Cele mai trăsnite obiceiuri din Europa

Publicat: 15 iulie, 2014 13:33

Actualizat: 23 martie, 2022 05:41

Orice ţară îşi are obiceiurile şi tradiţiile ei. În marea lor majoritate, acestea sunt normale dar există şi obiceiuri care îţi dau fiori. Îţi vine să te întrebi cum oare pot avea oamenii asemenea idei trăsnite. Au loc concursuri şi festivaluri anuale în care imaginaţia oamenilor o ia razna. Iată câteva exemple:

În SPANIA, în fiecare an are loc fiesta de la Pamplona (regiunea Navarra) unde mii de participanţi autohtoni dar şi turişti se lasă fugăriţi de tauri dezlănţuiţi. Evenimentul se desfăşoară pe străzile oraşului în perioada 6 – 14 iulie a fiecărui an. Anual sute de oameni sunt răniţi sau chiar ucişi. În ultimii 100 de ani, 15 participanţi au plătit cu viaţa, iar alte câteva mii au fost răniți.

În GRECIA, în localitatea Tyrnavos, în fiecare an este stabilită o zi în care are loc festivalul falusurilor. Aici participanţii pot mânca pâine şi alte specialităţi, în formă de penis. Există şi falusuri confecţionate din ceramică care pot fi sărutate de participanţii la festival. De dimineaţa şi până seara se cântă cântece obscene despre organul sexual masculin.

În SCOŢIA există tradiţia bizară de „înegrirea mireselor”. Mireasa este răpită de rude şi amici, după care este acoperită cu cele mai urât mirositoare substanţe pe care le au la îndemână. Astfel, compoziţia rezultată din amestecul de brânză, unt, peşte, margarină, ouă, cenuşă, diferite vopsele, lapte, diferite sosuri, cu care este unsă pe mâini, picioare şi faţă. Astfel gătită mireasa este plimbată prin principalele baruri şi restaurante din localitate şi abia spre dimineaţă revine la nuntă între nuntaşi.

În SPANIA, în oraşul Bunol, în fiecare an în data de 28 august are loc festivalul de bătaie cu roşii şi suc de roşii. La acest festival participă atât spaniolii cât şi turiştii veniţi din lumea întreagă în număr impresionant. Sunt prezenţi anual în jur de 20.000 – 40.000 de participanţi. În ultimii ani, Primăria oraşului a impus pentru străini o taxă de participare de 10 euro. Anual Primăria pune la dispoziţia bătăuşilor peste 150 de tone de roşii coapte şi zdrobite pentru a se preveni accidentele nedorite.

În ANGLIA în fiecare an are loc cursa de alergare printr-un strat gros de noroi. Cursa se ţine în luna decembrie la o data ce este anunţată cu mult timp înainte. Lungimea cursei este de 500 m şi la ea sunt admişi să participe tineri cu vârste cuprinse între 18 – 45 de ani. În acest an pentru prima dată  cursa a avut loc în data de 26 mai şi la ea au participat câteva sute de concurenţi. Toţi banii care se adună se ridică la zeci de mii de lire sterline, aceştia sunt folosiţi în scopuri caritabile.

În FINLANDA anual are loc un concurs de cărat soţia în spate pe un traseu presărat cu mai multe obstacole. Trofeul învingătorului constă într-o cantitate de bere egală cu greutatea soţiei purtată în spate. Majoritatea acestor concursuri se ţin în oraşele Wisconsin şi Manona. Poziţia soţiei în timpul concursului este atârnată cu capul în jos şi cu picioarele în jurul umerilor soţului.

Tot în ANGLIA în oraşul Gloucester anual are loc Festivalul de Rostogolire a Caşcavalului. Din vârful unui deal se dă drumul la o roată imensă de caşcaval la vale. Mii de oameni atât din Anglia cât şi din alte ţări ale lumii se aruncă după roata de caşcaval la vale, de cele mai multe ori concurenţii se aleg cu răni de multe ori grave. Cel care ajunge primul la capătul cursei primeşte drept răsplataă roata de caşcaval.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
9 aprilie, 2024
3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului
27 martie, 2024
Cum să-ți surprinzi iubita într-un mod inedit? Top 3 sfaturi pentru a-i oferi o seară specială
17 ianuarie, 2024
De ce avem atatea farmacii sau sali de jocuri de noroc la fiecare colt de strada? Află răspunsul!
21 decembrie, 2023
6 elemente care pot să-ți definească feminitatea
7 decembrie, 2023
Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!