• Acasă
  • /
  • Timp liber
  • /
  • Comedia „Confort nordic”, regizată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, va deschide TIFF

Comedia „Confort nordic”, regizată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, va deschide TIFF

Publicat: 13 aprilie, 2023 09:25

Actualizat: 15 ianuarie, 2024 16:57

Comedia „Confort nordic” („Northern Comfort”, Islanda/ Marea Britanie/ Germania, 2023) va deschide cea de a 22-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Transilvania (9 – 18 iunie). Regizat de cineastul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, filmul face parte din Focus Nordic, un program complex al acestei ediţii care va aduce în faţa spectatorilor din Cluj-Napoca peste 40 de filme, concerte şi cine-concerte din Norvegia, Islanda, Danemarca, Finlanda şi Suedia, anunţă organizatorii, potrivit News.ro.

Vineri, 9 iunie, de la ora 20.45, mii de spectatori sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii alături de echipa filmului şi de alţi invitaţi speciali pentru a sărbători startul unei noi ediţii TIFF, într-o seară plină de surprize. Biletele pentru Gala de Deschidere au fost puse în vânzare online – https://tiff.eventbook.ro/

Filmată în Anglia, Franţa şi Islanda, comedia este o cursă contra cronometru prin aer şi printre nămeţi, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândeşte după colţ. Pe principiul cui pe cui se scoate, fobia de mers cu avionul poate fi tratată printr-un zbor de lungă durată, sub supravegherea unui ghid. Cel puţin aşa spune cursul exclusivist la care se înscrie un grup deloc eterogen de anxioşi. Problemele însă apar rapid şi escaladează surprinzător de absurd.

Din distribuţie se remarcă nume de excepţie, cum ar fi: Timothy Spall (unul dintre actorii preferaţi ai regizorului Mike Leigh, protagonist în „Secrets and Lies” sau „All or Nothing” şi laureat la Cannes cu un premiu de interpretare pentru „Mr Turner”, dar familiar publicului larg graţie personajului Peter Pettigrew din seria „Harry Potter”), Lydia Leonard, actriţă britanică de teatru şi film („The Crown”, „Ten Percent”), Sverrir Gudnason, cunoscut cinefililor pentru rolurile din „Ali(e)nare” (2021) şi „Original” (2010), sau Björn Hlynur Haraldsson, actor islandez ce a putut fi văzut anul trecut la TIFF în comedia poliţistă „Cop Secret”.

Filmul a avut premiera mondială în martie la SXSW Film Festival (SUA) şi marchează revenirea lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson la Cluj. Primele sale filme, „La răscruce” (2012) şi „Parisul Nordului” (2015), au concurat pentru Trofeul Transilvania, iar în 2017 islandezul s-a întors la TIFF cu „Copacul vrajbei noastre”, o comedie neagră lansată la Veneţia, despre lupta pentru teritoriu dintr-o suburbie burgheză islandeză. „Este de departe unul dintre festivalurile mele favorite. M-am îndrăgostit de TIFF acum mai bine de zece ani când am venit la Cluj cu filmul meu de debut. Mulţumesc festivalului pentru încrederea în mine şi pentru această relaţie de lungă durată”.

Northern Comfort va fi ulterior distribuit în România de Transilvania Film. Filmul este prezentat la TIFF cu sprijinul Scandinavian Films şi Icelandic Film Centre.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
11 iunie, 2024
ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri
11 iunie, 2024
Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness
9 iunie, 2024
O nouă companie aeriană la Aeroportul Internațional Cluj după extinderea terminalului de plecări
25 mai, 2024
Pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2024 la Aeroportul Cluj
22 mai, 2024
Aeroportul Cluj anunţă zboruri spre Bucureşti operate de compania aeriană Animawings

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!