• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Cele mai rezervate destinații de Paște sunt Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighișoara, Bușteni, Sovata, Praid

Cele mai rezervate destinații de Paște sunt Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighișoara, Bușteni, Sovata, Praid

Publicat: 12 aprilie, 2023 08:48

Actualizat: 15 ianuarie, 2024 17:00

Românii și-au rezervat vacanța de Paște cu mai bine de o lună înainte. Prețul mediu pentru 2 nopți de cazare pornește de la 716 lei în perioada Paștelui și, conform Travelminit.ro, cele mai rezervate destinații de Paște sunt Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighișoara, Bușteni, Sovata, Praid.

Aeroportul Cluj FOTO Bogyó József László

După tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paștelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57% din rezervări) iar prețul mediu pentru o familie (2 adulți, 2 copii), pentru 2 nopți de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru același pachet de cazare, dar la o cabană, prețul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Sărbătoarea Paștelui este așteptată și în acest an cu entuziasm de către românii care se vor bucura cu această ocazie de o minivacanță de patru zile, Vinerea Mare și cea de a doua zi de Paști (luni) fiind declarate zile libere de la stat. Din fericire, precipitațiile vor fi reduse în Săptămâna Mare, însă vremea se va menține noroasă în unele zone ale țării, cu temperaturi medii de 10-15 grade Celsius, ușor mai scăzute în zonele montane și depresionare.

Însă acest aspect nu i-a împiedicat pe turiști să își facă planuri de călătorie și să își dorească să exploreze mai mult destinațiile din țară, profitând de zilele libere. Potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro, trendul rezervărilor early booking s-a menținut și de Paște. Cele mai multe rezervări de Paște au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii, o dovadă în plus a faptului că, în turism, nu mai există incertitudinea din vremea pandemiei și a războiului și că românii au acum încredere să-și planifice vacanțele din timp, pentru a beneficia de prețuri mai mici și de varietatea disponibilităților la cazare.

Paște 2023: care sunt cele mai populare destinații

Conform Travelminit.ro, cele mai rezervate destinații de Paște sunt Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighișoara, Bușteni, Sovata, Praid. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paște au fost făcute în marile orașe ale României, 13.38% dintre rezervări în stațiuni balneare, iar 16.78% la munte.

Litoralul românesc, o destinație preferată în anii trecuți pentru minivacanța de Paște, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe Travelminit.ro, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanță la mare. Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai.

Cât costă un sejur de Paște în România?

Prețul mediu pentru o vacanță de familie în perioada Paștelui diferă în funcție de unitatea de cazare aleasă, dar și de zonă. De exemplu, prețul mediu pentru o familie (2 adulți, 2 copii), pentru 2 nopți de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru același pachet de cazare, dar la o cabană, prețul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Potrivit Travelminit.ro, după tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paștelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57%). Urmează camerele de hotel (24.94% din rezervări), apartamentele (11.45% din rezervări), cabanele (6.46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unitățile mici. În medie, rezervările de Paște au fost făcute pentru două nopți de cazare.

Tradiții de Paște în România

Românii încep pregătirile pentru Paște încă din Săptămâna Mare, astfel încât să se bucure pe deplin de sărbătoare alături de cei dragi. În mod tradițional, în Joia Mare, se fac pasca și cozonacii și se încondeiază ouăle. De asemenea, de Paște se înnoiește garderoba, așa că mulți români aleg să meargă la cumpărături în această perioadă, pentru a purta haine noi în duminica sărbătorii.

Dar cele mai frumoase tradiții sunt cu siguranță în noaptea de Paște, în noaptea dintre sâmbătă și duminică, când oamenii merg spre biserică pentru a lua lumină. În dimineața primei zile de Paște, obiceiul este ca toți membrii familiei să se spele pe față cu apă de izvor, în care se pune un ou roșu și un bănuț de argint. Apa simbolizează purificarea, curățenia trupului și a spiritului, oul roșu simbolizează sănătatea, în timp ce bănuțul de argint reprezintă norocul.

Totodată, la masa de Paște, toți mesenii ciocnesc ouă roșii și rostesc cunoscuta replică: „Hristos a înviat!”. De asemenea, este important ca lumânarea luată de la biserică în noaptea de Înviere să fie păstrată în casă cât mai mult pentru rolul ei protector și să fie aprinsă în cazul în care apar situații grele, boli, tensiuni.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!