• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Clujul, loc de întâlnire pentru dezvoltatorii de software și aplicații în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property Conference

Clujul, loc de întâlnire pentru dezvoltatorii de software și aplicații în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property Conference

Publicat: 9 mai, 2018 10:02
Actualizat: 23 martie, 2022 05:07

PRIAevents, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca – eveniment complex, dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 15 mai, începand cu ora 9,30 la Grand Hotel Napoca, sala Viena, în Cluj-Napoca.

altera
Clujul devine în 15 maie locul ideal pentru a discuta despre inovație și investitii in IT, proprietate intelectuală pentru software, copyright, licențe, drepturi de autor, protecția programelor pe calculator și programe open source, dar și cloud computing.

Conferinta PRIA IT&C Intellectual Property Cluj-Napoca beneficiaza de prezenta celor mai buni lectori si este sprijinita de comunitatea de business din Cluj și de mass media.

PRIA IT&C Intellectual Property se desfășoară sub egida ORDA si OSIM, si are partener principal pe Microsoft.

Peste 150 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Timișoara, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C.

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, lectori invitați sunt: Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca; Nicoleta NUȚU –  ‎ Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania; Răzvan CÂȘMOIU – Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organizare, ORDA; Ciprian COSTEA – Managing Partner,  Lola Tech; Mihai BIRTOC – Procuror, Parchetul General Cluj;  Stelian BRAD – Președinte, Cluj IT Cluster; Daniel HOMORODEAN – CEO, Arxia / Memmbru în Consiliul Director al Cluj IT Cluster;  Cristian DASCĂLU – Partner at GapMinder.VC, Founder ClujHUB & TechFEST by Digital Transformers; Prof.dr.ing. Cornel CIUPAN  – Prodecan, Facultatea Constructii de Masini – Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca; Radu MITITEAN – Avocat, MUREȘAN MITITEAN CLEJA Societate civilă de avocați.

Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală.  În zilele noastre, industria digitalizată  creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.  

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. 

Vrei să afli cum iți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. 

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii romanești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property – eveniment complex dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents în 15 mai, începand cu ora 9,30 la Grand Hotel Napoca, în Cluj-Napoca.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru? • Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design? • Soluții de business pentru gestionarea clienților. Solutii pentru eficientizarea activitatilor angajaților • Cum va revoluționa transformarea digitlă economia? Reforma UE privind protecția datelor care va fi pusă în practică în mai 2018 

Mai multe detalii despre eveniment veți găsi aici https://priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-cluj-napoca-mai-2018/ 

sau contactaţi:  raluca.voivozeanu@priaevents.ro / 0744 584 661.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 martie, 2025
Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu
5 martie, 2025
Loc de joacă modern în satul Suceagu
21 decembrie, 2024
Aeroportul Internațional Cluj, primul din România care are autobuz electric pentru pasageri
19 decembrie, 2024
România, cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital
19 decembrie, 2024
Baciu, comuna cât un orășel: ce planuri are primăria pentru a-l dezvolta

Transformarea băii într-un spațiu plin de personalitate și stil începe cu alegerea paletei de culori ...

Combinații de culori pentru o baie cu personalitate

Prim-vicepreședintele IMM România, Augustin Feneșan, a declarat în emisiunea Antreprenoriada moderată de Raul Chiș că ...

Augustin Feneșan: România, pregătiri discrete în caz de război

Un proiect de ordin ANPC aflat în dezbatere publică prevede pentru comercianți obligația de a ...

ANPC vrea etichete cu prețul de achiziție și prețul final! Augustin Feneșan: „O invenție pur românească”

Într-o lume a afacerilor ultra-dinamice, unde informația este putere, ListaFirme.ro face un salt uriaș în ...

Descoperă revoluționarul asistent AIA pe ListaFirme.ro (A)

Apare un control total al statului asupra activității economice a contribuabilului, spune vicepreședintele IMM România ...

Ești patron? ANAF va ști totul despre finanțele tale datorită raportărilor SAF-T

ANAF a început să verifice sumele de bani transferate între rude și anunță că vor ...

ANAF verifica banii care sunt transferați între rude – ce urmărește?

Vicepreședintele IMM România, Dan Mureșan, apreciază că cutremurul geopolitic global va afecta și România. „Puneți-vă ...

Puneți-vă centurile: Cutremurul geopolitic global va afecta și România

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește ...

Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu
Success message!
Warning message!
Error message!