„Chips-urile pot dăuna sănătății” – acesta ar trebui să fie mesajul scris pe ambalajele produselor de acest tip, având în vedere riscurile la care se supun consumatorii. Iar în România, aceștia nu sunt deloc puțini, devreme ce țara noastră se afla pe primele locuri în Europa la consumul de chips-uri.De ce produc dependență chipsurile? În primul rând, pentru că au arome plăcute și gust puternic. Pot fi consumate cu ușurință la meci, acasă, în fața televizorului, la serviciu sau în mașină. Bogate în calorii, carbohidrati de tipul amidonului sau in carbohidrati rapizi de tipul zaharozei, chipsurile mai contin grasimi hidrogenate care prelungesc perioada de valabilitate. Pot asadar ameliora senzația de foame și sunt relativ ieftine în comparație cu o mâncarea sănătoasă.Produsele contin, pe langa praful de cartofi dezhidratati, acizi grasi. Consumul exagerat al acestor produse face sa creasca riscul bolilor cardiovasculare și favorizeaza obezitatea.„Astea nu pot fi decât dăunătoare sănătăţii. Mâncăm grăsimi cu pâine. Aici, cu ce ajut organismul. Acumulez calorii care se transformă în grăsime, plus toţi acei stabilizatori, aromatizatori care sunt substanţe chimice organismului. În şcoli sunt chioşcuri numai cu chips-uri, în gări chioşcuri numai cu chips-uri, la consignaţii pe stradă la fel. Peste tot numai găseşti aşa ceva. Acest înşelător de mâncare”, a declarat pentru adevarul.ro dr. Magdalena Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionist.
Chips-urile pot dăuna sănătății
ULTIMELE ȘTIRI