Chiriile pentru birouri în Cluj: Prețuri comparative

Publicat: 3 mai, 2015 06:06

Actualizat: 23 martie, 2022 05:26

Spatiicomerciale.ro, proiectul comercial dezvoltat de Imobiliare.ro, prezintă o analiză a prețurilor de închiriere practicate pe segmentul office de către proprietari de vile sau spații de clasa B sau C, întocmită pe baza ultimului preț solicitat pentru proprietăți care au rămas în baza de date marcate ca fiind închiriate. 

Analiza relevă că ultimele tarife solicitate de proprietarii spațiilor închiriate în marile orașe pornesc de la mai puțin de 3 euro pe metru pătrat pe lună (inclusiv în Capitală), dar depășesc pragul de 20 de euro pe metru pătrat pe lună pentru anumite spații, depășind uneori ofertele din clădirile de birouri de clasă A.

Diferența este dată atât de localizare, cât și de tipul fiecărui imobil. Analiza nu a luat în calcul spațiile de birouri din clădirile de birouri de clasă A.

altera
Imobiliare Cluj
Cluj-Napoca:

În zona Florești, o clădire finalizată în 2008, structurată pe D+P+2E+M și având o suprafață totală de aproximativ 1.000 de metri pătrați, a avut o valoare de listare de 1,64 de euro pe metru pătrat pe lună. În zona Mărăști, un spațiu de 70 de metri pătrați, amplasat într-o clădire de birouri, a ieșit din piață la un preț cerut de circa 17 euro pe metru pătrat pe lună.

București:

În Capitală, valorile finale de listare pentru ofertele ieșite din piață pornesc de la mai puțin de 3 euro pe metru pătrat pe lună și se apropie de 18 euro pe metru pătrat pe lună. În categoria celor mai accesibile se încadrează un spațiu de clasa B, de 180 de metri pătrați, situat la mansarda unei vile din Pipera, al cărui ultim preț solicitat a fost de 450 euro. La celălalt capăt al spectrului, o suprafață similară (180 de metri pătrați), amplasată însă într-o clădire de birouri dedicată din zona Floreasca, a avut un preț de 18 euro pe metru pătrat pe lună, conform Spatiicomerciale.ro.

Timișoara:

În orașul de pe Bega, ultima sumă solicitată pentru mai multe birouri amenajate în mod independent într-o clădire din zona Bălcescu s-a situat la 1 euro pe metru pătrat. La polul opus, cea mai scumpă proprietate inclusă pe lista proprietăților închiriate de pe Spatiicomerciale.ro este una amplasată ultracentral, într-o clădire istorică din Piața Unirii (Casa Savoya), care a ajuns la 25 de euro pe metru pătrat pe lună. 

Brașov:

În orașul de la poalele Tâmpei, tarifele birourilor închiriate de pe portal pornesc de la puțin peste 2 euro pe metru pătrat. Acesta este cazul unei suprafețe de 140 de metri pătrați, amplasată la mansarda unei vile din zona Blumana, al cărei ultim preț cerut a fost de 2,3 euro pe metru pătrat pe lună. Pe de altă parte, în zona Centrul Civic, un spațiu tot de 140 de metri pătrați a fost listat la 20 de euro pe metru pătrat pe lună.

Constanța:

În orașul de la malul mării, zona Trocadero, o vilă de circa 200 de metri pătrați, pretabilă pentru funcționarea unei firme, a fost promovată pe Spatiicomerciale.ro cu 2,26 de euro pe lună. În zona centrală a orașului însă, ultimul preț cerut pentru un fost sediu bancar (în suprafață de 227 de metri pătrați) a fost de 22 de euro pe metru pătrat pe lună. 

Iași:

În apropiere de spitalul CFR, un imobil de 2.000 de metri pătrați, pretabil ca spațiu de birouri, a avut un ultim preț cerut de 2 euro pe metru pătrat pe lună. În zona Centrul Civic, valoarea de listare pentru un spațiu (de 665 de metri pătrați) a fost de 15 euro pe metru pătrat pe lună.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
6 decembrie, 2023
Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială

A fi practicant de jocuri de noroc sau gambler, așa cum este noțiunea în limba ...

Secretele gamblerilor de succes. Iată cum îți poți garanta distracția în sala de jocuri

În societatea contemporană, accesul la credite a devenit o parte integrantă a vieții financiare, oferind ...

Dacă îți dorești un credit, dar nu vrei să plătești rata ani de zile, aceste soluții sunt potrivite pentru tine!

În viață, puține momente se compară cu emoția și entuziasmul care însoțesc vestea că vei ...

Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață

Raul Chis l-a avut invitat la emisiunea PUNCTUL CRITIC pe deputatul USR Viorel Băltărețu, la ...

USR Cluj-Napoca, în focul pregătirii unui contracandidat pentru Emil Boc

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat
Success message!
Warning message!
Error message!