• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • CONCERT: Yngwie Malmsteen, magicianul chitarei, în PREMIERĂ în România – VIDEO

CONCERT: Yngwie Malmsteen, magicianul chitarei, în PREMIERĂ în România – VIDEO

Publicat: 24 ianuarie, 2015 09:37

Actualizat: 23 martie, 2022 05:30

Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice alături de legendele Jimi Hendrix şi Eddie Van Halen, va concerta în premieră în România, pe 13 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Cu o tehnică de-a dreptul incredibilă, Malmsteen a devenit în anii 1980 idolul a milioane de tineri, inclusiv în România.

„Heaven Tonight”, „You Don’t Remenber”, „I’ll Never Forget”, „Perpetual”, „Fire & Ice”, „Seventh Sign”, „Forever One”, „Vengeance”, „Like An Angel” şi „Evil Eye” sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale chitaristului pe care publicul le va putea asculta live pe 13 mai.

Biletele pentru concertul Yngwie J. Malmsteen se găsesc la următoarele categorii de preţ, în presale, din 23 ianuarie, ora 12.00, până pe 30 ianuarie (inclusiv), exclusiv prin Eventim.ro: categoria 1 – 323 de lei, categoria II – 233 de lei, categoria III – 197 de lei, categoria IV – 143 de lei, categoria V – 89 de lei şi categoria VI – 53 de lei.

Începând cu data de 2 februarie, preţurile pentru concertul din 13 mai vor fi: categoria I – 359 de lei, categoria II – 259 de lei, categoria III – 219 de lei, categoria IV – 159 de lei, categoria V – 99 de lei şi categoria VI – 59 de lei.

Lars Johann Yngwie Lannerback s-a născut în Stockholm, Suedia, pe 30 iunie 1963. Imediat după divorţul părinţilor, acesta a preluat numele de fată al mamei, Malmsteen.

Pe 18 septembrie 1970, Yngwie se uită la o emisiune despre moartea lui Jimi Hendrix. Băieţelul de doar şapte ani a rămas fascinat de Hendrix, de publicul care era extaziat de maniera în care acesta cânta la chitara.

Curios şi tenace, începe să înveţe să cânte la un Stratocaster foarte ieftin şi, imediat, Malmsteen îi descoperă pe cei de la Deep Purple, petrecând ore învăţând să le cânte piesele.

Admiraţia sa pentru influenţa clasica din chitara lui Ritchie Blackmore l-au trimis către sursă: Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart.

Chitaristul absorbea tot de la clasicii enumeraţi, urechea sa muzicală se dezvolta pe zi ce trecea, iar stilul său de a cânta la chitară căpăta un contur foarte interesant. Astfel că la vârsta de 10 ani toată energia sa era canalizată în direcţia muzicală.

Malmsteen progresa văzând cu ochii. În primii ani ai adolescenţei, Yngwie urmăreşte la televizor o emisiune despre violonistul rus Gideon Kremer, care a interpretat un fragment extrem de greu al virtuozului violonist Niccolo Paganini.

Efectul lăsat asupra lui Malmsteen a fost profund şi a înţeles, în sfârşit, cum să combine pasiunea pentru muzica clasică cu acordurile burgheze ale chitarei sale şi cu charisma.

A sosit în Los Angeles în 1983 şi a fost recrutat rapid să cânte într-o trupă care nu era la nivelul performanţelor sale artistice. A trecut foarte repede prin Steeler şi Graham Bonnet. În 1984, lansează primul său album solo, „Rising Force”.

„Rising Force” a câştigat premiul Guitar Player Magazine pentru cel mai bun album rock şi a fost nominalizat la Grammy, în categoria „Best Rock Instrumental”, plasându-se şi pe locul 60 în topul materialelor discografice Billboard.

Următoarele albume sunt un adevărat succes: „Trilogy”, în 1986, „Odyssey”, în 1988, „Eclipse”, în 1990, „Fire & Ice”, în 1992, „The Seventh Sign”, în 1994, „Mangnum Opus”, în 1995, „Inspiration”, în 1996, „Facing the Animal”, în 1997, „Alchemy”, în 1999, „Attack!”, în 2002, „Unleash the Fury”, în 2005, „Perpetual Flame”, în 2008, „Angels of Love”, în 2009, „Relentless”, în 2010, şi „Spellbound”, în 2012.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 octombrie, 2024
Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric
10 octombrie, 2024
TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică
25 septembrie, 2024
Cum să obții cea mai bună variantă a preparatelor culinare
5 septembrie, 2024
Cum să alegi un țarc de joacă pentru copilul tău? CINCI aspecte de luat în considerare
5 septembrie, 2024
Cum poți să-ți menții trupul sculptat la început de toamnă? Top 3 sfaturi pentru a evita depunerile de grăsime în sezonul rece

Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dan Mureșan, a prezentat ...

TOP 3 consecințe ale respingerii aderării României la Spațiul Schengen terestru

Deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu nu crede că PNL va ieși de la guvernare: „E campanie ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: PNL va ieși de la guvernare PLUS Cel puțin două partide din România ar trebui interzise

În sezonul rece, confortul termic din locuință devine o prioritate pentru fiecare dintre noi. O ...

Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric

Alegerea unei centrale termice este o decizie importantă, care va influența confortul și eficiența energetică ...

TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca reamintește persoanelor fizice că în anul 2024, termenul limită de depunere a formularului ...

30 septembrie 2024 – termen limită de depunere a formularului 216 și de plată, pentru impozitul special pe bunurile imobile de valoare mare

Institutul Oncologic din Cluj pune umărul la întărirea rețelelor europene de expertiză oncologică pentru viitorul ...

Dr. Delia Nicoară, IOCN: „E nevoie de abordări individualizate în prevenirea cancerului”

Registrului Auto Român le transmite șoferilor că de acum pot accesa informații tehnice via Chatbotul ...

La ce întrebări răspunde Chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (IOCN) contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de ...

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de Cancer
Success message!
Warning message!
Error message!