Cele 3 motive esențiale pentru care ar trebui să apelezi la produse naturale de îngrijire a pielii

28 mai, 2021 07:39

Atunci când auzi cuvântul ”organic” te gândești, în cele mai multe cazuri, la alimente. De multe ori, însă, oamenii uită că adoptarea unui stil de viață sănătos presupune mai multe lucruri în afară de o dietă echilibrată. Conceptul de trai sănătos înseamnă să fii astfel din interior către exterior dar și să fii atent la efectele asupra mediului pe care le poate avea acest mod de viață.

Unul din aspectele vieții sănătoase este și îngrijirea pielii. O piele sănătoasă și strălucitoare este un indicator esențial asupra nivelului de bunăstare fizică a întregului corp. După cum deja știi, pielea este cel mai mare organ al corpului și ar trebui să fie tratată cu cea mai mare grijă și atenție.

O piele sănătoasă poate oferi un feeling deosebit de încredere în sine dar și un look extraordinar. De aceea este foarte important să alegi produse de îngrijire a pielii atent selecționate și să te gândești în același timp și la impactul pe care folosirea acestora o are asupra mediului înconjurător.

Iată de ce ar trebui să mizezi în ritualurile tale de îngrijire corporală la produse naturale

Cosmeticele clasice nu oferă garanții complete în privința siguranței lor

Produsele de îngrijire a pielii ar trebui să fie sigure din punctul de vedere al utilizării de către consumatorii finali conform indicațiilor oferite de producător pe etichete. Asigurarea în acest caz ar trebui să vină din testarea extensivă a acestor produse în scenarii reale de utilizare.

Totuși există prea puțină reglementare legală în această sferă a industriei cosmetice care să poată controla cu exactitate numărul și nivelul de teste care pot certifica un produs de îngrijire a pielii ca fiind sigur pentru uz. Nu toate companiile producătoare de cosmetice clasice își impun să respecte standarde înalte în această privință, de aceea, cel puțin în ceea ce privește produsele pentru îngrijirea tenului, ar trebui să alegi game cât mai naturale, precum cele de pe Putereaplantelor.ro cu, cât mai puține substanțe chimice.

Produsele naturale nu sunt alergenice

Nu este deloc ușor pentru persoanele cu pielea sensibilă să găsească produse de îngrijire sau cosmetice care să nu cauzeze reacții alergice sau iritații neplăcute. Dar chiar și cei care se bucură de o piele normală au unele probleme de toleranță față de unele produse standard care conțin diverse chimicale.

Produsele organice, naturale, nu conțin substanțe care pot dăuna pielii. Totuși trebuie să ții cont că există unele ingrediente care, chiar dacă sunt obținute natural din plante, pot provoca unele reacții alergice. Astfel, unii oameni sunt alergici la căpșuni sau alune, de exemplu, și având aceste informații vor ști exact ce produse naturale să aleagă.

Cosmeticele naturale nu sunt testate pe animale

Cruzimea omului față de animale este parte integrantă a industriei frumuseții de mult prea mult timp. Totuși este timpul ca argumentele împotriva testării pe animale a produselor cosmetice, farmaceutice sau medicale fie înțelese și astfel de proceduri să fie evitate.

Apelând la produse naturale, organice, vei fi sigur că acestea nu au fost testate în laborator pe animale și vei contribui și tu la bunăstarea și supraviețuirea acestora.

Așadar, cel puțin în domeniul cosmeticelor, dar și în alte domenii, cum este cazul detergenților sau alimentelor, este o chestiune de decizie informată și responsabilă de a apela într-o cât mai mare măsură la produse naturale pentru păstrarea unei bună sănătăți a corpului dar și a protejării mai serioase a mediului înconjurător.

Sursă foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!