• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Conferinţă internaţională dedicată oraşelor inteligente, în premieră, la Cluj-Napoca

Conferinţă internaţională dedicată oraşelor inteligente, în premieră, la Cluj-Napoca

Publicat: 8 octombrie, 2015 11:44
Actualizat: 23 martie, 2022 05:22

Junior Chamber International (JCI) organizează la Cluj-Napoca , între 15 şi 18 octombrie a.c., una dintre cele mai importante conferințe internaționale din centrul şi sud-estul Europei, JCI Danube. 

altera
Sub umbrela generoasă a conceptului internaţional JCI Danube Conference şi a temei generale Smart and Innovative Cities se vor desfăşura o multitudine de evenimente speciale, adresate antreprenorilor, autorităţilor locale şi specialiştilor în dezvoltare durabilă. Evenimentul este organizat sub egida Capitalei Europene a Tineretului, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi al Consiliului Judetean Cluj, în anul în care se împlinesc 100 de ani de la fondarea JCI.

Pe parcursul celor patru zile de dezbateri, workshop-uri, cursuri şi prezentări de soluții inovative care vor reuni zeci de speakeri recunoscuţi la nivel internaţional, participanţii vor avea posibilitatea de a discuta şi genera iniţiative concrete şi practice pentru viitor, cu intenţia ca acestea să devină modele de bună practică pentru comunităţile locale. 

”Lumea de mâine va fi polarizată de orașe inteligente și arii urbane, care vor genera 80 la sută din prosperitatea planetei. Evoluția sau regresul orașelor vor fi puternic influențate de abilitatea lor de a stimula trei factori: tehnologie, noi modele de afaceri și inteligența colectivă a locuitorilor lor”, a afirmat arhitectul Dan Bugariu, unul dintre speakeri, explicând motivul pentru care tema conferinței este legată de orașele inteligente.

La evenimentul care va avea loc la Sala Polivalentă si Cluj Arena din vor participa experți din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, Moldova, Ucraina și România care vor avea ocazia să interacționeze cu furnizori de software și de hardware pentru tehnologiile ce caracterizează orașele inteligente şi inovative. Totodată, au confirmat participarea numeroşi reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri din România, oficiali din mediul diplomatic şi consular, actuali şi foşti membri ai Guvernului, membri ai Parlamentului European şi ai celui naţional, reprezentanţi ai corpului academic, conducători ai numeroase instituţii şi autorităţi publice, tineri antreprenori de succes, acestia avand posibilitatea de a-şi exprima viziunea asupra modului in care Cluj-Napoca poate fi asezat pe harta oraselor inteligente .

„Antreprenorii reprezintă motorul creșterii economice și al dezvoltării comunităților, autoritățile reprezintă sprijinul acestei dezvoltări, iar societatea civilă este senzorul care indică nevoia și direcția de dezvoltare. JCI Cluj a construit contextul pentru acest eveniment, antreprenorii vin cu soluțiile, iar autoritățile au oportunitatea să le preia pentru a le pune la dispoziția întregii comunități pentru o viață mai bună!”, a declarat unul dintre organizatori, Florin Şomodi, vicepreşedinte pentru dezvoltare a regiunii de nord din cadrul JCI România.

Junior Chamber International (JCI) este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale din lume, având peste 115 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 de membri – persoane între 18 şi 40 ani, cu filiale în peste 6.000 de comunităţi locale de pe tot globul. Fiecare membru JCI împărtăşeşte convingerea potrivit căreia, pentru a aduce o schimbare pozitivă pe termen lung, trebuie să devenim noi înşine mai buni. JCI caută soluţii pentru problemele din comunităţile locale, croite pe baza caracteristicilor acestora, pentru a construi o lume mai bună şi creând astfel impact global.

Agenda şi lista vorbitorilor confirmati din cadrul evenimentului pot fi consultate la: http://www.jciromania.ro/danubeconference/.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
6 decembrie, 2023
Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială

A fi practicant de jocuri de noroc sau gambler, așa cum este noțiunea în limba ...

Secretele gamblerilor de succes. Iată cum îți poți garanta distracția în sala de jocuri

În societatea contemporană, accesul la credite a devenit o parte integrantă a vieții financiare, oferind ...

Dacă îți dorești un credit, dar nu vrei să plătești rata ani de zile, aceste soluții sunt potrivite pentru tine!

În viață, puține momente se compară cu emoția și entuziasmul care însoțesc vestea că vei ...

Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață

Raul Chis l-a avut invitat la emisiunea PUNCTUL CRITIC pe deputatul USR Viorel Băltărețu, la ...

USR Cluj-Napoca, în focul pregătirii unui contracandidat pentru Emil Boc

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat
Success message!
Warning message!
Error message!