Cele mai simple metode de a face din mișcarea fizică un obicei pentru o viață sănătoasă

29 martie, 2021 10:17

Cu siguranță, nu ar trebui să aștepți instalarea primăverii pentru a începe să faci mișcare. De fapt, majoritatea oamenilor fac sport sporadic, fără să facă din acest lucru un obicei pe tot parcursul vieții. Cei mai mulți se apucă de fitness și sală cu doar câteva luni înainte de sezonul estival, pentru a arăta bine la plajă și, eventual, în selfie-urile postate pe Instagram sau Facebook, în restul timpului, mai ales iarna, activitatea fizică reducându-se aproape la zero.

Cu un astfel de mod de acțiune nu vei face altceva decât să renunți la beneficiile pentru corp și minte pe care le are, în mod dovedit, sportul practicat cu regularitate. Dacă ești pregătit să aduci în viața ta avantaje precum un sistem cardiovascular sănătos, evitarea bolilor cronice (diabet, hipertensiune arterială etc.), un somn odihnitor și de calitate, lipsa depresiei și anxietății, o mai bună concentrare în orice domeniu ai activa sau, în general, un tonus fizic și psihic excelent, atunci tot ce trebuie să faci este să-ți dezvolți un obicei de a face activitate fizică în mod constant. 

Iată câteva idei care te vor ajuta să transformi fitness-ul sau orice tip de activitate fizică sportivă într-un obicei pe viață 

Stabilește-ți obiective realizabile și bucură-te de micile victorii

Dacă nu ești obișnuit cu sportul regulat, poți începe prin a-ți stabili anumite obiective pe care să le poți realiza săptămânal sau zilnic. De exemplu, o anumită distanță de jogging, sau un număr de seturi de exerciții la sală sau acasă, ar putea fi cu ușurință efectuate. Obiective pe termen scurt ca acestea, odată bifate, pot constitui o bază de pornire pentru progres. Saptămâna sau luna următoare încearcă să adaugi câteva sute de metri sau pași în plus în programul tău de alergare sau câteva greutăți peste ceea ce puteai ridica deja, dacă mergi la sală. 

Realizarea faptului că faci progrese vizibile și prețuirea pe care ți-o acorzi singur în aceste momente te pot motiva să menții activitatea fizică pe termen lung. Pentru a-ți măsura parametrii și performanțele, brățările fitness sunt o alegere excelentă deoarece poți vizualiza și urmări evoluția ta în timp în ceea ce privește distanțele parcurse, ritmul cardiac, caloriile consumate, etc. O gamă largă de astfel de device-uri poți găsi la magazinul online Lerato.ro, un dealer pasionat de tehnologie și gadgeturi moderne, cu soluții diverse în zona de wearables și accesorii tech.

Oprește-te din a folosi exercițiile fizice ca o pedeapsă

Din păcate, prea mulți oameni se gândesc la sport ca la o veritabilă tortură sau, mai degrabă, ca o metodă de a ”plăti” pentru a-și îngădui apoi, cu mai puțină vinovăție, mâncărurile fast-food sau dulciurile cu care s-au obișnuit. Astfel, perioada de mișcare fizică poate deveni o veritabilă corvoadă și un prilej de autoflagelare psihică. Va fi clar că în acest fel nu vei dobândi un obicei din a face fitness în mod regulat. 

În loc să faci o astfel de greșeală, mai bine inserează câteva ore bune de sport în programul tău săptămânal cu gândul că este timp alocat pentru tine și bunăstarea ta. Alege să vezi sportul ca pe o modalitate de a reduce stresul acumulat, să te gândești atunci când faci mișcare doar la tine și la binele tău.  

Ai răbdare cu tine

Pentru a deveni un obicei, orice activitate are nevoie de o perioadă destul de lungă de timp. Chiar dacă nu intervine nici un eveniment perturbator în programul tău de fitness, viața este mereu plină de zile mai bune sau mai proaste, când te vei simți mai puțin sau deloc motivat, mai stresat sau vei avea diverse alte frustrări. Toate acestea pot prelungi destul de mult perioada necesară în care mișcarea fizică să devină un obicei al vieții tale. 

Cea mai indicată strategie în acest sens este să ai răbdare și să continui să faci sport cel puțin timp de opt săptămâni pentru a introduce definitiv și temeinic acest obicei în ritmul zilnic al vieții tale. 

Așadar, dacă alegi să faci din mișcarea fizică un obicei, vei face poate cea mai bună investiție pentru viitorul tău și, cu siguranță, îți vei mulțumi mai târziu. 

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
24 mai, 2022
Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical
24 mai, 2022
PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj
24 mai, 2022
CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
20 mai, 2022
Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
16 mai, 2022
Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!