• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • CONCERT: Yngwie Malmsteen, magicianul chitarei, în PREMIERĂ în România – VIDEO

CONCERT: Yngwie Malmsteen, magicianul chitarei, în PREMIERĂ în România – VIDEO

Publicat: 24 ianuarie, 2015 09:37

Actualizat: 23 martie, 2022 05:30

Yngwie J. Malmsteen, un adevărat inovator al chitarei electrice alături de legendele Jimi Hendrix şi Eddie Van Halen, va concerta în premieră în România, pe 13 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Cu o tehnică de-a dreptul incredibilă, Malmsteen a devenit în anii 1980 idolul a milioane de tineri, inclusiv în România.

„Heaven Tonight”, „You Don’t Remenber”, „I’ll Never Forget”, „Perpetual”, „Fire & Ice”, „Seventh Sign”, „Forever One”, „Vengeance”, „Like An Angel” şi „Evil Eye” sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale chitaristului pe care publicul le va putea asculta live pe 13 mai.

Biletele pentru concertul Yngwie J. Malmsteen se găsesc la următoarele categorii de preţ, în presale, din 23 ianuarie, ora 12.00, până pe 30 ianuarie (inclusiv), exclusiv prin Eventim.ro: categoria 1 – 323 de lei, categoria II – 233 de lei, categoria III – 197 de lei, categoria IV – 143 de lei, categoria V – 89 de lei şi categoria VI – 53 de lei.

Începând cu data de 2 februarie, preţurile pentru concertul din 13 mai vor fi: categoria I – 359 de lei, categoria II – 259 de lei, categoria III – 219 de lei, categoria IV – 159 de lei, categoria V – 99 de lei şi categoria VI – 59 de lei.

Lars Johann Yngwie Lannerback s-a născut în Stockholm, Suedia, pe 30 iunie 1963. Imediat după divorţul părinţilor, acesta a preluat numele de fată al mamei, Malmsteen.

Pe 18 septembrie 1970, Yngwie se uită la o emisiune despre moartea lui Jimi Hendrix. Băieţelul de doar şapte ani a rămas fascinat de Hendrix, de publicul care era extaziat de maniera în care acesta cânta la chitara.

Curios şi tenace, începe să înveţe să cânte la un Stratocaster foarte ieftin şi, imediat, Malmsteen îi descoperă pe cei de la Deep Purple, petrecând ore învăţând să le cânte piesele.

Admiraţia sa pentru influenţa clasica din chitara lui Ritchie Blackmore l-au trimis către sursă: Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart.

Chitaristul absorbea tot de la clasicii enumeraţi, urechea sa muzicală se dezvolta pe zi ce trecea, iar stilul său de a cânta la chitară căpăta un contur foarte interesant. Astfel că la vârsta de 10 ani toată energia sa era canalizată în direcţia muzicală.

Malmsteen progresa văzând cu ochii. În primii ani ai adolescenţei, Yngwie urmăreşte la televizor o emisiune despre violonistul rus Gideon Kremer, care a interpretat un fragment extrem de greu al virtuozului violonist Niccolo Paganini.

Efectul lăsat asupra lui Malmsteen a fost profund şi a înţeles, în sfârşit, cum să combine pasiunea pentru muzica clasică cu acordurile burgheze ale chitarei sale şi cu charisma.

A sosit în Los Angeles în 1983 şi a fost recrutat rapid să cânte într-o trupă care nu era la nivelul performanţelor sale artistice. A trecut foarte repede prin Steeler şi Graham Bonnet. În 1984, lansează primul său album solo, „Rising Force”.

„Rising Force” a câştigat premiul Guitar Player Magazine pentru cel mai bun album rock şi a fost nominalizat la Grammy, în categoria „Best Rock Instrumental”, plasându-se şi pe locul 60 în topul materialelor discografice Billboard.

Următoarele albume sunt un adevărat succes: „Trilogy”, în 1986, „Odyssey”, în 1988, „Eclipse”, în 1990, „Fire & Ice”, în 1992, „The Seventh Sign”, în 1994, „Mangnum Opus”, în 1995, „Inspiration”, în 1996, „Facing the Animal”, în 1997, „Alchemy”, în 1999, „Attack!”, în 2002, „Unleash the Fury”, în 2005, „Perpetual Flame”, în 2008, „Angels of Love”, în 2009, „Relentless”, în 2010, şi „Spellbound”, în 2012.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!
28 martie, 2023
Pălării feminine în perioada La Belle Epoque – frumuseţe şi reprezentare
26 martie, 2023
Iată 5 motive pentru care merită să optezi pentru o asigurare de viață

Fundația Comunitară Cluj și Fundația Bosch România lansează Fondul EduCare Bosch, dedicat elevilor de gimnaziu ...

La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziția 1001-1200 global la nivel internațional și poziția a ...

UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global

Maria Popovici filmează un special la Cluj în 7 și 8 Octombrie, intitulat „O să ...

Weekend cu Maria Popovici la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj devine primul aeroport din țară care va avea autobuz electric ...

Aeroportul Internațional Cluj își cumpără autobuz electric

În calitate de partener în organizarea evenimentului Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants powered by ...

Drumurile județene pe care se va desfășura în weekend Raliul Clujului 2023
Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, înlocuită de UMF Carol Davila din București în TOP 1000 al ranking-ului Times Higher Education

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) se disociază ferm de propunerea avansată in ...

Românii nu trebuie “amendati” pentru că aleg destinatii externe de vacanță!

Judecătorul Cristi Danileț a povestit în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș cât de ...

Cristi Danileț a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost suspendat din magistratură
Success message!
Warning message!
Error message!