituri pe care nu le poți justifica
11 mai, 2024
PODCAST: Cătălin Priscorniță și Albert Deak, piloți de raliu și filantropi în Africa
11 mai, 2024
Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca: Avem nevoie mai întâi de centura metropolitană, nu de metrou

Călin Cozma, candidat AUR la funcția de primar al Clujului, propune construirea unui palat administrativ ...

Călin Cozma, candidat AUR la funcția de primar, propune construirea unui palat administrativ la periferia Clujului

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță debutul unor noi zboruri regulate directe spre Bucureşti, în ...

Aeroportul Cluj anunţă zboruri spre Bucureşti operate de compania aeriană Animawings

L-am întrebat în cadrul emisiunii Punctul Critic pe fostul ministru al Apărării, senatorul Vasile Dâncu, ...

Fostul ministru al Apărării Vasile Dâncu: Despre armata obligatorie și riscul ca România să fie atacată de Rusia

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu cere lansarea de urgență a unei campanii de informare despre importanța vaccinării ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu cere campanie de informare pe tema vaccinării anti HPV: Suntem primii în UE la numărul cancerelor de col uterin

Senatorul PSD Vasile Dâncu, care este candidat la alegerile europarlamentare, a declarat în emisiunea Punctul ...

Vasile Dâncu: Urmează cele mai importante alegeri din istoria Europei, în plin proces de schimbare a configurației geostrategice a lumii

Senatorul PSD Vasile Dâncu, care este candidat la alegerile europarlamentare, a declarat în emisiunea Punctul ...

Vasile Dâncu vrea să plece administrația Boc: Clujenii nu se mai mulțumesc cu promisiuni

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul intenționează să majoreze poate chiar din iulie salariul ...

Salariul minim, o nouă majorare din iulie? Ce spune Augustin Feneșan, prim vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor

Află din acest articol impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ...

Impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ANAF cu venituri pe care nu le poți justifica
Success message!
Warning message!
Error message!