Cinci invitați speciali la Balul Operei

Publicat: 12 ianuarie, 2023 20:13

Actualizat: 17 ianuarie, 2023 15:23

Ediția din acest an a Balului Operei aduce în atenție cinci invitați speciali, de renume internațional: mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Mihai Diaconescu și violoncelistul Octavian Lup.

Ramona Zaharia a absolvit Universitatea de Arte George Enescu din București, consacrându-se ulterior pe mari scene lirice din lume, precum cele din Londra (Royal Opera House, Covent Garden), Parma (Teatro Regio) și Düsseldorf.

Evoluția tenorului Daniel Magdal în repertoriul pentru tenor spinto-dramatic l-a purtat pe scene ale Operelor din întreaga Europă, dar și din America și Asia. Printre operele importante unde a evoluat se numără: Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresda, Staatsoper Hannover, Oper Essen și Oper Maribor.

Dirijor al Operei Naționale București, Tiberiu Soare și-a început cariera dirijorală în 1999 și a colaborat cu numeroase filarmonici, teatre de operă și ansambluri de prestigiu, atât pe plan național, cât și internațional.

Mihai Diaconescu a început să studieze pianul la doar patru ani, iar la 12 ani deja debuta pe scena Filarmonicii din München. După încheierea cursurilor Academiei Naționale Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, a ajuns să studieze la Academia Sibelius din Helsinki, iar în prezent concertează pe marile scene ale Europei.

Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, care a concertat pe patru continente ale lumii alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice.

Acestora li se va alătura tânărul bariton Mihai Damian, care își desfășoară activitatea artistică în cadrul Filarmonicii de Stat Transilvania, fiind o prezență constantă atât pe scena operei clujene, dar și ale altor opere din țară.

Balul Operei a devenit emblematic pentru Opera Națională Română Cluj-Napoca, prin tradiția celor 26 de ediții. Anul acesta va avea loc în mijlocul comunității, în 11 februarie, după ultimul eveniment ce a avut loc în anul 2020.

„Ne propunem ca această ocazie de a fi din nou împreună să fie unică și de neuitat prin programul muzical ce include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii, alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare.

Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a celor cinci Premii de excelență celebrând excelența cultural-artistică. Totodată, această seară reprezintă o reală invitație la networking într-un context ideal prilejuit atât de pauza de cocktail, cât și de invitația de a valsa pe ringul de dans până după miezul nopții”, spun organizatorii.

Loredana Corchiș și Marius Constantinescu ne vor fi alături în calitate de prezentatori, iar evenimentul va fi transmis live de către Televiziunea Română.

Bucurându-se de o istorie artistică îndelungată, Balul Operei a revenit, începând cu anul 2018, sub egida instituției – cea care i-a oferit numele și l-a prezentat în premieră, în urmă cu peste trei decenii. Evenimentul reprezintă o coproducție de înaltă ținută realizată împreună cu Fundația Transilvania Leaders, a cărei susținere ne onorează și cu această ocazie.

Susținători ai Fundației Transilvania Leaders:
NTT DATA România, RMB Inter Auto, Transavia, OTC Group, Electrogrup, Banca Transilvania, Darian DRS, EnergoBit, Arobs Transilvania Software, Remarul 16 Februarie, Nova Power & Gas, Verdino.

Toate detaliile ediției Balul Operei 2023 sunt disponibile pe www.operacluj.ro, iar biletele sunt disponibile atât în Agenția de bilete, cât și online, pe www.bilete.ro.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
29 noiembrie, 2023
Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni
27 noiembrie, 2023
Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an
22 noiembrie, 2023
Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania
22 noiembrie, 2023
Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
16 noiembrie, 2023
Cauți savoarea în preparatele tale? IATĂ 5 condimente speciale pe care le poți folosi la gătit

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!