Cheile Turzii reprezinta una dintre cele mai cunoscute şi vizitate atracţii turistice ale Clujului. Cu toate acestea, scrie economistul şi blogger-ul Lucian Fanea, gestionarea locaţiei lasă mult de dorit.
Lipsa coşurilor de gunoi, toalete insuficiente (cele câteva existente pot fi utilizate doar cu masca specială), lipsa unor locuri de parcare amenajate (se parchează pe spațiul verde), poziționarea destul de inestetică și ineficientă a tarabelor cu mâncare și suveniruri (care acum te duc cu gândul la un talcioc), toate acestea lasă un gust amar miilor de turiști care vizitează superba locație naturală.
Peste toate aceste “mici nemulțumiri”, trecute de majoritatea cu nepăsare, de departe cea mai mare dezamăgire o ai când vrei să treci prin chei, dar ești împiedicat la propriu să faci acest lucru. Este vorba de trecerea peste al doilea podeț, care face ieșirea spre coada cheilor, și care este total nefuncțional de mai multă vreme.
Cu toate că în zonă există o echipă de Salvamont, care a pus un mesaj de atenționare, din păcate autoritățile nu s-au ostenit prea tare să repare acest podeț.
Și astfel, pentru majoritatea turiștilor călătoria prin chei se termină brusc. Unii mai curajoși forțează trecerea de pe un mal pe altul, făcând echilibristică la propriu la înălțime sau direct prin apa rece, rapidă și destul de adâncă. Desigur, pe propria răspundere, după cum Salvamont a ținut să transmită miilor de turiști.
Oare autoritățile care au în gestionare Cheile Turzii au fost informate de această problemă? Și dacă au fost informate, oare de cât timp este nevoie sa repari un podeț?
Dacă siguranța turiștilor este pusă efectiv în pericol, la încercarea de traversare a râului, de ce nu s-a luat decizia închiderii temporare a trecerii până la remedierea problemei?
Din păcate, situația actuală din Cheile Turzii nu este nouă și arată o ruptură între autoritățile care ar putea face ceva pentru dezvoltarea acestei zone, conchide Lucian Fanea, pe blogul personal.